İyi bir Sambar Tozu İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
sambar powder substitute

Sambar tozu baharat karışımı Sambar adı verilen Güney Hindistan çorbası yapılırdı. Sambarınızın özgün bir tada sahip olmasını istiyorsanız, sambar tozunun sağladığı karmaşıklık çok önemlidir. Sambar tozu batıda en çok bilinen baharat karışımı değildir, bu da yakınınızda bir Hint bakkalı yoksa onu bulmakta zorluk çekebileceğiniz anlamına gelir. Çevrimiçi sipariş vermek söz konusu değilse, bu sambar tozu alternatiflerini göz önünde bulundurun.

En iyi seçeneğiniz: Kendi sambar tozunuzu yapın

Bulması zor bir baharat karışımına ihtiyacınız olduğunda en iyi seçeneğiniz genellikle bunu kendiniz yapmaktır. Karışımı kendi tercihlerinize göre uyarlamanıza olanak tanımakla kalmaz, aynı zamanda kendi öğüttüğünüz taze bütün baharatları kullanarak daha iyi bir nihai ürün elde etme olasılığınız da artar.

Sambar tozu karışımındaki her şeyin tipik bir bakkalda bulunmasının kolay olmayacağını unutmayın; ancak bulunması en zor malzemeler için bile etkili alternatifler mevcuttur.

Tipik sambar tozu içerik maddeleri şunları içerir: Toor dal (güvercin bezelye), channa dal (nohut/garbanzo fasulyesi), kişniş, karabiber, kimyon, zerdeçal, kırmızı biberVe asafoetida. Bu bileşenlerin tümüne veya uygun alternatiflere sahipseniz, bunları bir baharat öğütücüde öğüterek, tıpkı mağazadan satın alınan sambar tozunu kullandığınız gibi kullanabileceğiniz etkili bir sambar tozu alternatifi oluşturabilirsiniz. Doğru ölçümler için PepperScale'in tarifine bakın.

İyi bir ikinci seçenek: Rasam tozu

Rasam, sambar'a benzeyen bir yemektir. benzer aromatik ve baharatlı lezzet profili. Hem sambar tozu hem de rasam tozu, bölgesel geleneklere veya aşçının tercihlerine göre değişiklik gösterebilir. Her ikisi de Tamil Nadu eyaletinde ortaya çıktı ancak Hindistan'ın diğer bölgelerinde popüler hale geldi. Sonuç olarak, yemekler kimin yaptığına bağlı olarak önemli ölçüde farklılık gösterebilir veya çok benzer olabilir. Bazı rasam tozu karışımlarında kullanılan baharatlar büyük ölçüde sambar tozunda kullanılanlarla aynıdır.

Tercih ettiğiniz sambar tozu karışımını en yakın şekilde kopyalayan bir rasam tozu karışımı kullanın. Rasam tozu, sambar tozunun 1:1 yerine kullanılabilir.

Kısaca: Chaat masala

Rasamda hakim olan lezzet notalarından biri asitliktir; bu asit notaları domatesten veya domatesten gelebilir. demirhindi. Chaat masala, kendi ekşitme maddelerini içerdiğinden sambarın asitliğini artırabilir veya onu domates veya demirhindi yerine tamamen kullanabilirsiniz. Chaat masala genellikle chaat'ı tatlandırmak için kullanılan bir baharat karışımıkızarmış patatesten kızarmış hamur parçalarına kadar her şeyi içerebilen kızarmış bir sokak yemeğidir.

Sambar tozu yerine 1:1 oranında chaat masala kullanın.

Diğer alternatifler

Madras köri tozu diğer popüler Hint baharat karışımlarının lezzet profillerini kopyalamayı amaçlayan bir İngiliz baharat karışımıdır. Sambar tozu karışımında bulabileceğiniz aynı içeriklerin bir kısmına sahiptir, bu da yemeklerinize benzer bir profil getirebileceği anlamına gelir.

Vindaloo köri tozu Hint malzemeleri kullanılarak bir Portekiz yemeği yapma girişiminden geliyor ve en sıcak köri tozu karışımı olarak biliniyor. Madras köri tozu gibi, sambar tozuyla birkaç ortak baharatı vardır ve dolayısıyla benzer bir lezzet profiline sahiptir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın