İyi Bir Mace Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
mace substitute

Mace, hindistan cevizi sağlayan aynı ağaç olan Myristica fragrans ağacından elde edilen bir baharattır. Mace dantelli örtüdür hindistan cevizi baharatını içeren tohumun kabuğunda yetişen bir bitki. Tatlılarda, Hint mutfağında ve sosis yapımında kullanılır. Elinizde yoksa ve hızlı bir topuz yerine ihtiyacınız varsa, aşağıdaki seçeneklerden birini deneyin.

Mace, lezzet profilinin çoğunu hindistan ceviziaynı ana meyveden gelen baharat. Mace, lezzetinin o kadar tatlı olmaması nedeniyle hindistan cevizinin daha hafif bir versiyonu olarak tanımlanabilir, bu yüzden genellikle tuzlu preparatlarda kullanılır. Küçük hindistan cevizi herhangi bir yemekte topuz yerine kullanılabilir, ancak tatlı olanlara biraz daha uygundur.

Daha güçlü olması aynı zamanda topuzu değiştirmek için daha az kullanmanız gerekeceği anlamına da gelir. Topuzu hindistan ceviziyle değiştirirken, tarifin topuz için gerektirdiğinin yaklaşık yarısını kullanın. Pek çok yemekte hindistan cevizi, topuzla yeterince eşleşecek ve muhtemelen farkı anlayamayacaksınız.

İyi bir ikinci seçenek: Tarçın

Topuz yerine en çok önerilen alternatiflerden biri tarçındır. İyi bir topuz yerine geçebilecek kadar baharatlı notalara sahiptir. Tarçın bulmak da topuzdan daha kolaydır ve nispeten ucuzdur.

Tarçın ve topuz arasındaki farklar bazı uygulamalarda diğerlerinden daha belirgin olacaktır. Eğer bir yemeğin ana lezzetinin topuz olması gerekiyorsa, onu tarçınla değiştirmek büyük olasılıkla yemeği mahvetmeyecektir, ancak lezzet profili farklı olacaktır. Tarçın daha yoğun Topuz yerine, bir tarifin topuz için gerektirdiği tarçın miktarının yaklaşık yarısını kullanın.

Kısaca: Yenibahar

Yenibaharın açıklamaları sıklıkla şunu belirtir: tadı birkaç baharatın karışımı gibiBunlardan biri de topuzun baharat dünyasındaki en yakın akrabası olan hindistan cevizidir. Yenibaharın tadı da biraz tarçın gibi, başka bir potansiyel topuz ikamesi. Topuz gibi yenibahar da hem lezzetli hem de tatlı bir baharat olarak çifte görev yapar. Jamaika pislik baharatında olduğu gibi balkabağı turtasında da evde olduğu gibi. Bazı topuz tadı özelliklerini paylaşsa da, bazı yemeklerde yenibaharın yerine yenibahar kullanımının tespit edilmesi kolay olacaktır. Bir yemek ne kadar hafif aromalı olursa, topuzdan farkı o kadar belirgin olacaktır.

Diğer alternatifler

Garam masala hem topuz hem de hindistan cevizi içerebilen yaygın bir Hint baharat karışımıdır; bu, lezzet profilinin bir kısmını sağlayabilmesi gerektiği anlamına gelir. Elbette bazı yemeklere ne kadar uygun olduğunu etkileyebilecek bir dizi başka baharat da içerebilir.

Kurutulmuş ve öğütülmüş zencefil topuzdan istediğiniz lezzetlerin çoğunu sağlayabilir. Taze köksaptan daha yumuşak ve daha az baharatlıdır. Topuz gerektiren bazı uygulamalarda bunu kullanabilirsiniz, ancak ana lezzetin topuz olması öne çıkabilir.

Balkabağı baharatı Hindistan cevizi içerir, bu da onu bazı uygulamalarda etkili bir alternatif haline getirebilir, ancak topuzdan daha yoğundur. Belirli bir tarifte topuz için gereken miktarın yaklaşık yarısını kullanmanız gerekecektir.

Kakule Lezzet profilinde, topuz gerektiren bazı yemeklerde işe yarayacak nane ve narenciye kalitesi bulunur. Kakulenin topuzdan çok daha güçlü olduğunu ve genellikle pahalı olduğunu unutmayın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın