İyi bir Gochugaru Yedeği Nedir?

by baharatdiyari
Gochugaru

Baharatlı yemekler Kore'de popülerdir ve gochugaru ısı kaynaklarından biridir. Gochugaru'nun orta derecede baharatlılık kimchi ve gam ja tang gibi Kore favorilerinin önemli bir bileşenidir. Gochugaru, güneşte kurutulan, çekirdekleri çıkarılmış ve kaba toz haline getirilen biberlerden oluşur. Bazı Koreliler ve Kore yemeği hayranları gochugaru'nun yerini tutacak başka bir şey olmadığına inansa da gerçek şu ki pek çok yeterli alternatif var. Özel bir bakkalın bulunmadığı bir bölgede yaşıyorsanız bunlardan birine ihtiyacınız olabilir.

En iyi bahis: Gochujang

Gochujang, pirinç ve fermente soya fasulyesi ile birlikte öğütülmüş biberlerden yapılan bir macundur. Tuhaf bir alternatif gibi görünebilir bir macun olduğu gerçeği göz önüne alındığında toz veya pul değil; ancak öğütülmüş biber içerir ve yemeğe belirli bir düzeyde ısı getirebilir. Gochugaru yerine gochujang kullanırken yemekteki diğer malzemelerin miktarlarını ayarlamanız gerekebileceğini unutmayın.

Örneğin gochujang tuz içerdiğinden ilave tuzu azaltmalısınız. Kimchi yapıyorsanız balık sosunu tuzlu olduğundan azaltmak isteyeceksiniz. Akılda tutulması gereken bir diğer husus, gochujang'ın dokusunun biraz ıslak ve yapışkan bir kimchi ile sonuçlanabileceğidir.

Tarifinizin gerektirdiği her çay kaşığı gochugaru için bir çay kaşığı gochujang ekleyerek başlayın ve oradan yukarı doğru ilerleyin.

İyi bir ikinci seçenek: Halep biber tozu

Halep biberi adını Suriye kasabasından alıyor ve gochugaru gibi ılımlı bir sıcaklık sunuyor. Halep biberinin tadı fındık notalarıyla karmaşık ve meyvemsive sıcaklığıyla birlikte bir miktar asitlik de sağlayabilir. Lezzetleri gochugaru'nunkilerle aynı olmasa da, farklılıklar çok hafiftir ve yemeklerinizi olumsuz etkilemek yerine tamamlayıcı nitelikte olmaları daha olasıdır. Başka bir deyişle Halep biberi, gochugaru gerektiren her şeye iyi uyum sağlamalıdır.

Halep biberi gochugaru ile aynı koyu kırmızı renge sahip olmasa da hem doku hem de lezzet açısından etkili bir alternatiftir. Gochugaru için tarifinizin gerektirdiği miktarda Halep biberini kullanın.

Kısaca: Guajillo tozu

Guajillo “küçük kabak” anlamına gelir ve bu biberin şekline bir göndermedir. Guajillo, Meksika ve Teksas-Meksika mutfağında popülerlik açısından ancho'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Birçok köstebek ve kırmızı biber tarifinde önemli bir içeriktir. Guajillo tozunun tadı hafif ila orta dereceli sıcaklıkta parlak ve keskingochugaru'nunkine benzer.

Diğer alternatifler

ağaç biberi toz, bulaşıklara hafif bir dünyeviliğin yanı sıra orta derecede bir ısı verir. Bu baharat, çeşitli Meksika salsalarında ve çorbalarda yaygın olarak kullanılır ancak Kore mutfağına kolaylıkla geçiş yapabilir. Şili de arbol parlak kırmızıdır ve gochugaru'dan biraz daha sıcaktır, bu nedenle onu dikkatli kullanmak isteyeceksiniz. Küçük miktarlarla başlayın ve oradan ilerleyin.

Çoğu biber tozu karışımında en çok acı biber bileşeni olarak bilinen hamsi biberleri, diğer biber çeşitlerinde bulamayacağınız yemeklere derinlik ve zenginlik katabilir. Baharat seviyesinin hafif olduğunu unutmayın, bu nedenle ısıyı kırmızı biber veya başka bir sıcak biber türüyle desteklemeniz gerekebilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın