Adobo baharatı, sorumlu olan baharat karışımıdır. birçok Latin Amerika yemeğinin kendine özgü tadı. Yaygın olarak kullanılır ve eğer geleneksel tarifleri olabildiğince yakından takip etmek istiyorsanız buna veya buna benzer bir şeye ihtiyacınız olacak. Dışarıdaysanız ve aceleniz varsa aşağıdaki adobo baharat alternatiflerini göz önünde bulundurun.
En iyi seçeneğiniz: Kendi adobo baharatınızı yapın
Toz adobo baharatı karmaşık değildir. Birçok kişiye göre köri tozu karışımları veya Ras el hanoutadobo baharatı neredeyse acı verici derecede basit olarak tanımlanabilir. Çoğu karışım, çoğu ortalama bir bakkalın raflarında bulunabilecek sekizden az bileşenden oluşur.
Baharat dolabınızda adobo baharat malzemelerinin tümü veya çoğu zaten mevcut olabilir. Önemli bileşenler şunları içerir: tuz, sarımsak, kimyon, Ve karabiber. Kendinizinkini yaparak, önceden paketlenmiş karışımlardan daha lezzetli bir versiyon oluşturmak için daha taze baharatlar kullanma fırsatına sahip olursunuz. Ayrıca malzemeleri tercihlerinize göre ayarlayabilirsiniz. Latin Amerika'daki pek çok aile şişelenmiş adobo baharat karışımlarına güvenirken, ciddi aşçılar her zaman taze malzemeler arayacak ve yiyeceklerini mümkün olduğunca sıfırdan hazırlayacaktır.
-> Keşfet: PepperScale'de lezzetli bir adobo baharat tarifine bakın.
İyi bir ikinci seçenek: Biber tozu
Biber tozu Amerika'dan gelen başka bir baharat karışımıdır. Köri tozunun Hint baharatlarını kullanan bir Avrupa karışımı olması gibi, kırmızı biber tozu da tipik olarak Latin Amerika mutfağında kullanılan baharatlarla yapılan bir Amerikan baharatıdır. Çoğu biber tozu karışımındaki baharatların tümü, çoğu adobo baharat karışımında da ortaya çıkar. Her ikisinde de genellikle kırmızı biber ve karabiberin yanı sıra kimyon, sarımsak ve kekik. Başlangıçta chili con carne'yi tatlandırmak için kullanılan biber tozu, birçok uygulamaya sahip çok yönlü bir baharattır.
Bazı popüler adobo baharat karışımlarının zerdeçal içerdiğini ve bunun sonucunda sarı veya sarımsı bir renge sahip olduğunu, biber tozunun ise karışımdaki kırmızı biberlerden koyu kırmızı bir renge sahip olacağını unutmamak önemlidir. Ayrıca, bazı biber tozu karışımlarının hafif bir ısıya sahip olacağını, toz haline getirilmiş adobo baharatının ise genellikle hiç sıcak olmadığını aklınızda bulundurmalısınız.
Tıpkı adobo baharatında olduğu gibi biber tozunu kuru ovalamalarda veya turşunun bir parçası olarak kullanabilirsiniz. 1:1 adobo baharatı yerine kırmızı biber tozuyla başlayın ve damak tadınıza göre artırın.
Kısaca: Cajun baharatı
Toz Cajun baharatı, Cajun mutfağının lezzet profilini kopyalamanın harika bir yoludur. Geleneksel Cajun mutfağı tipik olarak taze otlar ve baharatlara dayansa da, birçok evde hala toz baharatlar kullanılmaktadır.
Cajun baharat karışımları ve adobo baharat karışımları genellikle aynı baharatları içerir ve bu da benzer bir tat profiline neden olur. Örneğin birçok popüler Cajun baharatında sarımsağı kekik ve karabiberle birlikte bulabilirsiniz. Cajun baharatını tıpkı adobo baharatını kullandığınız gibi kullanın. Ovmak ve sos veya çorbaya lezzet katmak için harikadır.
Adobo baharatının 1:1 yerine Cajun baharatını kullanın.
Diğer alternatifler
Yunan baharatı hem adobo baharatına hem de Cajun baharatına benzer, ancak daha çeşitli şifalı bitkiler içerebilir. Adobo baharat karışımlarında genellikle tek bitki olarak sadece kekik bulunur, ancak Yunan baharatları da içerebilir. kekik Ve mercanköşk. Her iki karışım da sarımsak ve biber içerdiğinden yiyeceklere benzer tatlar verebilmektedir.
Fransız aşçılar tarafından Hint baharatları kullanılarak icat edilen bu hafif aromalı köri tozu, adobo baharatında bulunanlara benzer tat profillerine sahip bileşenlere sahiptir. Çoğu karışımda adobo baharat karışımlarında bulunan soğan, sarımsak ve kimyon bulunur. Vadouvan ayrıca başka bir yaygın adobo baharatı da olabilir: zerdeçalBu listedeki diğer ikamelerin çoğunda yoktur.