Karanfilin Yerini Alabilecek En İyi Baharatlar

by baharatdiyari
cloves substitute

Karanfil gerektiren birçok popüler tarif var. Güçlü ve kendine özgü bir tada sahip olan bu güçlü baharat, genellikle bir yemeğin sıradanlıktan olağanüstülüğe geçiş yapması için ihtiyaç duyduğu desteği veren temel bileşendir. Her ev aşçısının hayatında, tarif listesinde bir malzemenin gözden kaçırıldığı ya da o malzemeye sahip olduğunuzu düşündüğünüzde (çok geç!) her şeyin tükendiğini fark ettiğiniz bir an gelir. Neyse ki, en sıradan aşçılar bile karanfilin yerini tutabilecek en az bir baharatı ellerinde bulundururlar. En iyi seçeneklerinizi gözden geçirelim.

En İyi Seçeneğiniz: Hindistan Cevizi

Karanfilin olası tüm alternatifleri arasında hindistan cevizi genellikle en iyi seçeneğinizdir. Aynı şekilde aromatik olan bu baharat yemeğe eklendiğinde karanfile çok benzeyen harika ve eşsiz bir tada sahiptir.

Tıpkı yenibaharda olduğu gibi tarifinizde belirtilen karanfil sayısına eşit miktarda hindistan cevizi eklemeniz yeterlidir. Hindistan cevizi, tüm yemek çeşitleri için idealdir ve hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde karanfilin yerine harika bir alternatif oluşturur.

İyi Bir İkinci Seçenek: Yenibahar

Elinizde yenibahar varsa, bu karanfil yerine geçecek en iyi seçeneklerden biridir. Bu alternatifi kullanmak için, tarifinizin gerektirdiği miktarda karanfil yerine yemeğinize yenibahar ekleyin.

Yenibaharın kendine özgü lezzet profili vardır, bu nedenle bu ikameyi kullanmayı seçerseniz tat farkının bilincinde olun. Örneğin, tatlılar genellikle farklı bir alternatifle daha iyi sonuç verir, çünkü yenibaharda tatlılarınızı tamamlamayabilecek karabiber izleri bulunur.

Kısaca: Tarçın

Hindistan cevizi veya yenibahar bulundurmuyorsanız, tarçın bir tutam karanfil yerine kullanılabilir. Kendi başına, tarçının daha fazla baharatı ve daha az tatlılığı vardır ve diğer olası alternatiflerden farklı olduğundan, pişirdiğiniz yemeğin türüne bağlı olarak doğru tadı yaratmak için başka bir malzeme eklemeniz gerekebilir.

Vanilya ve tarçın birlikte çok yakışır, özellikle tatlılarda. Yine, tarçın miktarı (veya toplam tarçın artı vanilya miktarı veya seçtiğiniz malzemenin miktarı) tarifinizde belirtilen karanfil miktarına eşit olmalıdır.

Diğer Alternatifler

Yenibahar, hindistan cevizi veya tarçın yerine kakule de bazı yemeklerde karanfil yerine kullanılabilen bir başka baharattır. Karanfil dışında hemen hemen her şeye sahipseniz, yukarıda listelenen baharatların herhangi bir kombinasyonu onun yerine kullanılabilir. Aslında elde ettiğiniz lezzetin, tek başına karanfilinkinden daha iyi olduğunu fark edebilirsiniz!

Elbette baharat rafınızın tamamen boş görünme ihtimali her zaman vardır. Durum böyle olsa bile paniğe kapılmayın! Her şey başarısız olduğunda, çoğu yemek karanfil ilavesi veya uygun bir ikame olmadan gayet iyi sonuç verecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın