İyi Bir Yaz Tuzlu Alternatif Nedir?

by baharatdiyari
Summer Savory Substitute

Yaz kokusu, Akdeniz bölgesinde et ve fasulye yemeklerini baharatlamak için popülerdir. Onun piny, biberli tadı daha hafif aromalı yiyeceklerle onları bunaltmadan eşleştirmek için mükemmel hale getirir. Yaz lezzetinin tadı, daha güçlü ve acı olan kış çeşidi kadar güçlü değildir. Mercimek pişirmek, dolma yapmak ya da yaz sirkesi yapmak istiyorsanız bu bitkiyi bulmak için elinizden geleni yapın. Bulamıyorsanız veya aceleniz varsa aşağıdaki yaz lezzetlerinden birini değerlendirin. Baharat dolabınızda en az bir tane olması muhtemeldir.

En iyi bahis: Kekik

Kekik, Akdeniz'e özgü başka bir bitkidir ve uzun pişirme sürelerine dayanabilmesi nedeniyle tuzluya benzemektedir. Bu nedenle Fransız toz bitki karışımı genellikle her iki bitkiyi de içerir. Bir başka faydası da taze veya kurutulmuş kekiği bulmanın yaz kekiğine kıyasla daha kolay olabilmesidir.

Yaz lezzeti gibi, kekiğin keskin ve naneli bir özelliği vardır. İki bitki de birbirine o kadar benziyor ki, her ikisi de ince kıyılmışsa aralarındaki farkı söylemek zor. Kekiği yaz lezzeti yerine kullandığınızda, yaz lezzetini kullandığınızla tamamen aynı miktarda ve aynı şekillerde kullanabilirsiniz.

İyi bir ikinci seçenek: Adaçayı

Adaçayı Akdeniz bölgesine özgü bir başka bitkidir. Pek lezzetli gibi görünmese de lezzet olarak oldukça benzer. Adaçayı bitkisinin yaprakları kekik ve tuzlu bitkilerden çok daha büyük ve geniştir ancak aynı keskin çam notalarını sağlarlar.

Kekik taze veya kurutulmuş olarak kullanılabilse de, yazın lezzetli bir alternatif ararken yalnızca taze adaçayı kullanmanızın önerildiğini unutmayın. Yaz lezzeti için tarifinizin gerektirdiği miktarda kullanın. Daha lezzetli görünmelerini istiyorsanız yaprakları ince ince dilimleyin.

Kısaca: Mercanköşk

Mercanköşk kekiğin bir akrabasıdır ve kekik ile fesleğen birleşimini anımsatan bir tada sahip olduğu açıklanmıştır. Tatlı ve otsu bir bitkidir yazın lezzetli bulduğunuz aynı çam notalarından bazıları ile. Ancak mercanköşk lezzetli olmaktan çok daha hassastır. Uzun pişirme sürelerine dayanamaz; bu nedenle sona doğru eklemek en iyisidir. Yaz lezzeti için tarifinizin gerektirdiği miktarda mercanköşk kullanın.

Diğer alternatifler

Yaza uygun lezzetli bir alternatif bulmanın etkili bir yolu, bitki kombinasyonlarını denemektir. Yaz lezzetinin lezzetini daha doğru bir şekilde kopyalamak için kekik ve adaçayı veya kekik ve naneyi birleştirmeyi düşünün.

Yaz lezzetinin ait olduğu aileyi de aklınızda bulundurmalısınız. Yukarıdaki tüm ikameleri içeren labiatae ailesinin bir üyesidir. Aynı zamanda bir dizi başka iyi alternatif de içerir. kekik Ve reyhan. Bu bitkilerin her ikisi de, tuzlu su ve mercanköşkotu gibi diğer labitae üyeleri gibi, yaz kokusu gerektiren yemeklerde iyi çalışmalıdır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın