İyi Bir Maydanoz Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Parsley Substitute

Maydanoz en çok garnitür olarak bilinir. Çoğu insan bunu, başka bir şey değil, kontrast eklemek için doğrayıp yemeğinizin üzerine serptiğiniz yeşil bir şey olarak düşünür. Gerçek şu ki maydanoz çok yönlü bir bitkidir Bu, yemeğinizin görünümü için olduğu kadar lezzeti için de çok şey yapabilir. Pek çok bitkide olduğu gibi maydanozun da faydalarından yararlanmak için taze kullanmanız gerekecek; ancak buzdolabınızı her zaman stokta bulunduramayabilirsiniz. Bu, acil bir durumda kendinizi biraz ihtiyaç duyabileceğiniz anlamına gelir. Maydanozunuz yoksa ve bunun yerine geçecek bir şeye ihtiyacınız varsa, yararlı bulabileceğiniz bir dizi maydanoz alternatifi vardır.

En iyi bahis: Frenk maydanozu

Frenk maydanozu, aynı zamanda havuç ve kereviz ailesinden olan maydanozla aynı aileye aittir. Frenk maydanozu ve maydanoz Fransız yemeklerinde popülerdir; ayrıca frenk maydanozu da bunlardan biridir para cezaları otlar Fransız mutfağının. Maydanozu garnitür olarak durabilecek kadar andırıyor.

Frenk maydanozunun tadı genellikle anasonunkine benzetilirama çok daha hafiftir. Yemeğinizdeki diğer tatlardan dikkatinizi dağıtması pek mümkün değildir ve çoğu durumda onları tamamlayabilir. İnce olmasına rağmen frenk maydanozunun tadı yavaşça salınır, bu da onu maydanozdan daha uzun pişirme sürelerine dayanma konusunda daha iyi hale getirir.

İyi bir ikinci seçenek: Kişniş

Kişniş ve maydanozun çok farklı tatları olsa da, kişniş neredeyse düz yapraklı maydanozun aynısına benziyor. O kadar benzerler ki deneyimli aşçılar bile bazen onları birbirinden ayırmakta zorluk çekerler. kişniş keskin, eşsiz lezzet ayrıca maydanozla süsleyeceğiniz birçok yiyecekle de iyi uyum sağlar.

Maydanoz yerine kişniş kullandığınızda, yemeğinizdeki diğer tatlarla iyi eşleşeceğinden emin olmadığınız sürece, ölçülü olarak kullanın.

Bir tutam: Havuç yeşillikleri

Yukarıda belirtildiği gibi havuç maydanozla aynı ailedendir. Efsanenin aksine havuçların üst kısımları hiç de zehirli değildir. Üstelik, onlar besinlerle doludur lezzetli olmasının yanı sıra. Maydanoz gibi biraz havuç yeşilliklerini doğrayın ve garnitür olarak üzerine serpin.

Havucun üst kısımları maydanozdan beklediğiniz acılığı da sağlar, bu nedenle lezzet söz konusu olduğunda iyi bir alternatiftirler. Salata, pesto ve chimichurri gibi maydanozun otsu parlaklığına odaklanan yemeklerde kullanabilirsiniz.

Diğer alternatifler

Kereviz, maydanoz ailesinin bir başka üyesidir ve tartışmasız benzer bir tada sahiptir. Düz yapraklı maydanoza benzer bir görünüme sahip bir garnitür oluşturmak için yalnızca kereviz yapraklarını kullanın. Bunları doğrayıp yemeğinizin üzerine serpin. Maydanozunkine daha da yakın olabilecek daha derin otsu lezzet notaları için Apiaceae familyasının bir başka üyesini düşünün: selâmotu. Lovage'ı bulmak kereviz kadar kolay değil ama şu şekilde tanımlanabilir: kereviz ve düz yapraklı maydanoz karışımıHem görünüm hem de lezzet açısından.

Fesleğen bazı yemeklerde maydanozun yerini de alabilir. Var daha belirgin ve ayırt edici bir aroma Maydanozla karşılaştırıldığında maydanozla karşılaştırıldığında, aynı zamanda doğranıp yemeğin üzerine serpildiğinde de benzer çarpıcı bir yeşil görünüm sağlar.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın