İyi Bir Galangal İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Galangal substitute

Havlıcan Güneydoğu Asya'dan yemekler yapmayı planlıyorsanız önemli bir malzemedir. Birçoğu bunun limon otu veya hindistancevizi sütü kadar önemli olduğunu söyleyebilir. Lezzetleri diğer ülkelerin yanı sıra Tayland, Vietnam ve Endonezya yemeklerinde çok önemlidir. Taze veya kurutulmuş havlıcanı elinize almak için elinizden geleni yapmalısınız. Her şey başarısız olursa, birkaç uygulanabilir alternatif vardır. Aşağıdaki havlıcan alternatiflerinden birini deneyin.

En iyi bahis: Zencefil

Zencefil ve havlıcan birbiriyle akrabadır ve hem görünüş hem de lezzet bakımından çok benzer. Tatları tam olarak aynı olmasa da birbirlerinin alternatifi olabilecek kadar yakındırlar. Zencefil ve havlıcan, tat benzerliklerine ek olarak mideyi rahatlatıcı bazı özelliklere de sahiptir.

Zencefilin havlıcana göre çok daha lezzetli bir baharat olduğunu, yani daha az kullanmanız gerekeceğini unutmayın. Ayrıca birçok Asya tarifinin her iki baharatı da gerektirdiğini unutmayın, bu nedenle bu durumlarda iki kat daha fazla zencefil kullanmanız gerekecektir. Havlıcan birçok Asya marketinde bulunabilir ancak zencefil kadar yaygın değildir. Zencefil çoğu marketin ürün bölümünde bulunabilir.

Tarifiniz havlıcan tozu gerektiriyorsa, kurutulmuş öğütülmüş zencefili değiştirin; taze havlıcanın yerine taze zencefil kullanın.

Zencefilin aroması daha güçlü olduğundan, havlıcan için tarifin gerektirdiği miktarın 3/4'ünü kullanarak başlayın ve gerekirse tadı artırın.

İyi bir ikinci seçenek: Fingerroot

Parmak kökü baharatı zencefil ve havlıcanı içeren aynı ailenin bir başka üyesidir. Bu köksap, kahverengimsi-turuncu renkte, uzun, havuç şeklinde parmaklardan oluşur. Rengi ve özellikle şekli, havlıcanın bükülmüş ve bükülmüş görünümüne göre ona farklı bir görünüm kazandırır.

Kısmen lezzetinden dolayı genellikle daha az havlıcan olarak bilinen çeşitli havlıcanlarla karıştırılır. Daha az havlıcan gibi, parmak kökü de birçok kişinin şifalı olduğunu düşündüğü keskin bir tada sahiptir. Aslında Asya'nın çoğunda öncelikle ilaç olarak kullanılıyor; ancak Tayland ve Kamboçya yemeklerinde baharat olarak kullanılır. Taylandlı aşçılar havlıcan ve/veya zencefil içeren yemeklerin çoğunda bunu kullanırlar. Aşırı balık lezzetlerini nötralize etmeye yardımcı olabileceği balık körilerinde özellikle etkilidir.

Zencefil gibi parmak kökünün tadı da havlıcandan daha yoğundur. Bu yoğunluk, onu yedek olarak kullanırken daha az kullanmanız gerekeceği anlamına gelir. Havlıcan için tarifin gerektirdiği miktarın yaklaşık 1/2'si ile başlayın ve gerekirse artırın.

Bir tutam: Topuz ve tarçın

Bir başka iyi seçenek de havlıcanın lezzet notalarını kopyalamaktır. Ne topuz ne de tarçın havlıcayla (veya birbirleriyle) ilişkili değildir. Bununla birlikte, bunların birleşik tatları, havlıcanın tatlılığını ve karmaşıklığını ve onun biberli sıcaklığını taklit edebilir. Tarçın Havlıcanın hafif biberli notalarını sağlar; topuz hafif narenciye notaları içeren hafif bir baharatlılık katıyor.

Diğer alternatifler

Havlıcandan alabileceğiniz lezzetlerin çoğunu sağlamak için zencefil ve tarçın birleştirilebilir. Her ikisinin de hafif bir biber tadı vardır ve birlikte havlıcanınkine benzer bir karmaşıklık sağlarlar.

Siyah veya beyaz biber Havlıcana çok daha az karmaşık bir alternatif olabilir. Bulması çok daha kolay ve batının damak tadına daha az yabancı olma avantajına sahipler. Havlıcan lezzet profilinin biberli bileşenini sağlayabilirler.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın