Mango tozu aynı zamanda amchur (veya amchoor) olarak da adlandırılır ve kullanılır. ekşilik sağlamak Hint mutfağında. Ekşi notalarının yanı sıra meyveli bir aroma ve hafif bir tatlılık katıyor. Mango tozu bulmak için en iyi seçenekleriniz Hint marketlerini aramak veya internetten sipariş vermektir. Hemen ihtiyacınız varsa aşağıdaki mango tozu alternatiflerinden birini denemeyi düşünün.
En iyi seçeneğiniz: Demirhindi tozu
Demirhindi tozu, demirhindi'nin kurutulmuş ve toz haline getirilmiş şeklidir. demirhindi. Yapıldığı meyve gibi son derece ekşidir (misket limonu veya limon suyu gibi) ve yemeklere ekşi bir tat vermek için kullanılır. Mango tozu gibi o da yemeğinize hafif bir tatlılık ve meyvemsi tonlar katar. Bu mayhoşluk onu mango tozuna alternatif olarak kullanmak için ideal bir içerik haline getiriyor. Toz halinde olduğundan mango tozu gerektiren bir tabakta kullanmak için herhangi bir ayarlama yapılmasına gerek yoktur.
Demirhindi tozunun ekşi bir madde olduğunu unutmayın; keskin tadı, aşırıya kaçarsanız bir yemeği kolayca tatsız hale getirebilir. Dikkatlice ekleyin. Mango tozu yerine demirhindi tozu kullanırken, ¾ çay kaşığı demirhindi tozu ekleyerek başlayın ve miktarı gerektiği kadar arttırın.
İyi bir ikinci seçenek: Demirhindi ezmesi
İşlenmemiş demirhindi (bazen demirhindi posası da denir), yemeğinize eklemeden önce çıkarmanız gereken tohum ve liflere sahip olacaktır. Demirhindi ezmesi oluşturmak için posayı ıslatıp süzerek bunu yapabilirsiniz. Ayrıca lifleri ve tohumları çıkarmak için işlenmiş kağıt hamuru olan demirhindi ezmesini de satın alabilirsiniz.
Demirhindi ezmesi, mango tozundan alacağınız ekşi tat ve meyveli tatlılığın benzer bir kombinasyonunu sağlar. Meyveli notalar demirhindi tozundan biraz daha derindir; ancak demirhindi ezmesinin sıvı içermesi, onu mango tozu yerine kullandığınızda tabağınızdaki sıvıların ayarlanmasını gerektirebilir.
Demirhindi tozu gibi, tarifinizin mango tozu için gerektirdiği miktarın yaklaşık ¾'ünü kullanın ve damak tadınıza göre ayarlayın.
Bir tutam: Limon veya limon suyu
Turunçgil suyu, mango tozundan aldığınız karmaşık tatlarla eşleşemese de benzer bir ekşilik sağlayabilir. Ayrıca limon ve misket limonunu bulmak mango tozu alternatiflerinin çoğuna göre daha kolaydır.
Uzun süre ısıya maruz kalırsa bozulabileceğinden, narenciye suyunun pişirme süresinin sonuna doğru eklenmesi gerektiğini unutmayın. Ayrıca sıvı olduğunu da göz önünde bulundurarak yemeğinizdeki diğer sıvıları da buna göre ayarlamalısınız.
Diğer alternatifler
Hayvanlar İran limonundan yapılmış tuzsuz olarak kaynatılıp kurutulur. Tuz ve kurutma işlemi, misket limonunun etinin siyaha dönmesine neden olur, bu nedenle dokuma tezgahı yapmak için kullanılan misket limonuna siyah misket limonu denir. Mango tozu gibi, loomi de harika bir kaynak veya ekşilik ve derin bir meyve aromasıdır. Orta Doğu Mutfağı'nda bu amaçla kullanılmaktadır. Misket limonunu bütün olarak kullanabilir veya toz haline getirerek diğer baharatlarla karıştırabilirsiniz.
Gıda sınıfı sitrik asit tozu sadece koruyucu değil, aynı zamanda ekşileştiricidir. Sitrik asit, turunçgillere mayhoş tadını veren şeydir ve çeşitli yemeklerde ekşi notalar sağlamak için mango gücünün yerine kullanılabilir.