İyi Bir Sarımsak Scapes Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Garlic Scapes Substitute

Sarımsak manzaraları tavada kızartılmış yemekler için harika bir malzemedirbazı pesto ve çorbaların yanı sıra. Hatta yoğun sarımsaklı bir garnitür için kuşkonmaz gibi ızgarada pişirebilirsiniz. Popüler bir sebze olmadıkları için bunları tipik ürünler bölümünde bulmakta zorlanabilirsiniz, ancak bunları bazı Asya marketlerinde bulabilirsiniz. Sarımsak scape'lerini bulamıyorsanız veya aceleniz varsa, aşağıdaki sarımsak scape alternatiflerinden birini düşünün.

En iyi seçeneğiniz: Yeşil sarımsak

Sarımsak sapları sezonun sonlarında büyür ve sarımsak soğanının çiçeklenme ve üreme aracı olarak çıkardığı yeşil saplardır. Sarımsak saplarının üstünde, eğer zamanında hasat edilmezse açılacak bir tomurcuğu bulunur. Ampullerin büyümesini sağlamak için scapes çıkarılır. Yeşil sarımsak, sarımsak bitkisinin ampul olgunlaşmadan önce çıkardığı sürgünleri ifade eder. Yeşil sarımsak filizleri, sarımsak filizleriyle karşılaştırıldığında daha dar ve daha yumuşaktır.

Yeşil sarımsak, sarımsak kabuklarından alacağınız sarımsak lezzetinin aynısını sağlar; ancak tadı daha hafiftir ve daha çok bitkisel bir notaya sahiptir. Eğer scapes'ın keskinliğiyle ilgili bir sorununuz varsa yumuşaklık onu daha iyi bir seçenek haline getirebilir. Daha güçlü bir tat istiyorsanız, scape'lere benzer bir yoğunluk elde etmek için daha fazlasını kullanabilirsiniz.

Yeşil sarımsağı, sarımsak kabuğu gerektiren tüm yemeklerde kullanabilirsiniz. Harika pestolar ve çorbalar yapar.

İyi bir ikinci seçenek: Frenk soğanı

Sarımsak frenk soğanı, isminden de beklediğiniz şeydir: tadı sarımsak gibi olan frenk soğanı. Tipik frenk soğanı hafif, otsu bir soğan aromasına sahip; sarımsak frenk soğanı benzerdir ancak soğanı sarımsak aromasıyla değiştirin. Hepsi Allium cinsinin üyeleridir. Frenk soğanı saplarının daha yeşil üst kısımları daha hafif bir sarımsak notasına sahipken alt, daha soluk kısımları daha keskin bir tat ve aroma sunar.

Genel olarak, frenk soğanının tadı, frenk soğanının tadından daha hafiftir ancak telafi etmek için daha fazlasını kullanabilirsiniz. Sarımsak frenk soğanlarının görünümü, sarımsak kabuklarına yeterince benzediğinden, bunları aynı uygulamalarda, ikame çok belirgin olmadan kullanabilirsiniz.

Bir tutam: Sarımsak karanfilleri

Sarımsak scapes, sarımsak lezzetini elde etmenin başka bir yoludur. Bu tadı kaynağın kendisinden almanın daha iyi bir yolu yoktur: sarımsak karanfil. Sarımsak karanfilleri, üzerinde sürgünlerin yetiştiği sarımsak soğanlarından elde edilir. Aynı besin maddelerinin ve sağlık yararlarının çoğuna sahiptirler.

Karanfili scape yerine kullanırken elde edeceğiniz en önemli avantajlardan biri de scape'in aksine karanfili bulmanın kolay olmasıdır. Eğer Asya mağazalarına sık sık uğramıyorsanız ve kendiniz yetiştirmiyorsanız hiç rastlamayabilirsiniz. Sarımsak dişlerinin dezavantajı, sarımsak saplarına hiç benzememeleridir, bu da onları pesto için veya sarımsak saplarının parlak yeşil kuşkonmaz benzeri saplarına ihtiyaç duyan herhangi bir yemek için kullanamayacağınız anlamına gelir.

Diğer alternatifler

Yeşil soğan (veya yeşil soğan) birçok yemekte uygun bir alternatiftir. Scapes'in yemeğe verdiği güçlü sarımsak aromasını alamayacağınızı, ancak aynı derecede güçlü bir soğan aroması alacağınızı unutmayın. Soğan aroması, sarımsak kabuğu gerektiren tariflerin çoğunda işe yarayacaktır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın