Çok Fazla Karanfil mi? Tonunuzu Azaltmak için Bu İpuçlarını Takip Edin

by baharatdiyari
Too Much Clove

Karanfiller yeterince keskin ve çok yönlü hem tuzlu hem de tatlı yemeklerde kullanılır. Bu baharat pek çok baharat karışımında karşımıza çıkıyor. Ras el hanout Ve kabak tatlısı baharatı. Az miktarda fazla karanfil bile bir tabaktaki diğer tüm tatları kolayca bastırabilir ve o yemeğin karanfil tadından başka bir şey olmamasına neden olabilir. Ancak aşırıya kaçarsanız ve çok fazla karanfil kullanırsanız pes etmeyin ve yemeğinizi atın. Lezzetleri dengelemek ve yemeği kurtarmak için deneyebileceğiniz birkaç püf noktası var.

Seyreltik

Bunu yemeğinize hacim ekleyerek karanfil oranını azaltarak yapabilirsiniz. Seçenekleriniz arasında karanfil olmadan başka bir parti yapmak ve bunu ilk partiye eklemek yer alıyor. Daha fazla yiyecek elde edeceksiniz ama karanfil tadı yarı yarıya azalacak. Başka bir seçenek de, çok fazla karanfil içeren partiyi ikiye bölüp, tam tarife geri dönmek için yeterli malzemeyi eklemektir.

Süt ürünleri ekleyin

Süt, krema ve yoğurt aşırı baharatın üstesinden gelmek için yaygın olarak kullanılan araçlardır. Yumuşaktırlar ve kremalılıkları, yemeğinizi acı hale getirebilecek karanfilden elde edilen esansiyel yağları yumuşatabilir. Ayrıca artan hacim karanfil aromasını seyreltmeye ve yemeğinizi tekrar lezzetli hale getirmeye yardımcı olabilir.

Karanfilleri çıkarın

Çok fazla baharat koyduğunuzu fark ettiğiniz anda karanfillerin tamamını yemeğinizden çıkarın. Pişirirken lezzet salmaya devam edecekler ve sorunu daha da kötüleştirecekler. Öğütülmüş karanfil kullanıyorsanız, onları yiyeceklerden durulayabilirsiniz. Örneğin, kızartılmış veya ızgaralanmış sebzelerin dışını durulayabilir ve karanfil olmadan diğer baharatları yeniden uygulayabilirsiniz.

Tarçın ekle

Tarçın tatlılığı Her iki baharat da ölçülü kullanıldığında karanfil için mükemmel bir tamamlayıcıdır. Karanfil aşırı kullanıldığında tarçın, baskın tadı maskelemeye ve acıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

Tatlandırıcı kullanın

Fazla karanfilin sorunlarından biri de yemeğinizin acılaşması olacaktır. Acılık genellikle tatlılıkla giderilebilir. Elmalı turtayı veya başka bir tatlıyı kurtarmaya çalışıyorsanız, biraz fazladan şeker veya biraz akçaağaç şurubu eklemeyi deneyin. Karanfil aroması olması gerekenden sadece biraz daha güçlüyse, bu, aşırı tatlı bir yemeğe yol açmadan sorunun çözülmesine yardımcı olabilir. Pekmez, bazı yemeklerde göz önünde bulundurmanız gereken başka bir tatlandırıcıdır. Sadece tatlılık katmakla kalmıyor, aynı zamanda karanfili daha da büyük ölçüde maskeleyebilecek daha güçlü bir tada da sahip.

Domates sosu ekleyin

Yaptığınız yemeğe bağlı olarak domates sosu yardımcı olabilir. Sadece asitliği artırmakla kalmaz, aynı zamanda tatlılık da getirir. Hem asitlik hem de tatlılık, karanfil ile gelen güçlü tatları nötralize etmek için faydalıdır.

Sarımsak ekle

Fazla karanfilin tadını maskelemeye yardımcı olmak için bol miktarda sarımsak kullanmayı düşünün. Lezzetli bir yemek için sarımsak genellikle kötü bir şey değildir. Ayrıca çoğu insan, aşırı kullanılsa bile sarımsağı tolere edebilir. Sarımsak, çoğu aromayı bastırabilecek güçlü, etkileyici bir tada sahiptir.

Bu düzeltmeyle ilişkili riskin, karanfili nötralize etmek için ne kadar ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak sarımsaktan başka bir şeyin tadını alamayabileceğinizi unutmayın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın