Etiyopya yemekleri Amerika'da henüz diğer Afrika mutfaklarıyla eşitlenemeyen bir yer edindi. Bunun büyük bir kısmı, kendine özgü lezzetiyle ilgilidir. berbere baharat karışımıBu ülkenin yemeklerinin çoğunda kullanılıyor. Misir wot veya diğer Etiyopya yemeklerini yapmak ve özgün tatlarını almak istiyorsanız berber baharatına ihtiyacınız olacak. İmkanınız varsa mağazalarda bulmaya çalışın. Eğer bulamıyorsanız ve internetten sipariş vermek istemiyorsanız pek çok berber baharatı alternatifinden birini deneyebilirsiniz.
En iyi seçeneğiniz: Kendi berberi baharatınızı yapın
Berberi baharatı yapmak için kullanılan baharatları bulmak, önceden hazırlanmış bir karışıma göre daha kolay olabilir. Berbere baharat karışımları aşağıdaki gibi yaygın baharatları içerir: karanfil, kakule, Ve zencefil. Berberi baharatının sıcak olması gerekmese de çoğu karışım; bu nedenle bir berbere baharat karışımı aynı zamanda bol miktarda kurutulmuş biber içermelidir. İhtiyacınız olan her şeyi yerel bakkalınızda bulabilmelisiniz. İşte berbere baharatı için iyi bir tarif takip etmeniz için.
Berberi baharatını kuru toz olarak kullanabilir veya yağ ile karıştırarak macun haline getirebilirsiniz. Tek bir harmanın olmadığını hatırlamak da önemlidir; Berbere baharatı bölgesel tariflere göre, hatta sadece aşçının kendi tercih ettiği tatlara göre yapılır. Berbere'nin kendine özgü sıcaklığını ve tatlılığını sağlayan temel baharatları kullandığınız sürece, özgün tada sahip bir karışım ortaya çıkarabilmelisiniz.
İyi bir ikinci seçenek: Ras el hanout
Ras el hanout, Kuzey Afrika yemeklerinde popülerdir ve Fas yemeklerinde sıklıkla görülür. Ras el hanout'taki baharatlar bir baharat tüccarının elindekilerin en iyisi olması gerekir. Her üreticinin kendi özel karışımını satması nedeniyle, diğer baharat karışımları gibi varyasyona tabidir. Malzemeler karanfil gibi iyi bilinen baharatlardan farklı olabilir. kişniş, Ve kimyon daha egzotik olanlara cennet taneleri Ve süsen kökü. Berbere baharatında bulunan baharatların aynısını içeren bir Ras el hanout karışımı seçin ve onu tam olarak berbere baharatında kullandığınız gibi kullanın. Ras el hanout çevrimiçi olarak veya Orta Doğu pazarlarından satın alınabilir.
Kısaca: Bitki
Tsire baharat karışımı, berbere baharatı veya ras el hanout kadar yaygın olarak bilinmeyebilecek başka bir Afrika baharat karışımıdır. Bu karışım suya olarak da bilinir ve Batı Afrika dana kebaplarını baharatlamak için kullanılır. Hepsi kolay bulunabilen ve deneyimli bir aşçının baharat dolabında bulunması gereken birkaç baharattan oluşur. Bu baharatlar arasında zencefil, karanfil, kırmızı biber ve pek çok baharat karışımında göremeyeceğiniz başka bir bileşen bulunur: yer fıstığı. Yer fıstığı iri bir toz haline gelinceye kadar öğütülebilir, ancak batıdaki birçok göçmen sadece fıstık ezmesini, tercihen şekersiz kullanıyor.
Tsire karışımları değişiklik gösterir ve şunları içerebilir: tarçın, hindistan cevizive berbere baharat karışımlarında bulunabilecek diğer tatlar. Berberi baharatı için tarifinizin gerektirdiği miktardaki tsire'yi tam olarak kullanın.
Diğer alternatifler
Baharat Orta Doğu yemeklerinin temelini oluşturur ve birçok farklı yiyecek için genel baharat olarak kullanılır. Genellikle tarçın, karanfil ve paprika berbere baharatında da görülen diğer yaygın baharatlarla birlikte.
Tandır masala tandır tavuğu yapımında kullanılan baharat setidir. Tandır tavuğu, kil fırını olan tandırda pişirildiği için bu ismi almıştır. Bu baharat karışımının ayırt edici özelliklerinden biri, yapımında kullanılan Keşmir biber tozundan gelen parlak kırmızı rengidir. Bu karışımda tipik olarak kullanılan ısı ve hoş kokulu baharatlar, onu berbere baharatının iyi bir alternatifi haline getirir.