Trüf tuzu, uygun ve uygun fiyatlı bir yoldur yer mantarı lezzetini tabağa alın bir yandan da tuz ekliyorum. Özellikle makarna ve biftek, dünyevi lezzetle iyi uyum sağlar. Kullanımı kolay ve etkili olmasına rağmen her zaman hazır bulunamayabilir. Ayrıca normal tuzdan daha pahalı olabilir. Aşırı masraf yapmadan değiştirmek için aşağıdaki trüf mantarı tuzu ikamelerinden birini düşünün.
En iyi seçeneğiniz: Kendi trüf tuzunuzu yapın
Trüf tuzu, istenen notaları elde etmek için çok fazla trüf mantarı gerektirmediği için trüf mantarı aromasını yiyeceğe eklemenin daha ucuz bir yoludur. Keskin, dünyevi trüf notaları ile aşılanmış tuzdan oluşur. Kullanılan tuz genellikle deniz tuzu; bazı insanların iyotlu tuzda tadabileceği hafif acılık olmadan parlak, temiz bir tat sunar.
İki malzemeden oluştuğu için trüf tuzu yapımı kolay bir tariftir. Yer mantarlarınızı bir mikro düzlemle tıraş etmeniz yeterlidir, ince dilimlenmiş yer mantarlarını tuzla birlikte bir mutfak robotuna yerleştirin. Yer mantarı talaşlarını parçalamak ve tuzla karıştırmak için darbe uygulayın.
Yoğunluğu nedeniyle yer mantarı tartışmalı bir içeriktir. Herkes bu lezzetlerden hoşlanmaz ve tüm hayranları da bu lezzetlerden aynı konsantrasyonda keyif almaz. Kendi trüf mantarı tuzunuzu yapmak, karışıma tam olarak ne kadar trüf mantarı ekleneceğini kontrol etmenizi sağlar. Tercih ettiğiniz yoğunluk seviyesine ulaşana kadar yer mantarlarını deniz tuzuna eklemeniz yeterlidir.
İyi bir ikinci seçenek: Porcini tuzu
Yer mantarı gibi, porçini mantarı da yer mantarı tuzu gerektiren çoğu uygulamada işe yarayacak dünyevi bir umami tadı sağlayabilir. Porcini tuzu iki bileşenden oluştuğu için en az trüf tuzu kadar basittir. Kurutulmuş porçini mantarını satın alıp deniz tuzuyla harmanlayarak damak tadınıza uygun kendi porcini tuzunuzu yapabilirsiniz. Başka bir seçenek de önceden hazırlanmış porçini tuzu satın almaktır.
Porcini mantarları yer mantarlarından çok daha ucuzdur, bu nedenle kendi aromalı tuzunuzu yapmak çok daha ucuza mal olacaktır. Benzer şekilde, önceden hazırlanmış porçini tuzu tipik olarak trüf tuzu karışımlarından daha ucuzdur. Porcini tuzunu kavrulmuş sebzelerde ve trüf tuzu gerektiren diğer tuzlu uygulamalarda uygun fiyatlı bir trüf tuzu alternatifi olarak kullanın.
Kısaca: Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano, İtalya'nın belirli bölgelerinde üretilen, yağsız ve kısmen yağsız sütten üretilen bir peynirdir. Yer mantarı ve porçini mantarı gibi bir mantar değil; ancak, bu iki trüf tuzu ikamesinden aldığınız aynı dünyevi ve umami notalara sahiptir. Güçlü tatları, onu aynı bileşenlerin çoğunu tamamlayacak olan trüf mantarı tuzuna mükemmel bir alternatif haline getirir.
Parmigiano Reggiano'nun güçlü bir tuzlu notası bile var, bu da onu tuzlu bir tat sağlamak için faydalı kılıyor. Diğer faydalar, Parmigiano Reggiano'nun son derece hoş kokulu olmasından ve bütün yer mantarı gibi rendelenebilmesinden veya yiyeceklerin üzerine rendelenebilmesinden kaynaklanmaktadır.
Diğer alternatifler
Trüf yağı, birçok yemekte kullanılan bir son işlem yağıdır ve trüf mantarının aroması katılmış farklı yağlardan yapılabilir. Baz yağ seçenekleriniz şunları içerir: üzüm çekirdeği yağı, zeytinyağıhatta kanola yağı. Tüm trüf mantarı yağlarının trüf mantarından yapılmadığına dikkat etmek önemlidir. Bazı trüf mantarı yağları aslında laboratuvarlarda formüle edilen sentetik ürünlerdir. Yer mantarından yapılan yer mantarı yağlarında bile tatlar, gerçek yer mantarlarından elde edilenler kadar karmaşık değildir.
Porcini mantarı yağını da bulabilirsiniz. Bu da bazı durumlarda trüf tuzuna uygun bir alternatif oluşturabilir.