Çok Fazla Defne Yaprağı mı? İşte Yapmanız Gerekenler

by baharatdiyari
too much bay leaf

Defne yaprakları tipik olarak yemeklerde uzun süre kızartılır ve lezzetini yavaş yavaş yemeklere aktarır. Aşçı, yemeği servis etmeden önce veya doğru miktarda lezzet kattığında yaprakları çıkaracaktır. Defne yaprakları, etli lezzetleri arttırmak için en son arka plan baharatı olarak kullanılır ve onların tadı yeterince incelikli eksik olana veya çok fazla olana kadar onu tespit edemeyebilirsiniz bile. Eğer aşırıya kaçarsanız, defne yaprakları yemekleri acı ve buruk hale getirecektir. Fazla defne yaprağı aromasını nasıl düzeltebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Sorunu çözmenin ilk adımı olarak defne yapraklarını çıkarın. Aroma infüzyonunu derhal durdurmanız gerekir. Aşırı lezzetin üstesinden gelmek için diğer adımlardan önce bunları tencereden çıkarın.

Yağ ekle

Yağ, acı tadı sulandırmak için harika bir araçtır. Çok fazla defne yaprağı içeren bir tabakta, daha fazla yağ ekleyerek acıların çoğunu giderebilirsiniz. Elbette bunu ölçülü bir şekilde yapmalısınız, ancak lezzet profilini dengeden çok fazla bozmadan yemeğin daha az acı olmasına yardımcı olabilir.

Seyreltik

Bir tabaktaki aşırı lezzeti dizginlemenin en iyi yolu yemeği sulandırmaktır. Seyreltme, başka türlü yenmeyen bir yemeği çöpe atmak zorunda kalmanızı önleyebilir. Defne yaprağı lezzetini dengelemenin iki yolu vardır; birincisi yemeğe daha fazla malzeme eklemektir. Daha fazla malzeme eklemenin bariz bir dezavantajı var; artık yemeği istediğinizden daha fazla yapmak zorunda kalıyorsunuz, bu da daha fazla masraf anlamına geliyor. Defne yaprağı aroması dengelenene kadar seyreltmeye devam etmeniz gerekecektir.

Seyreltmeyi denerseniz, israfı önlemek için kalanları dondurabilirsiniz. Dondurucu alanınız yoksa veya defne yaprağı aroması çok yoğunsa, yemeğe daha fazla malzeme eklemek işe yaramayabilir. Diğer seçeneğiniz ise yemeği ikiye veya dörde bölmektir, böylece orijinal yemeğin yalnızca bir kısmıyla çalışmış olursunuz. Daha sonra defne yaprağı aroması istediğiniz yere gelene kadar fraksiyonu seyreltebilirsiniz. Daha sonra dondurduğunuz kısıma da aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Tatlandırıcı ekleyin

Çok fazla defne yaprağının ana etkisi acılık olacağından, bir tatlandırıcı bu durumu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Tatlılığı artırmak, acılığı dengelemenin en güvenilir yollarından biridir ve birçok yemekte işe yarar. Elbette tatlandırıcıları eklerken çok dikkatli olmalısınız, aksi takdirde yemeğin tadı daha da kötüleşebilir. Seçenekleriniz arasında şeker ve bal ve hatta meyve suyu yer alır.

Bir asit ekleyin

Acı tatları dengelemenin bir başka yolu da dikkati dağıtacak başka bir güçlü tat kullanmaktır. Asitlik bazen işe yarayabilir, özellikle de lezzetli bir yemeği tatlı yapma riskini almak istemiyorsanız. Defne yaprağı gerektiren yemeklerin çoğu asidik bir içerikten faydalanabilir. Buradaki seçenekleriniz sirkeden limon suyuna ve hatta haşlanmış domatese kadar değişebilir.

Toz haline getirilmiş defne yaprağını yıkayın

Defne yaprakları bazen fazla sıvı içermeyen yemeklerde kullanılmak üzere toz haline getirilir. Öğütülmüş defne yaprağını kızartma veya et üzerinde çok fazla kullandıysanız, yıkayıp daha makul miktarlarda yeniden uygulayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın