Frenk Soğanı Yerine Kullanabileceğiniz Alternatifler

by baharatdiyari
Chives Substitute

Frenk soğanı, soğan ailesinin dar yapraklı bir üyesidir. Çok yönlüdürler ve diğer soğan türlerine göre daha hafif bir tada sahiptirler. Lezzetleri pişirmeye pek dayanmadığından yemekleri süslemek için popülerdirler. Fransız yemekleri pişirmeyi seviyorsanız veya salatanıza ya da krem peynirinize lezzetli bir katkı yapmak istiyorsanız, elinizde frenk soğanı bulundurmak iyi bir fikirdir. Eğer frenk soğanınız biterse ve hızlı bir alternatife ihtiyacınız varsa, frenk soğanının yerine geçebilecek birkaç yaygın bitki yemeğinize benzer bir lezzet katabilir.

En İyi Seçenek: Yeşil Soğan

Frenk soğanının bir akrabası olan yeşil soğan, frenk soğanıyla karşılaştırılabilecek hafif bir soğan aroması sağlar. Ayrıca garnitür olarak kullanmak isterseniz yemeklere görsel bir hava katacak parlak yeşil bir rengi vardır. Yeşil soğanın tadı da ısıya frenk soğanından daha iyi dayanır. Isıya olan bu toleransları, yeşil soğanların pişirme işlemine frenk soğanından daha erken eklenebileceği anlamına gelir.

Hafif olmasına rağmen, yeşil soğanın lezzetinin frenk soğanından daha güçlü olduğunu unutmayın. Frenk soğanı yerine kullanıldığında tarifteki miktarın yarısını kullanın. Ayrıca ince ince doğramak isteyebilirsiniz. İpucu: Yeşil soğanlarınızı daha ince doğramak için, yeşil soğan yapraklarını uzunlamasına dilimleyin ve ardından yanlamasına doğrayın. Bu, frenk soğanının dar yapraklarını taklit ederek daha dar parçalara izin verebilir.

İyi Bir İkinci Seçenek: Pırasa

Pırasa, soğan ailesinin bir diğer üyesidir. Görünüşü çok büyük bir yeşil soğana benzer. Boyut farkının yanı sıra lezzet meselesi de vardır. Pırasanın frenk soğanından çok daha güçlü bir tada sahip olduğunu unutmamak önemlidir. Daha güçlü lezzet, bunları hazırlarken ek adımlar atmanız gerekeceği anlamına gelir. Pırasayı kullanmadan önce bir saat kadar buzlu suda bekletin. Bu, o güçlü lezzetin bir kısmını ortadan kaldırmaya ve pırasalarınızın lezzetinin frenk soğanına daha çok benzemesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca pırasanın koyu yeşil üst kısmının sert ve lifli olabileceğini unutmayın. Bunları kesip et suyuna veya buğulama gerektiren bir yemeğe ayırmak isteyebilirsiniz.

Yeşil soğanlarda olduğu gibi, en iyi doğramayı elde etmek için pırasayı uzunlamasına ve sonra yanlamasına dilimlemek isteyeceksiniz. Bu, pırasalarınızın mümkün olduğunca frenk soğanına benzemesine yardımcı olacaktır. Eğer tarifinizde üç yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı gerekiyorsa, bunun yerine pırasa kullandığınızda bunu üçte iki oranında azaltmalısınız.

Zor Durumda: Sarımsak Scapes

Sarımsak sapları, sarımsak soğanlarından büyüyen saplardır. Lezzetli bir katkıdırlar ancak Çin kızartmaları dışında nadiren kullanılırlar. Tadı çok hafiftir ancak sarımsak notasıyla frenk soğanına çok benzer. Ayrıca gevrektirler, bu da yemeğinize yeni bir dokusal bileşen ekleyebilecekleri anlamına gelir. Frenk soğanı gibi, bir tabağa çiğ olarak da eklenebilirler, bu da onları süsleme için mükemmel kılar.

Yukarıdaki diğer frenk soğanı ikamelerinde olduğu gibi, frenk soğanı görünümünü taklit etmek için parçaları uzunlamasına ve sonra çapraz kesmek en iyisidir.

Diğer Alternatifler

Frenk soğanı için diğer alternatifler arasında soğan yer alır. Soğan görsel olarak frenk soğanına benzemese de, dikkatli kullanıldığında aynı lezzeti sağlayabilir. Tarif üç yemek kaşığı frenk soğanı gerektiriyorsa, tek bir yemek kaşığı çok ince doğranmış soğan kullanmalısınız.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın