Kelt deniz tuzu Fransa'nın Brittany kentinden süslü bir deniz tuzu istiyorsanız daha lezzetli seçeneklerden biridir. Bunun bir diğer adı da
En iyi bahis: Fleur de sel
Breton deniz tuzlarına gelince, tuz çiçeği tartışmasız en iyi bilinenidir. Aynı zamanda Kelt deniz tuzunun en iyi alternatifidir çünkü her ikisi de Brittany'deki aynı tuz tavalarından toplanmıştır. Fleur de sel, bu tuz tavalarının yüzeyinde oluşan kristallerden oluşur. Tarafından dikkatlice tırmıklanıyor
Fleur de sel size Kelt deniz tuzundan alacağınız gevrek dokuyu verir. Tadı Celtic deniz tuzundan biraz daha az tuzlu olsa da yemeğinizi benzer şekilde zenginleştirecek kadar parlak olacaktır. Bitirme tuzu veya yemek tuzu olarak kullanın.
Fleur de sel'i Celtic deniz tuzu alternatifi olarak kullanmaya karar verirseniz, maliyet ve bulunabilirlik açısından önemli farklılıklara dikkat edin. Fleur de sel, Celtic deniz tuzuyla karşılaştırıldığında çok daha nadir ve daha pahalıdır. Her 80 pound Kelt deniz tuzuna karşılık yalnızca üç pound hasat ediliyor.
İyi bir ikinci seçenek: Himalaya pembe tuz
Himalaya pembe tuzu Pakistan'daki Khewra madenlerinden, herhangi bir modern okyanustan uzakta geliyor. Fleur de sel veya Kelt deniz tuzu anlamında bir deniz tuzu olmasa da, eski bir denizden gelen bir tuzdur. Mineraller Himalaya pembe tuzunun önemli bir bölümünü oluşturur ve renk ve lezzetten sorumludur.
Himalaya pembe tuzunun mineral içeriğinin Kelt deniz tuzundan daha az olduğunu unutmayın; ancak bu, onu iyi bir Kelt deniz tuzu ikamesi yapmak için yeterlidir. Himalaya deniz tuzu kuru bir tuzdur; bu, eğer onu ince bir şekilde öğütürseniz, sofra tuzunun yaptığı gibi yemeğinizden sıvı çekeceği anlamına gelir. Çözünme süresini uzatmak için daha büyük taneler kullanın.
Bir tutam: Maldon deniz tuzu
Kaynağı Maldon deniz tuzu Fransa'dan ziyade İngiltere'deki Essex'tir, ancak bu farkın yanı sıra Kelt deniz tuzundan elde ettiğinizin çoğunu sunar. Büyük kristalleri benzer tuzlu bir tat verir. Kelt deniz tuzu gibi kıyıdaki tuzlu sulardan elde edilse de, hasat edilme süreci çok farklıdır. Su tanklarda birkaç saat kaynatılır. Suyun tamamı buharlaştıktan sonra geride tuz kristalleri kalır.
Maldon, Celtic deniz tuzundan farklı olarak kuru bir tuzdur; ancak Celtic deniz tuzu gerektiren tüm uygulamalarda kullanabilirsiniz. Bir yemeğe katacağı özelliklerden biri de yoğun çıtırlığıdır. Pullar kuru olduğu için yiyeceklerden nemi Celtic deniz tuzundan daha hızlı çekebilirler.
Diğer alternatifler
Kaşer tuzu Celtic deniz tuzuna çok benzeyen, bitirme tuzu veya pişirme tuzu olarak kullanılabilen, daha büyük pullara sahip, yaygın olarak bulunabilen bir tuzdur.