İyi Bir Hardal Tozu İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Mustard powder substitute

Hardal tozu aynı zamanda öğütülmüş hardal veya kuru hardal olarak da bilinir. Hardal bitkisinin öğütülmüş tohumlarıdır ve onu birçok lezzetli yemek yapmak için kullanabilirsiniz. Hardal tozu Yiyeceklere et yemeklerindeki yağı kesebilecek veya makarna ve peynire belirgin bir keskinlik katabilecek keskin, keskin bir asit patlaması ve hafif bir ısı sağlar. Baharat dolabınızda hardal tozu yoksa hala umut vardır. Alternatiflerden bazılarını düşünün.

En iyi seçeneğiniz: Hardal tohumları

Kuru hardala en yakın baharat, onu yapmak için kullanılan tohumdur. Baharat öğütücünüz veya kahve öğütücünüz varsa, hardal tozunu kendi elinizle öğütebilirsiniz. bütün hardal tohumları. Bu cihazlardan hiçbirine sahip değilseniz, bunları temiz bir yüzey üzerinde ağır bir tencere veya büyük bir kaşıkla ezmeyi düşünün.

Ezilmiş hardal tohumlarının kuru ovalamanın bir parçası olarak veya güveçte kullanılabileceğini, ancak hardal tozundan elde ettiğiniz emülsifikasyon faydalarının aynısını sağlayamayacak kadar iri olacağını unutmayın. Bütün tohumları kullandığınızda, hardal tozu için tarifinizin gerektirdiği miktarın yarısını kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Normal hazırlanmış hardal

Hazırlanan hardalın ana bileşenleri hardal tozu ve sirkedir, bu da hardal tozunun mükemmel bir alternatifi olabileceği anlamına gelir. Çoğu Amerikalının aşina olduğu sarı hardalın, hardal tozundan biraz daha yumuşak olduğunu unutmayın; bu nedenle, bu ikameyi kullanırken miktarı ayarlamanız gerekecektir. Tarifinizin gerektirdiği her çay kaşığı hardal tozu için bir çorba kaşığı hazırlanmış hardal kullanın.

Dijon hardalı Tadı hardal tozuna daha yakın olduğu için genellikle sarı hardaldan daha iyi bir seçimdir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da hazırlanan hardalın sosların ve sosların kıvamını etkileyebileceğidir. Bunu önlemek için tarifinizdeki sıvıyı bir çay kaşığı kadar azaltarak telafi edin.

Bir tutam: Yaban turpu tozu

Yaban turpu Hardal bitkisinin bir akrabasından gelir ancak tohumlarından ziyade kökünden yapılır. İkisi arasındaki benzerlik onu mükemmel bir hardal tozu alternatifi haline getiriyor. Yaban turpu hardaldan daha acıdır, bu da onu yemeklerine baharatlı bir tat vermek isteyen maceracı yiyiciler için mükemmel kılar.

Bunun yerine kullanırken bu ek müstehcenliği aklınızda tutmalısınız; ancak bu yalnızca ısıtılmış bulaşıklarda görülen bir sorundur. Yaban turpu ısıtıldığında müstehcenliğini kaybeder, bu da yalnızca soğuk yiyecekler için uygun olduğu anlamına gelir.

Keskinliğini korumadığından ve bu nedenle iyi bir alternatif olacak kadar benzer olmadığından, hardal tozu yerine rendelenmiş yaban turpu kullanmaktan kaçının. Hardal tozu yerine yaban turpu tozu kullanırken, tarifinizde hardal tozu için belirtilenin yarısını kullanın.

Diğer alternatifler

Zerdeçal Parlak sarı rengi yemeğinizde sorun yaratmayacağı sürece hardal tozuna alternatif olarak kullanılabilir. Hardal gibi hafif bir baharatlılığın yanı sıra hardalla benzerlik gösteren acı notalara sahiptir. Hardal tozuyla aynı miktarda zerdeçalı da kullanabilirsiniz.

Wasabi tozu da başka bir seçenektir. Wasabi'nin yaban turpu ile benzerlikleri varWasabi tozu hardal tozuna benzer bir kıvama sahiptir. Hardaldan beklediğiniz keskinliği ve vuruşu sağlayabilir. Yaban turpu gibi hardal tozundan daha sıcaktır, bu yüzden onu dikkatli kullanmalısınız. Hardal tozu için tarifinizin gerektirdiğinin yaklaşık yarısını ekleyerek başlayın ve istediğiniz tada kadar ilerleyin.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın