Çemen otu birçok köri tozu karışımının yanı sıra Hint turşusu gibi diğer Hint yemeklerinde de kullanılır. Ayrıca et için kuru ovalamalarda ve bazı çay karışımlarında da kullanılır. Hint yemekleri yapmayı seviyorsanız vazgeçilmez bir baharattır ve mutlaka elinizin altında bulundurmalısınız. çemen otu en kolay bulunabilen baharat değilBu nedenle bir Hint bakkalının yakınında yaşamıyorsanız bir alternatife ihtiyacınız olabilir. Çeşitli etkili ve bulunması kolay alternatifler vardır. Şu anda mutfağınızda bu çemen alternatiflerinden birkaçına sahip olabilirsiniz.
En iyi seçeneğiniz: Akçaağaç şurubu
Çemeni hiç tatmamış kişilere tanımlamanın en yaygın yolu, tadının akçaağaç şurubuna benzediğini söylemektir. Akçaağaç aromasının yanı sıra hafif acı arka plan notaları da mevcut. Hem çemen otu hem de akçaağaç şurubu sotolon adı verilen bir bileşik içerir. Tat ve aromadaki benzerlikten sotolon sorumludur. Çemen otunun tadı akçaağaç şurubuna o kadar benziyor ki, aslında yapay akçaağaç şurubunda tatlandırıcı bir bileşen olarak kullanılıyor.
Çemen otu yerine akçaağaç şurubu kullanıldığında, dikkatli kullanılması önemlidir. Akçaağaç şurubunun tatlılığı, çemen otu gerektiren birçok yemekte istenmeyebilir. Piştiğinde tadı kaybolabileceği için pişirme süresinin sonunda da eklemelisiniz. Akçaağaç şurubunun hem çemen otu yaprakları hem de çemen otu tohumları yerine kullanılabileceğini unutmayın.
İyi bir ikinci seçenek: Hardal
Hardal, çemen otunun dünyevi dokusunu elde etmenin başka bir yoludur. Aynı zamanda tatlı olmama avantajı da vardır. Ayrıca çemen otu tohumlarının yerine etkili bir şekilde geçmek için gereken lezzet kombinasyonunu da sağlayabilir. Sarı hardal tohumu kullanmanız gereken türdür. Hafifçe ısıtarak aromalarını azaltabilirsiniz, bu da onları çemen otuna daha da benzer hale getirecektir.
Çemen otu yaprakları yerine ihtiyacınız varsa hardal yeşilliklerini kullanabilirsiniz.
Kısaca: Köri tozu
Çoğu durumda, bir baharatın yerine geçecek en iyi alternatif, o baharatı içeren bir karışım olacaktır. Birçok köri tozu karışımları çemen otu içerir, bu da doğru tadı sağlayabilecekleri anlamına gelir. Köri tozundaki diğer baharatların çemen otu gerektiren tüm tariflerde işe yaramayabileceğini unutmamak önemlidir. Bazı uzmanlar, daha baskın tatların azaltılmasına yardımcı olmak için önce köri tozunu yağda pişirmenizi tavsiye ediyor.
Diğer alternatifler
Rezene tohumları çemen otunun yerine kullanılabilir, ancak daha tatlıdırlar ve bir yemeği kolayca bastırabilirler, bu nedenle bunları idareli kullanmak isteyeceksiniz. Çin kereviz yaprakları çemen otu yapraklarının yerine etkili bir alternatif olabilir. Çin kerevizinin karakteristik akçaağaç şurubu tadı olmamasına rağmen etkilidir. Kıyılmış Çin kereviz yaprakları yemeğinize çemen otunun verdiği hafif arka plan acısını verebilir.
Ayrıca bu listedeki seçeneklerden ikisini birleştirebilirsiniz; yani sarı hardal tohumu ve rezene tohumu. Her ikisini de ezip hafifçe ısıtın. Hardal tohumları, rezene tohumlarının tatlılığını azaltacak ve onları hafifçe ısıtmak, hardal aromasının daha az rahatsız edici olmasını sağlayacaktır.