Bazı aşçılara tuz çiçeği saf ve iddialı kişilere pazarlanan aşırı pahalı ve gereksiz bir içeriktir. Bazılarına göre ise taze deniz ürünlerini sevenlerin aradığı benzersiz temiz ve tuzlu tuzluluğun kaynağıdır. Yaygın olarak en iyi terbiye tuzlarından biri olarak kabul edilir, bu da onu servis yapmadan hemen önce yemeğin üzerine serpmek için elinizde bulundurmanız gerektiği anlamına gelir. Yakınınızda fleur de sel'i bulamıyorsanız, aynı faydaların çoğunu sağlayacak seçenekler hâlâ mevcuttur. Aşağıdaki fleur de sel ikamelerini göz önünde bulundurun.
En iyi seçeneğiniz: Kaşer tuzu
Kaşer tuzu Yahudi dini kurallarına göre, etin kanını çekerek onu törensel olarak temiz hale getirmedeki rolü nedeniyle adlandırılan iri taneli tuzdur. Büyük koşer tuzu taneleri, daha ince taneli tuzlar kadar çabuk erimesini önler, bu da fleur de sel'in faydalarından biridir. Yiyeceğin üzerine serpildiğinde, fleur de sel kristalleri yüzeyde kalacak ve tuz aroması ve çıtır bir doku sağlayacaktır. Kaşer tuzu kolayca temin edilebilir ve bulaşıkları bitirmek için popüler olan diğer kaba tuzlarla karşılaştırıldığında nispeten ucuzdur.
Fleur de sel'i değiştirmek için koşer tuzu kullanırken, tarifinizin fleur de sel için gerektirdiği miktarın aynısını kullanın.
İyi bir ikinci seçenek: Sel gris
Bulmak fleur de sel'den daha zor olmasaydı Sel gris en iyi seçim olurdu. Fleur de sel bazen tuz kreması olarak da anılır çünkü buharlaşan okyanus suyunun üst tabakasındaki tuzdan hasat edilir. Sel gris o tuzun alt tabakasının tırmıklanmasıyla elde edilir. Kristalleri daha küçüktür ve şekli daha az düzenlidir, ancak artan mineral içeriği nedeniyle daha da güçlü bir tuzlu tada ve soluk gri bir renge sahiptir.
Fleur de sel gibi sel gris de nemli bir tuzdur ve yemeklerde büyük ölçüde aynı dokuyu sağlayabilir. Etlerde, güveçlerde ve fasulye ve havuç içerenler de dahil olmak üzere doyurucu sebze preparatlarında bitirme tuzu olarak kullanın.
Fleur de sel yerine 1:1 oranında sel gris kullanın.
Bir tutam: Maldon deniz tuzu
Maldon deniz tuzu, Fransa'nın Brittany kıyılarından ziyade İngiltere'deki Essex'ten geliyor. Bu tuz, İngiltere'nin mutfak dünyasına katkıda bulunduğu birkaç değerli malzemeden biri olması ve piramit şeklindeki kristalleri ile biliniyor. Şefler arasında popüler olan Maldon deniz tuzu, fleur de sel'in sağladığıyla aynı tuzluluk patlamasını sağlamasına olanak tanıyan büyük kristallere sahiptir. Maldon deniz tuzu fleur de sel kadar nemli değildir, bu nedenle yiyeceklerin üzerine sürekli olarak serpmek daha kolay olabilir.
Yukarıdaki diğer seçenekler gibi Maldon deniz tuzunu da fleur de sel yerine 1:1 oranında kullanabilirsiniz.
Diğer alternatifler
Deniz tuzu geniş bir terimdir, dolayısıyla bazıları fleur de sel'den daha rafine olabilir. İri veya ince kristallere sahip olabilirler ancak hepsi deniz suyundan damıtılmıştır ve istediğiniz tuz aromasını sağlayabilirler. Çıtır çıtırlık elde etmek için iri deniz tuzlarını (potansiyel olarak) onları mükemmel bitirme tuzları yapan okyanus tuzluluğunun bir ipucunu tercih edin.
Himalaya pembe tuzu Pakistan'daki Khewra tuz madenlerinden çıkarılıyor. Bu tuz mineral içeriğinden dolayı pembe renktedir. Pembe renk, onu salataların, bifteklerin ve deniz ürünlerinin görsel çekiciliğini artırabilen, görsel olarak çekici bir bitirme tuzu haline getirir.