Doğru şekilde kullanıldığında, tarçın birçok yemeğe tatlılık ve egzotik bir hava katabilir; ancak aşırıya kaçıldığında sorun yaratabilir. Çok fazla tarçın, lezzetli bir yemeği aşırı tatlı hale getirebilir. Tatlılarda bile diğer tüm lezzetleri bastırabilir, böylece sadece tarçın tadı alabilirsiniz. Yalnızca bir çay kaşığı gerektiren bir yemeğe yanlışlıkla bir çorba kaşığı veya daha fazla tarçın eklediyseniz, yemeği atmamalısınız; fazla tarçın genellikle düzeltilebilir.
Daha Fazla İçerik Ekleyin
Bu, çok fazla baharat eklediğinizde en basit ve belirgin çözümdür. Çoğu durumda, tarçın dışında her şeyden biraz daha fazla eklemek işe yarayacaktır. Yağ içeriğini sınırlamak istiyorsanız, güveçte veya köride fazladan et yerine daha fazla sebze ekleyebilirsiniz.
Acı biber yapıyorsanız, daha fazla domates eklemek fazla tarçını gidermek için harika olabilir. Bu çözüm, ihtiyacınızdan çok daha fazla tarçın eklemiş olsanız bile işe yarayabilir. Tabii ki, planladığınızdan daha fazla yiyecek hazırlayacaksınız. Fazladan yiyecek istemiyorsanız, yemeğin yarısını atmayı düşünebilirsiniz. Bu, her şeyi atmanız durumunda size daha fazla tasarruf sağlayacaktır.
Diğer Baharatlardan Daha Fazla Ekleyin
Doğru baharatlardan yeterince eklerseniz, diğer baharatlar tarçının tadını maskeleyebilir. Elbette ekleyebileceğiniz baharatlar yaptığınız yemeğe bağlı olacaktır. Çoğu lezzetli yemek için, biber tozu ve sarımsak tozu, fazla tarçın aromasını gizlemek için iyi bir iş çıkaracaktır.
Tatlılarda, karanfil ve kakule, tarçın kadar güçlü veya daha güçlü oldukları için benzer bir amaca hizmet edebilirler. Her durumda dikkatli olmak isteyeceksiniz. İstediğiniz tadı elde edene kadar baharatları kademeli olarak ekleyin.
Daha Fazla Sıvı Ekleyin
Bu, tüm yemeklerde işe yaramayabilir ama bazı güveç ve kırmızı biberlerde etkili olabilir. Yemeğe bağlı olarak sıvınız stoktan kırmızı şaraba ve hatta kremaya kadar değişebilir. Domates suyu, biber ve güveç için başka bir seçenektir çünkü asitliği, tarçının tatlılığını dengeleyebilir.
Bu yöntem, biraz fazla tarçın eklediyseniz en iyi sonucu verir. Gereken miktardan çok daha fazlasını eklediyseniz, büyük miktarda sıvı eklemeniz gerekebilir. Çok fazla sıvı eklemeniz gerekiyorsa, yemeğinizi artık lezzetli olmayacak noktaya kadar sulandırabilirsiniz.
Fiziksel Kaldırma
Öğütülmüş tarçın kullandıysanız ve zamanında fark ettiyseniz, fazla tarçın bulunan alanı temizlemeyi deneyin. Bu yöntemin yalnızca baharatı dağıtmak için yemeğinizi karıştırmadıysanız işe yaradığını unutmayın.
Doğru Eşleştirmeleri Kullanın
Bir tabaktaki fazla tarçını, yemeği doğru yiyeceklerle eşleştirerek etkisiz hale getirebilirsiniz. Elmalı turta gibi bir tatlıyla, bir kaşık dondurma fazla tarçını seyreltebilir ve dikkati dağıtabilir.