İyi Bir Siyah Tuz İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
black salt - kala namak

Kala namak olarak da bilinen Hint kara tuzu, tuzlar arasında eşsizdir. Çarpıcı görünümüyle birleşen lezzetiyle. Chaat masala veya bunu gerektiren diğer Hint yemeklerini yapmanız gerekiyorsa, otantik bir lezzet için bu çok önemli olacaktır. Benzer şekilde, vegan yemeklerde yumurta lezzetini simüle etmenin harika bir yoludur. Kara tuz internette bulunabilir, ancak yerel bir fiziksel mağazada bulunması en kolay baharat olmayabilir. Başka bir deyişle, elinizde yoksa ve hemen ihtiyacınız varsa, aşağıdaki siyah tuz ikamelerinden biriyle yetinmek zorunda kalabilirsiniz.

Himalaya pembe tuzu kara tuzun çıkarıldığı bölgeden geliyor. Himalaya pembe tuzu, içerdiği mineral safsızlıklarından dolayı pembe görünür. Siyah tuz öğütüldüğünde de pembe bir görünüm alacaktır. Himalaya pembe tuzu da siyah tuz yapımında hammadde olarak kullanılabilir.

Himalaya pembe tuzunu siyah tuza dönüştürmenin geleneksel yöntemi, onu bir fırında çok yüksek sıcaklıklara ısıtmayı içerir. Isıtılmasının yanı sıra, ona rengini veren kükürt notalarını ve demir sülfürü sağlayan sert tohumlar dahil diğer bileşiklerle de birleştirilir.

Himalaya pembe tuzu aynı şekilde işlenmediğinden kükürtlü tada sahip değildir; ancak çekici bir rengin yanı sıra siyah tuza benzer bir dokuya sahip olacaktır. Ayrıca aynı baskın tada, yani tuza sahip olacaktır.

Siyah tuz yerine 1:1 oranında Himalaya pembe tuzunu kullanabilirsiniz.

İyi bir ikinci seçenek: Hawaii kara tuzu

Karadeniz tuzu olarak siyah Hawaii lav tuzu Hint kara tuzuyla pek çok ortak noktası var. Siyah tuz gibi, Hawaii siyah lav tuzu da volkaniktir ve ona siyah rengini vermek için işlenir. Tuzlu tadıyla birlikte hafif sülfürik bir aroması bile vardır; bu, kara tuzu bu kadar özel kılan şeylerin bir kısmını sağlayabileceği anlamına gelir. Hawaii kara tuzunun en yaygın kullanımı, koyu kristallerinin gıdalara dramatik bir görünüm kazandırabildiği bitirme tuzudur.

Kara tuz gibi, Hawaii siyah lav tuzunun da, onu yapmak için kullanılan kömürün bir sonucu olarak toksinleri uzaklaştırma yeteneği de dahil olmak üzere çeşitli tıbbi faydaları olduğuna inanılıyor.

Siyah tuzun yerine 1:1 oranında Hawaii siyah lav tuzunu kullanın.

Kısaca: Chaat masala

Chaat masala Toplu olarak chaat olarak bilinen farklı Hint sokak yemeklerini tatlandırmak için kullanılan bir baharat karışımıdır. Büyük ölçüde nedeniyle ekşi ve lezzetlidir. mango tozu ve bunu yapmak için kullanılan diğer baharatlar. Aynı zamanda güçlü bir kükürtlü kaliteye sahiptir çünkü geleneksel karışımlar genellikle siyah tuzu da içerir. Siyah tuz içermesi onu bazı tariflerde tek başına siyah tuza etkili bir alternatif haline getirebilir. Aromalarının, tek başına siyah tuz kullanılmasını gerektiren bazı uygulamalar için onu uygunsuz hale getirebileceğini unutmamak önemlidir.

Diğer alternatifler

Hawaii kırmızı tuzu (alaea tuzu olarak da bilinir) başka bir volkanik tuz türüdür. Kırmızı tuz, rengini Hawaii tuz havuzlarını kaplamak için kullanılan volkanik kilden alır. Bu kilin bir kısmı üretim süreci sırasında emilir.

Kaşer tuzu Siyah tuzun sülfürlü aromasına sahip değildir ancak mükemmel bir bitirme tuzu sağlayan daha büyük tanelere sahiptir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın