Haşhaş tohumları görsel olarak dikkat çekicidir ve fındıksı bir tat sunuyoruz Köri ve tavada kızartmalardan limonlu haşhaşlı kek ve simitlere kadar her türlü yemeği güzelleştirecek çıtır bir dokuyla birlikte. Bunlar özellikle hem Avrupa hem de Hint tariflerinde yaygın olarak kullanılan malzemelerdir. Haşhaş tohumlarınız bittiyse aşağıdaki alternatiflerden birini deneyin.
En iyi alternatifiniz: Kavrulmuş susam tohumları
Susam tohumları hafif, cevizli lezzet haşhaş tohumu aromasına benzer. Kızartma, susam tohumlarının lezzetini arttırır ve onu haşhaş tohumuna daha da benzer hale getirir.
Kavrulmuş susam tohumlarının tadı, haşhaş tohumlarının kullanılacağı çoğu gıdayla iyi uyum sağlayacaktır. Fırınlanmış ürünler için popüler bir malzemedirler ve hoş bir çıtırlık sunabilirler. seçeneğiniz var beyaz veya siyah susam beyaz veya siyah haşhaş tohumu yerine kullanılabilir. Siyah ve beyaz çeşitler arasındaki farkların büyük ölçüde kozmetik olduğunu unutmayın; bu nedenle, görünüşten çok lezzete önem veriyorsanız, siyah haşhaş tohumu yerine beyaz susam tohumu veya beyaz haşhaş tohumu yerine siyah susam tohumu kullanabilirsiniz.
Herhangi bir uygulamada haşhaş tohumu yerine 1:1 oranında susam tohumu kullanın.
İyi bir ikinci seçenek: Chia tohumları
Chia tohumları sağlık yararları ile bilinirama aynı zamanda görünüm ve tadı da haşhaş tohumlarına yeterince benzer ve iyi bir alternatif olabilir. Haşhaş tohumu gibi küçük, koyu renkli ve yoğundurlar ve aynı zamanda çıtırlık sağlarlar. Muffin gibi kuru uygulamalarda ve ekmek yüzeylerinde iyi çalışırlar.
Chia tohumlarının lif içeriğinden dolayı sıvıları emip genleşeceğini unutmayın. Bağlayıcı veya yumurta yerine kullanabileceğiniz bir jel oluşturacaklar, ancak haşhaş tohumu yerine geçecek bir üründen beklediğiniz şey bu olmayabilir. Nemli yemeklerde gevrek bir doku yerine çiğnenebilir bir doku sunma olasılıkları daha yüksektir. Bu haşhaş tohumu ikamesini az nemli veya hiç nemli olmayan yemekler için ayırmak isteyebilirsiniz.
Tarifinizin haşhaş tohumu için gerektirdiği miktarda chia tohumu kullanın.
Bir tutam: Çörek otu tohumları
Çörek otu tohumları düğün çiçeği familyasına ait çiçekli bir bitkiden gelirler ve küçük ve mavi-siyah renkli olmaları nedeniyle haşhaş tohumlarına çok benzerler. Çoğunlukla Hint mutfağıyla sınırlı olan bu tohumların tadı soğan ve haşhaş tohumu karışımına benziyor. Lezzet, Hint körileri ve dalları gibi lezzetli uygulamalar için idealdir. Genellikle Hint naanı gibi ekmeklerin üst kısmı olarak da kullanılır. Ayrıca çörek otu tohumları da ikame olarak kullanılabilir. kimyon tohumu çavdar ekmeğinde.
Tarifinizin haşhaş tohumu için gerektirdiği miktarda çörek otu tohumu kullanın.
Diğer alternatifler
Kenevir tohumları Haşhaş tohumları kadar yoğun ya da koyu değiller ama benzer fındıksı bir tada sahipler. Haşhaş tohumlarına daha benzer bir doku elde etmek için bunları öğütmeyi düşünün.
Keten tohumu başka bir etkili alternatiftir, ancak kenevir tohumları gibi onlar da haşhaş tohumlarına pek benzemezler. Bununla birlikte, bir çıtırlık ve hoş bir ceviz aroması sağlayabilirler.
Hem tuzlu hem de tatlı uygulamalarında haşhaş yerine kenevir ve keten tohumu kullanabilirsiniz.