Dünyadaki her kültürde tuz, yiyeceklere tat veren en önemli bileşen olarak görülüyor. İşe yaradığı için popülerdir; Tuz içeren yiyecekler tuzsuz yiyeceklerden çok daha lezzetlidir. Sağlık nedenlerinin yanı sıra çoğu şef, yemek tariflerinde tuzun dışında kalmayı asla ciddi olarak düşünmez. Deniz tuzu Tadının saflığı ve büyük kristallere sahip olması nedeniyle ödüllendirilen bir tuz türüdür. Büyük kristalleri onu mükemmel bir bitirme tuzu yapar; lezzetinin yanı sıra dokusal bir gelişme sağlamak için sıklıkla yiyeceklerin üzerine serpilir. Bu baharatınız bittiyse deniz tuzunun yerine geçecek değerli bir alternatif var mı? Neyse ki birkaç iyi seçeneğiniz var.
En iyi deniz tuzu alternatifiniz: Kaşer tuzu
Kaşer tuzu Başlangıçta etin törensel olarak saf hale getirilmesi için kanın alınmasında kullanıldı. Onu mükemmel bir deniz tuzu ikamesi yapan şeylerden biri de deniz tuzu gibi sofra tuzundan daha büyük kristallere sahip olmasıdır. Bu, tatmin edici bir çıtırlık sağlayabileceği ve sofra tuzu kadar çabuk çözünmeyeceği için kaşer tuzunu yemek pişirmede son işlem tuzu olarak kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Bu büyük kristaller kaşer tuzunu parmaklarınızla alıp yiyeceğe tam olarak uygulamayı kolaylaştırır; hem deniz hem de koşer tuzlarının şefler arasında popüler olmasının nedenlerinden biri de budur. Kaşer tuzunu deniz tuzu yerine kullanmanın bir başka nedeni de, her ikisinin de iyotlu sofra tuzunda kullanılan katkı maddeleri olmadan yapılmış olmasıdır, bu da daha temiz bir tat sağladıkları anlamına gelir.
İyi bir ikinci seçenek: Pembe Himalaya tuzu
Bu tuz Pakistan'daki Khewra Tuz Madeninden geliyor ve az miktarda demir oksit içerdiğinden pembe renkte. Ayrıca potasyum ve kalsiyum gibi birkaç mineral daha içerir.
Bu tuzun en dikkat çekici özelliği rengidir. görsel olarak çarpıcı olabilecek bitirme tuzu olarak kullanıldığında. Pembe Himalaya tuzu kristal formda veya blok formda satın alınabilir. Yiyecekler tuz blokları üzerinde pişirilebilir; bu pişirme yöntemi yiyeceğe hafif bir tuz aroması katar.
Pembe Himalaya tuzu genellikle daha iri kristaller halinde satılır, bu nedenle onu tariflerde normal deniz tuzuyla eşit miktarlarda kullanabilirsiniz.
Kısaca: İyotlu sofra tuzu
Bazı şefler yemeklerin lezzeti arasındaki farkı anlayabilse de iyotlu sofra tuzu ve yukarıda bahsedilenler gibi diğer tuzları çoğu insan yapamaz. Kimyasal olarak konuşursak, tüm tuzlar yüzde 99 oranında sodyum klorürden oluşması bakımından hemen hemen aynıdır. Yiyeceklerde çözündüklerinde tatlar esasen aynıdır. Sofra tuzu da bundan farklı değildir ve daha küçük kristal boyutunun yanı sıra etkili bir deniz tuzu alternatifi olarak da kullanılabilir.
İyotlu sofra tuzunun katkı maddeleri içerdiğini unutmayın. Tadı deniz tuzu kadar temiz olmayabilir, bu nedenle burada mükemmel bir baharat alternatifi değildir.
Ayrıca, başlamak için sofra tuzunu muhafazakar bir şekilde değiştirin. Deniz tuzu tipik olarak kaba kristallere sahiptir, bu nedenle sofra tuzuyla 1:1 oranını kullanırsanız aşırı tuz kullanabilirsiniz. Sofra tuzu çabuk çözünür çünkü tuz kristalleri daha incedir, dolayısıyla çok fazla kullanırsanız yemeğinize gerçekten nüfuz edebilir.
Diğer alternatifler
Turşu tuzu Sadece dekapajdan daha fazlası için kullanabileceğiniz daha konsantre bir tuz şeklidir. Örneğin kümes hayvanlarının salamura edilmesinde kullanılabilir. Deniz tuzu gibi iyot içermez ve bu nedenle bazı insanların iyotlu tuzla ilişkilendirdiği acılığa neden olmaz.
Tuz çiçeği Yaygın olarak tüm bitirme tuzları arasında en iyisi olarak kabul edilir ve Fransa'nın Guerande bölgesinden gelir. Büyük kristallere ve temiz bir tada sahiptir, böylece yemek pişirirken deniz tuzuna etkili bir alternatif olmasını sağlar.
Ve diğer tuz türlerinin çoğu da işe yarayabilir. Aslında deniz tuzunun pek çok türü vardır: Hawaii dili, MaldonVe Kelt. Deniz tuzları arasında lezzet bakımından ufak farklılıklar vardır, ancak bir bütün olarak çoğu tarif için işe yararlar.