Maldon tuzu, İngiltere'nin Essex sahilinden iyi bilinen pul pul deniz tuzudur. temiz, hafif lezzet profili için. Diğer mutfak tuzları gibi tuzlu bir tat sağlamak için kullanılabileceği gibi, temiz aromasından ve piramit şeklindeki pullarından yararlanıp bitirme tuzu olarak da kullanabilirsiniz. Yerel bakkalınızda bulamıyorsanız ve acilen ihtiyacınız varsa, aşağıdaki Maldon tuzu alternatiflerinden birini deneyin.
En iyi bahis: Fleur de sel
Tuz çiçeği Maldon tuzu gibi bir deniz tuzudur. Fransa'nın Atlantik kıyısında hasat edilir ve adı tam anlamıyla “tuz çiçeği” anlamına gelir. Özellikle hassas bir tuz olarak üne sahiptir. Maldon tuzu gibi, yemeğinizi iyotlu sofra tuzundan alabileceğiniz acıların hiçbiriyle tamamlayamayacak okyanus tuzluluğu sunar. Hem Maldon tuzu hem de fleur de sel pul pul tuzlardır, bu da onları bitirme tuzları olarak kullanıldığında ölçülmesini kolaylaştırır ve çekici kılar.
Yıllar geçtikçe fleur de sel, özellikle ince bir tuz olarak ün kazandı. Sonuç olarak bazı çeşitler yüksek fiyatlara satılabiliyor. Fiyatı, ucuz olmayan ama aynı zamanda aşırı pahalı da olmayan Maldon tuzundan farklı olan yönlerden biridir.
Bir diğer önemli fark nem ve bunun tadı nasıl etkilediğiyle ilgilidir. Fleur de sel nemli bir tuzdur. Bu nedenle tadı Maldon tuzuna göre dilde daha uzun süre kalır. Nemi anında erimesini önler, bu nedenle dil üzerinde kalır. Maldon tuzu kurudur ve lezzetinin hızla kaybolmasıyla ünlüdür, bu da ona daha hafif olduğu izlenimini verir.
Fleur de sel, Maldon tuzundan daha büyük pullara sahiptir, ancak 1:1 ikame olarak bununla başlayabilir ve gerekirse daha fazlasını ekleyebilirsiniz.
İyi bir ikinci seçenek: Pul pul deniz tuzu
Basit pul pul deniz tuzu, hem internette hem de çoğu markette kolayca bulunabilme avantajına sahiptir. Aynı zamanda ucuzdur. Maldon tuzu gibi kuru bir tuzdur, yani işe yaraması, tadı olması ve ona çok benzemesi gerekir. En büyük dezavantajı, Maldon tuzu ve ana ikamesi olan fleur de sel ile elde ettiğiniz kalite itibarından yoksun olmasıdır. Markalamayı umursamıyorsanız ve sadece Maldon tuzu kalıbına uyan bir baharat istiyorsanız, ince deniz tuzu harika bir seçenektir.
Maldon tuzu yerine 1:1 oranında pul pul deniz tuzu kullanın.
Bir tutam: Kaşer tuzu
Kaşer tuzu Yukarıda belirtilen pul pul deniz tuzunu ortalama yerel bakkalda bulmak kadar kolaydır, ancak ons başına genellikle daha ucuz olacaktır. Kosher tuzu başlangıçta Yahudi beslenme kanununa göre etten kan almak için kullanıldı. Büyük tanelere sahiptir, bu da Maldon tuzu gibi çabuk çözünmediği anlamına gelir; ancak aynı yoğun tuzluluğu sağlayabilir.
Ayrıca iri taneli olması çıtırlık sağlamasına olanak sağlar. Büyük, iri taneleri, bir çay kaşığına daha az miktarda koşer tuzu sığacağı anlamına gelir. Maldon tuzu için tarifin gerektirdiği miktardan biraz daha fazlasını eklemeniz gerekebilir.
Her çay kaşığı Maldon tuzu için 1 1/4 çay kaşığı koşer tuzu kullanın.
Diğer alternatifler
Normal sofra tuzu Bulması çok daha kolay ve yukarıdaki Maldon tuzu alternatiflerinin hepsinden çok daha uygun fiyatlı. Kimyasal olarak Maldon tuzuna benzer ve tuzlu bir tat sağlar. Küçük tane boyutu nedeniyle zayıf bir bitirme tuzu olmasının yanı sıra iyot gibi katkı maddelerinden kaynaklanan acılık gibi dezavantajları vardır.