Dereotunun Yerini Alabilecek Alternatifler

by baharatdiyari
Dill Substitute

Dereotunun kullanımı İncil zamanlarına kadar uzanır ve bu bitkiyi salatalıkla birlikte kullanan tarifler 17. yüzyılın ortalarına kadar gider. Dereotunun tadı kimyonu andırır veya anasona benzer ve garnitür olarak kullanım için harika kılan fırfırlı bir görünüme sahiptir. Dereotunun benzersiz bir lezzet profili vardır; doğru kullanıldığında tadı diğer şifalı bitkilerle de çoğaltılabilir. Bu şifalı otların hepsini bulmak kolaydır; hatta bunlardan bazılarını şu anda baharat dolabınızda bulabilirsiniz. İşte en iyi dereotu ikameleriniz.

En İyi Seçenek: Taze Tarhun

Tek başına ve bire bir oranında kullanılabilecek dereotu alternatifi istiyorsanız, tarhun en iyi seçimdir. Bu bitkinin kullanımı neredeyse tamamen Fransız mutfağıyla sınırlıydı, ancak o zamandan beri tüm dünyada popüler hale geldi.

Dereotu gibi tarhun da anasona benzer bir tada ve aromaya sahiptir. Tarhun, dereotundan farklı olarak ısıya dayanıklıdır; bu nedenle güveçlerde, soslarda ve çorbalarda kullanılır. Bu aynı zamanda tarhunu pişirme işlemine dereotundan daha erken eklemeniz gerektiği anlamına gelir. Ayrıca tarhun, sirke ve ev yapımı hardal yapımında da kullanılabilir.

İyi Bir İkinci Seçenek: Rezene

Dereotunun görünümü birçok yemek için mükemmel bir garnitür haline getirir. Şefler genellikle tüylü yapraklarını kesip salataları, balık yemeklerini ve çorbaları süslemek için kullanırlar. Garnitür olarak kullanacağınız ve görünümü dereotuna benzeyen bir bitkiye ihtiyacınız varsa, rezene mükemmel bir seçimdir.

Dereotu gibi, rezene de tüylü yapraklara sahiptir, ancak sapları çok daha kalındır. Rezene yapraklarını kesip dereotu yapraklarını kullandığınız gibi kullanabilirsiniz. Tadı hafif ve tatlıdır ve meyankökü notaları içerir; bu nedenle dereotu gerektiren her yemeği tamamlamalıdır.

Rezene yaygın olarak kullanılır ve çoğu marketin ürün bölümünde bulabilirsiniz. Ayrıca yapraklarla işiniz bittiğinde sapları ve soğanları çorba veya güveçte kullanabilirsiniz.

Kısaca: Kekik

Kekik aslında nane ailesine aittir ve uzun pişirme sürelerine dayanabilir; hatta kızarmış yemeklerde kullanılması tercih edilir. Dereotunun kullanılacağı birçok yemeği aynı anda tatlandırmak için kekiği kullanabilirsiniz. Kekiği kullanabileceğiniz yemekler arasında güveçler, soslar ve hatta salatalar bulunur. Kekik, salata sosları ve marinatlar yapmak için de kullanılabilir.

Kekiğinizden en iyi şekilde yararlanmak için onu pişirme işleminin başında eklemek isteyeceksiniz. Pek çok süpermarketin ürün reyonunda taze kekiği, baharat reyonunda ise kurutulmuş kekiği bulabilirsiniz.

Diğer Alternatifler

Diğer popüler dereotu ikameleri arasında biberiye bulunur. Biberiye, Fransız ve İtalyan yemeklerinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Kekik ve tarhun gibi biberiye de uzun süre pişen yemekler için en iyisidir. Kuzu, tavuk veya domuz eti pişirmek için kullanılabilir. Ayrıca salatalar, turşular ve marinatlar için dereotu yerine reyhan kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın