Dereotunun kullanımı İncil zamanlarına kadar uzanır ve onu salatalıkla birlikte kullanan tarifler 17. yüzyılın ortalarına kadar uzanır. Bu bitkinin tadı kimyonu andırıyor veya anason ve garnitür olarak kullanım için harika kılan fırfırlı bir görünüme sahiptir. Dereotu varken benzersiz bir lezzet profiliDoğru kullanıldığında tadı diğer şifalı bitkilerle de çoğaltılabilir. Bu şifalı otların hepsini bulmak kolaydır; Aslında bunlardan bazılarını şu anda baharat dolabınızda bulabilirsiniz. İşte en iyi dereotu ikameleriniz.
En iyi seçeneğiniz: Taze tarhun
Tek başına ve bire bir oranında kullanılabilecek dereotu alternatifi istiyorsanız, tarhun mu. Bu bitkinin kullanımının neredeyse tamamen Fransız mutfağıyla sınırlı olduğu bir zaman vardı, ancak o zamandan beri tüm dünyada popüler hale geldi.
Dereotu gibi tarhun da anasona benzer bir tada ve aromaya sahiptir. Tarhun, dereotundan farklı olarak ısıya dayanıklı olduğundan güveçlerde, soslarda ve çorbalarda kullanılır. Bu aynı zamanda pişirme işlemine dereotundan daha erken eklemeniz gerektiği anlamına da gelir. Ayrıca sirke ve ev yapımı hardal yapımında tarhun gibi dereotu kullanabilirsiniz.
İyi bir ikinci seçenek: Rezene
Dereotu görünümü onu birçok yemek için mükemmel bir garnitür haline getiriyor. Şefler genellikle tüylü yaprakları kesip salataları, balık yemeklerini ve çorbaları bitirmek için kullanırlar. Garnitür olarak kullanacağınız ve görünümü dereotuna benzeyen bir bitkiye ihtiyacınız varsa, rezene mükemmel bir seçimdir.
Dereotu gibi, sapları çok daha kalın olmasına rağmen tüylü yaprakları vardır. Rezene yapraklarını kesip, dereotu yapraklarını kullandığınız gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca tadı hafif ve tatlıdır ve meyankökü notaları içerir, bu nedenle dereotu gerektiren her yemeği tamamlamalıdır.
Rezene yaygın olarak kullanılır ve çoğu marketin ürün bölümünde bulmanız gerekir. Ayrıca yapraklarla işiniz bittiğinde sapları ve soğanları çorba veya güveçte kullanabilirsiniz.
Kısaca: Kekik
Sırasında kekik aslında nane ailesine aittir, uzun pişirme sürelerine dayanabilir; hatta kızarmış yemeklerde kullanılması tercih edilir. Dereotunun kullanılacağı birçok yemeği aynı anda tatlandırmak için kekiği kullanabilirsiniz. Kekiği kullanabileceğiniz yemekler arasında güveçler, soslar ve hatta salatalar bulunur. Kekik, salata sosları ve marinatlar yapmak için de kullanılabilir.
Kekiğinizden en iyi şekilde yararlanmak için onu pişirme işleminin başında eklemek isteyeceksiniz. Pek çok süpermarketin ürün reyonunda taze kekiği, baharat reyonunda ise kurutulmuş kekiği bulabilirsiniz.
Diğer alternatifler
Diğer popüler dereotu ikameleri şunları içerir: biberiyeFransız ve İtalyan yemeklerinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Kekik ve tarhun gibi biberiye de uzun süre pişen yemekler için en iyisidir. Kuzu, tavuk veya domuz eti pişirmek için kullanılabilir. Ayrıca kullanabilirsiniz reyhan salatalar, turşular ve marinatlar için dereotu yerine.