Çok Fazla Yenibahar mı? Nötralize Etmenin İpuçları

by baharatdiyari
too much allspice

Pislik domuz eti gibi yemekler aşırı düzeyde yenibahardan faydalanabilirken çoğu bunu yapamaz. Yenibahar bu baharatlardan biridir. diğer güçlü tatlarla birleştirildiğinde en iyi sonucu verir. Aşırı kullanıldığında kolaylıkla diğer tatları gölgede bırakabilir ve yemeği tek boyutlu, hatta yenmez derecede acı hale getirebilir. Yanlışlıkla çok fazla yenibahar kullandıysanız, tonunu azaltmak için aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun.

Seyreltik

Denemeniz gereken ilk şey tadı sulandırmaktır. Seyreltme, hemen hemen her çok güçlü aromayla başa çıkmak için harika bir araçtır. Bunu, yenibahar hariç, tarife daha fazla malzeme ekleyerek yapabilirsiniz. İşe yararsa yenibahar ilave malzemelerle dengelenecek ve yemeğiniz lezzetli olacaktır. Bu, tarifteki tüm malzemelerden daha fazlasına sahip olmanızı ve bunları hazırlamak için zamanınızın olmasını gerektirir. Bu aynı zamanda istediğinizden daha fazla yiyeceğe sahip olmanıza neden olur, bu da elinizde yemek artıkları kalabileceği anlamına gelir.

Bu sizin için uygun bir seçenek değilse, yemeği iki eşit porsiyona bölmeyi ve ekstra malzemeleri yalnızca yarısına eklemeyi düşünün. Diğer yarısı saklanabilir veya atılabilir. Bu, kalan miktarı sınırlayabilir ve malzemeleri hazırlamak için gereken süreyi kısaltabilir.

Diğer güçlü baharatlarla maskeleyin

Aşırı yenibaharın tadını hafifletmenin bir başka yolu da onunla aynı derecede güçlü veya daha güçlü tatlarla mücadele etmektir. Daha güçlü bir tat, tat tomurcuklarını çok fazla yenibaharın tadından uzaklaştırabilir. Hangi malzemeyi seçeceğiniz büyük ölçüde tarifinizin niteliğine bağlıdır. Tarifte zaten bulunan başka bir bileşeni tercih edin.

Örneğin yenibahar gerektiren lezzetli bir yemek aynı zamanda soğan veya sarımsak da gerektirebilir. Bunların her ikisinin de fazlalığını tolere etmek yenibahardan çok daha kolaydır. Bunları arttırmak yenibahar aromasını nötralize etmeye yardımcı olabilir. Elmalı turta gibi bir tatlıda şunu düşünün: daha fazla tarçın eklemek karışıma. Tarçının yoğunluğu ve ısısı, yenibaharın aşırı tadının çoğunu bastırabilir.

Tatlılık ekle

Başka hiçbir şeyin tadına bakamayacak olmanızın yanı sıra, çok fazla yenibahar eklediğinizi gösteren işaretlerden biri de acılıktır. Acıyı gidermenin yolu biraz tatlılık katmaktır. Çok hassas bir dengeyi korumanız gerekeceğinden, tuzlu yemeklerde bunu söylemek yapmaktan daha kolay olabilir.

Yemeği tatlı yapmak istemezsiniz, ancak acı notaları nötralize edecek kadar tatlandırıcı ekleyin. Biraz fazlası yemeğinizi mahvedebilir. Bir tatlıda bu genellikle sorun olmaz, sadece seçtiğiniz tatlandırıcıdan biraz daha ekleyin. Acı bir tatlı yerine aşırı tatlı bir tatlı yemek neredeyse her zaman daha iyidir.

Günlük

Yenibahar gerektiren yemeklerde her zaman süt ürünleri bulunmadığından bu çoğu durumda yanıltıcı olabilir. Acı biber tarifinde yenibahar kullanırsanız, yanında ekşi krema servis etmek isteyebilirsiniz. Benzer şekilde köri de raitadan faydalanabilir. Raitalar yoğurtla yapılır. Tatlı olarak dondurmayla birlikte servis etmeyi düşünmelisiniz.

Tabii ki, bu sadece yemeğin süt ürünleriyle birlikte tüketilmesi durumunda yenibahar lezzetini etkisiz hale getirecektir. Bunun olmasını sağlamak için yemeği süt ürünüyle birlikte servis etmek isteyeceksiniz. Acı biber örneğinde, ortasına bir parça ekşi krema ekleyerek servis edebilirsiniz.

Kaldırmayı deneyin

Yenibahar meyveleri, yüzme eğiliminde olduklarından, kızartılmış yemeklerden kolayca çıkarılabilir. Bunları oluklu bir kaşık veya süzgeçle sıyırmanız yeterlidir. Öğütülmüş yenibahar genellikle oldukça iyidir, bu da çoğu durumda fiziksel olarak çıkarılmasının imkansız olacağı anlamına gelir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın