İyi bir Garam Masala Yedeği Nedir?

by baharatdiyari
Garam masala substitute

Geleneksel garam masala öyle inanılmaz derecede karmaşık bir baharat karışımı genellikle 30'dan fazla bileşen içerir. Ev yapımı garam masala yapmak çok büyük bir girişim olduğu için birçok kişi önceden hazırlanmış ticari karışımları satın almayı tercih ediyor. Bazı bölgelerde bu karışımları bulmak zor olabilir. Kendinizi garam masala'nın ve zamanın dışında bulduğunuzda, doğru ikameyi kullanarak güzel hazırlanmış ve baharatlı bir Hint yemeğini tamamlamak için hala yapmanız gerekenlerle çalışabilirsiniz. En iyi seçeneklerinizi gözden geçirelim.

Acele edin: Köri tozu

Kendinizi aceleniz varsa ve elinizde az malzeme varsa, kullanabilirsiniz. köri tozu garam masala'nın yerine.

Garam masala'nın sağladığı aynı ısınma etkisini elde edemeseniz de, köri tozunun tadı hemen hemen her tür Hint mutfağında iyi sonuç verecektir. Tarifinizde belirtilen garam masala miktarıyla aynı miktarda köri tozu ekleyin ve yemeğinizi etkili bir şekilde baharatlayabilirsiniz.

Hızlı bir karışım: Yenibahar ve kimyon

En temel baharat rafı bile tipik olarak şunları içerir: yenibahar Ve kimyon. Geleneksel garam masala 32'den fazla baharat içerebilse de, sadece yenibahar ve kimyon kullanarak kendi basit alternatifinizi kolayca yapabilirsiniz.

Bu garam masala yerine geçmek için 1 ölçü kimyonu ¼ ölçü yenibaharla karıştırın. Bu oran hangi yemeği hazırlıyor olursanız olun çok güzel bir lezzet yaratacaktır. Bu oranı kullanarak ihtiyacınız olan baharat miktarını yapmanız da kolaydır.

Garam masala yapmayı planlıyorsanız ve zamanınızın kısıtlı olduğunu fark ederseniz, aç misafirlerle karşı karşıya kalmadığınızdan emin olmak için bu hızlı değişikliği bile kullanabilirsiniz!

Hint alternatifi: Chaat masala

Eğer sık ​​sık Hint mutfağı yapan biriyseniz ve garam masalanız kalmadıysa, chaat masala gerekirse uygun bir ikame yapabilir.

Chaat masala serinletici bir baharat karışımı olarak kabul edilirken, garam masala ısıtıcı bir karışımdır. Bu iki Hint baharat karışımının lezzetleri farklıdır, ancak kendinizi zor durumda bulursanız chaat masala çoğu Hint yemeğinde garam masala'nın yerini alabilir.

Chaat masala'yı oluşturan baharatlar tuzlu, tatlı ve mayhoş bir tat yaratır ve bu özel ikameyi çok fazla kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Bu baharat karışımının, tarifinizin gerektirdiği garam masala miktarına eşit oranını ölçün, ancak yavaş yavaş ekleyin.

Chaat masala'nızı yavaş yavaş eklemeye ve eklerken yemeğinizin tadına bakmaya devam ederseniz, bu baharat karışımının lezzetinin bitmiş yemeğinizi aşmamasını sağlayabilirsiniz. Pişirdiğiniz yemeğe bağlı olarak, tamamlayıcı bir lezzet yaratmak için çok daha az chaat masalaya ihtiyaç duyulduğunu görebilirsiniz.

Veya…tek tek bileşenleri karıştırın

Garam masala'nın veya kendi karışımınızı yapmak için kullandığınız malzemelerin tamamının tükendiğini fark ederseniz, genellikle birkaç temel malzemeyi kullanarak harika bir alternatif oluşturabilirsiniz.

Bu geleneksel, karmaşık ve içinizi ısıtan baharat karışımının ana lezzet bileşenleri şunlardır: karanfil, kimyon, öğütülmüş kişniş, karabiber, tarçınVe kakule. Bunların hepsi elinizde mevcutsa, alternatif bir karışım oluşturmak basittir.

Oyuncu değişikliğinizi oluşturmak için bu oranları kullanmanız yeterlidir:

  • 3 parça kişniş ve tarçın
  • 1 kısım kimyon ve karanfil
  • ½ kısım kakule ve biber

Bu malzemeleri bir arada karıştırın ve ticari veya ev yapımı garam masala yerine bu baharat karışımını yemeğinize ekleyin.

Bu bileşenlerin altısının tümü elinizde yoksa ancak denemek için biraz zamanınız varsa, bu baharatlardan hangisine sahipseniz onu bir kombinasyonla karıştırmayı deneyin. Biraz zaman ve biraz şansla, en sevdiğiniz Hint yemeklerini en rafine paletleri bile memnun edecek şekilde tatlandıracak harika bir garam masala yerine kolayca yapabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın