Hindiba bir kış marulu olarak kabul edilir. Karahindiba ailesinin bir üyesidir ve bazen de yiyecek aranır. Bazıları gevşek yapraklı olan birçok biçimde gelir; diğerleri parlak renklidir ve beyazdan sarıya ve yeşile kadar değişir. Diğer salata yeşilliklerini tamamlayan bir dokuya ve tada sahiptir. Hindiba yaprakları diğer malzemelerle de iyi uyum sağlar; Hindibayı peynir, jambon ve hatta somon füme ile servis edebilirsiniz.
Birçok kişi hindiba yapraklarının acı olduğunu düşünür. Genç hindiba yaprakları salatalarda yenebilirken, daha olgun olanları genellikle pişirilerek servis edilir. Pişirmek acıyı dindirebilir.
Hindiba bitkisinin kökü kavrularak kahve yerine veya katkı maddesi olarak kullanılabilir. Ayrıca pişirilip yenilebilir.
Hindiba, sonbahar ve kış aylarında hasat edildiğinde en iyisidir; bu, yılın diğer zamanlarında kullanmayı planlıyorsanız, onun yerine başka bir ürün kullanmanız gerekebileceği anlamına gelir. İyi haber şu ki hindibanın hem yaprakları hem de kökü açısından pek çok alternatifi var.
Hindiba Kökü
En iyi hindiba kökü alternatifiniz: Kola cevizi
Kahvenizin lezzetini bozmayacak alternatif bir kahve katkı maddesi arıyorsanız kola cevizinden başkasına bakmayın. Bu yemiş, Afrika'nın yağmur ormanlarında yetişen kola ağaçlarından geliyor.
Kola cevizinin hafif acı bir tadı vardır ve hindiba kökünün kavrulmuş lezzetini sevmeyenler için daha lezzetli olabilir. Öğütülerek kahveye eklenebilir. Hindiba kökünden farklı olarak kola cevizinin kafein içerdiğini unutmayın. Kafein içeriği, kahvenin kafein içeriğini artırmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir.
İyi bir ikinci seçenek: Çikolata
Çikolata, kahve için mükemmel ve oldukça popüler bir katkı maddesidir. Çikolata ve kahve aromaları birbirini iyi tamamlıyor ve kombinasyonun sağlık açısından birçok fayda sağladığına dair kanıtlar var.
Kısaca: Yerba dostum
Kahve alternatifi arıyorsanız ama elinizde hindiba kökü yoksa yerba mate yerine kullanılabilir. Yerba mate, pek çok kişinin kahve ve hindiba köküyle bağdaştırdığı bazı dünyevi tatlara sahiptir. Ayrıca hindiba kökünden farklı olarak kafein içerir.
Hindiba Yaprakları
En iyi hindiba yaprağı alternatifiniz: Escarole
Escarole, çok çeşitli uygulamalarda kullanabileceğiniz için iyi bir hindiba alternatifidir. Pişirilerek veya çiğ olarak salatalarda yenilebilen hindibagiller familyasındandır. Tadını beğenmediğiniz için hindiba yerine bir alternatife ihtiyacınız varsa, hindibanın ayırt edici acılığının büyük bir kısmı eksik olduğundan hindiba iyi bir seçenek olabilir.
İyi bir ikinci seçenek: Frisee
Bir salata katkı maddesi olarak friz, hindibayla aynı faydaların çoğunu sağlar. Çıtırlık katarken diğer yaygın salata malzemelerinin çoğuyla iyi uyum sağlar. Lezzeti hindibaya göre daha az iddialı, bu da hindiba kadar acı olmayan bir alternatif arıyorsanız onu mükemmel kılıyor.
Kısaca: Roka
Genç hindiba yaprakları gibi, roka biraz acıdır hafif biber tadında. Aromaları, diğer yaygın salata bileşenlerini etkili bir şekilde tamamladığından, salatalarda kullanım için mükemmeldir. Hindiba gibi roka da Akdeniz'de yaygın olarak kullanılmaktadır.
Hindiba yaprakları için diğer alternatifler
Hindiba yeşilliklerinin diğer iyi alternatifleri arasında daha hafif bir acılık ekleyebilen lahana bulunur. Lahana da pişirilebilir, bu da onu aynı derecede çok yönlü kılar. Su teresi, hindibaya benzer biberli bir tada sahip olduğundan, bir başka etkili hindiba ikamesidir.