Portakal Kabuğu Yerine Kullanabileceğiniz Alternatifler

by baharatdiyari
Orange peel substitute

Portakal kabuğu, kendine özgü bir tat ve doku sağlayarak hem tuzlu hem de tatlı yemeklerde çok yönlü bir kullanım sunar. Portakal kabuğunu bütün olarak kullanabilir veya sıcak sıvılara ekleyerek esansiyel yağını ve aromasını serbest bırakabilirsiniz. Portakallar yaygın olarak bulunsa da, elinizde portakal yoksa ve markete gitmek için zamanınız yoksa, kabuklarını değiştirmek için alternatifler de mevcuttur. Aşağıda, portakal kabuğu yerine kullanabileceğiniz birkaç mükemmel alternatif bulabilirsiniz.

En İyi Seçenek: Limon Kabuğu

Limonlar, kolayca çıkarılabilen, nispeten kalın bir kabuğa sahiptir. Kabuğun kalınlığı, portakallarla olan benzerliklerinden sadece biridir. Ayrıca yemeklere güçlü bir narenciye aroması katarlar. Limon kabuğu, hem hacim hem de tat açısından portakal kabuğuna benzer, bu nedenle onu 1:1 oranında kullanabilirsiniz.

Şekerlenmiş narenciye kabuklarından (kek ve tatlıların üzerini kaplamak için harikadır) marmelatlara kadar her şeyde portakal kabuğu yerine limon kabuğu kullanabilirsiniz. Aslında limon kabuğu marmelatı, standart portakal kabuğu marmelatına mükemmel bir alternatif olarak kabul edilir. Ayrıca portakal kabuğu gerektiren güveç ve soslara taze veya kurutulmuş limon kabuğu ekleyerek tatların sıvıya karışmasını sağladıktan sonra servis yapmadan önce çıkarabilirsiniz.

İyi Bir İkinci Seçenek: Greyfurt Kabuğu

Greyfurt, bazılarına göre bir kült olan narenciye meyvelerinden biridir. Herkes onlardan hoşlanmaz çünkü etinin ve suyunun biraz acı olabilmesidir. Fakat iyi haber şu ki: Acılık, meyvenin bu iki kısmında yoğunlaşır. Kabuğun kendisi, portakal ve limon gibi diğer turunçgillerin kabuklarından daha acı değildir.

Portakal kabuğu gerektiren her tarifte güçlü bir narenciye aroması sağlamak için greyfurt kabuğunu kullanabilirsiniz. Portakal ve limon kabuğu gibi şekerlemeler yapabilir veya portakal kabuğu marmelatına benzer bir tat profiline sahip marmelat yapmak için kullanabilirsiniz.

Limon kabuğu gibi greyfurt kabuğunu da portakal kabuğunun yerine 1:1 oranında kullanabilirsiniz.

Kısaca: Portakal Kabuğu Rendesi

Portakal kabuğu rendesi, portakal kabuğunun dış kısmıdır. Bir zester veya peynir rendesi ile kazınabilir. Altındaki beyaz öz, yenilebilir ancak acı olabilir ve bu nedenle rendelenmiş kabuk, kabuğun tamamının istenmediği yemeklerde portakal aromasını sağlamanın harika bir yoludur. Örneğin, rendelenmiş kabuğu bir salatanın üzerine veya cheesecake dolgusunun üzerine serpebilirsiniz.

Kabuğun özünü içermediğinden, kabuğun hacmi daha azdır ve bu nedenle şekerlenmiş meyve veya marmelat ihtiyacınız varsa kabuğun yerini almak için uygun bir alternatif değildir. Portakal aromasını istediğiniz, ancak tam portakal kabuğu parçalarının olması gerekmediği yemeklerde kullanın.

Bir portakalın kabuğunu değiştirmek için bir portakalın kabuğunu kullanabilirsiniz.

Diğer Alternatifler

Portakal suyu veya portakal suyu konsantresi, portakal kabuğunun yerine doku eklemek yerine lezzet vermek amacıyla kullanıldığı yemeklerde kullanılabilir. Yeterli portakal aroması elde etmek ve fazla sıvıyı telafi etmek için tarifteki diğer sıvıların tamamını veya bir kısmını değiştirmek için kullanabilirsiniz. Limon suyu bazı uygulamalarda işe yarayabilir ancak portakal suyundan daha ekşi olma eğilimindedir.

Limon kabuğu ve limon kabuğu rendesi de işe yarayabilir, ancak kabuğun kendisi portakal veya limondan çok daha incedir. Kalınlık/doku kritikse limon veya greyfurt kabuklarından daha iyi bir seçim değildir.

Portakal özü de sadece lezzetin uygun olduğu durumlarda bir seçenektir, ancak bir uyarıyla. Bir alkol bazı ile oldukça konsantredir. Bu nedenle portakal özü, çiğ gıdalar için lezzet arttırıcı olarak kullanmak yerine, pişirme ve fırınlamada (alkolün yakıldığı yerlerde) en iyi şekilde kullanılır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın