Beze Tozu Yerine Kullanabileceğiniz Alternatifler

by baharatdiyari
meringue powder substitute

Beze tozu, tariflerinize beze eklemenin en kolay yollarından biridir. Ayrıca, salmonella kontaminasyonu riski taşıyan taze yumurta akına göre daha güvenli bir seçenektir. Ancak, beze tozu her zaman kolayca bulunmaz ve her yemek için mükemmel bir alternatif değildir. Başka bir şey kullanmanız gerekiyorsa, aşağıdaki beze tozu alternatiflerinden birini düşünebilirsiniz.

En İyi Seçenek: Yumurta Akı

Lezzet açısından yumurta akı, beze tozuyla karşılaştırıldığında aslında üstün bir seçenektir. Yumurta akı, beze tozunun icadından önce uzun yıllar boyunca kullanılmış ve muhtemelen sizin tarifinizde de işe yarayacaktır. Yumurta aklarından büyük miktarda beze yapmak, beze tozundan olduğu kadar kolay olmasa da, yumurta akı, benzer dokuya sahip biraz daha iyi bir son ürün oluşturabilir.

Yumurta aklarından beze yapmak için, tartar kremi veya limon suyunu kullanarak stabilizasyon sağlanması önerilir. Her ikisi de suyu dışarı iten aşırı güçlü protein bağlarının oluşumunu önleyerek yumurta aklarının çökmesini engeller. Çırpılmış yumurta aklarının çökmesine neden olan da bu süreçtir. Yumurta aklarını kullanma seçenekleriniz arasında bütün yumurtaları ayırmak veya pastörize yumurta aklarını kullanmak yer alır. Yumurta sarısını kullanmayı düşünmüyorsanız, bütün yumurtaları ayırmak çok fazla israfa neden olabilir.

İki yemek kaşığı beze tozunu değiştirmek için bir yumurta akı kullanın. Pastörize yumurta akı kullanıyorsanız, iki yemek kaşığı beze tozu yerine üç yemek kaşığı kullanın.

İyi Bir İkinci Seçenek: Yumurta Akı Tozu

Yumurta akı tozu, beze tozunun yumurta akı kısmını sağlar. Üreticiye bağlı olarak, kurutulmuş yumurta akı olarak da satılabilir. Yumurta akı tozu ile beze tozu arasındaki en büyük fark, yumurta akı tozunun özellikle yumurta aklarının yerini alacak şekilde formüle edilmesi, beze tozunun ise beze içindeki tüm bileşenlerin yerini almasıdır. Beze, mısır nişastası ve diğer bileşenler içerebilir.

Yine de, yumurta akı tozu, beze tozunun sunduğu birçok özelliği sağlayabilir. Aynı uygulamalarda kullanabilirsiniz. Pastörize edilmesi nedeniyle herhangi bir gıda güvenliği riski taşımaz ve beze tozunu kullandığınız gibi yeniden yapılandırılması ve kullanılması kolaydır. Tabii ki, stabilizatörlerin ve tatlandırıcıların yanı sıra beze tozundan elde edebileceğiniz diğer malzemeleri de eklemeniz gerekecektir.

Acil Durumlar İçin: Aquafaba

Yumurtaları tamamen içermeyen bir beze tozu alternatifi arıyorsanız, egzotik görünen bu bileşen işinizi görebilir. Aquafaba, baklagillerin pişirildiği sıvıya verilen isimdir. Bu, bir kutu nohutu humus olarak kullanmadan önce boşalttığınız sudur. Tıpkı yumurta akı gibi sert bir köpük elde edene kadar çırpılabilir ve popüler bir vegan yumurta akı alternatifidir. Bu, beze tozunun yumurta akı bileşeni yerine kullanılabilir. Hatta baklagilleri pişirdiğiniz suyu ayırarak kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Tarifinizdeki her bardak beze tozunun yerine 1.5 bardak aquafaba kullanın. Yumurta akını kullandığınız gibi kullanabilirsiniz, dolayısıyla içine tatlandırıcılar ve muhtemelen vanilya eklemeniz gerekecektir.

Diğer Alternatifler

Agar tozu, deniz yosunundan elde edilen bir jelleştirici/koyulaştırıcı maddedir. Pek çok kullanımının yanı sıra, yumurta akı gibi soğutulup yumuşak zirvelere kadar çırpılabilir. Bu nedenle, beze tozu alternatifi yapılırken yumurta akı yerine kullanılabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın