Creole hardalı klasik New Orleans çeşnisi po'boy sandviçlerinde ve Big Easy ile ilgili diğer yiyeceklerde kullanıldığını göreceksiniz. Birçok insan için bu önemli bir bileşendir, ancak değiştirilmesi düşündüğünüz kadar zor değildir. İşte mevcut en iyi Creole hardalı ikamelerinden bazıları.
Ticari Creole hardalınız bittiyse, doğru malzemelere sahip olduğunuz sürece kendiniz de yapabilirsiniz. Kendi Creole hardalınızı yapmak, en taze malzemelerden mümkün olan en lezzetli şekilde yararlanmanızı sağlar. En önemli unsur olacak kahverengi hardal tohumu. Ayrıca ihtiyacınız olacak yaban turpu bu ayırt edici vuruşa katkıda bulunmak. Creole hardalı, müstehcenliği ve karmaşık tadıyla bilinir, bu yüzden biraz kırmızı biber ve bazıları yenibahar da yersiz olmayacaktır.
Bu hazırlanan hardalın asidik bileşeni tipik olarak sirke formunda olacaktır. Creole hardalı için geleneksel bir sirke damıtılmış beyaz sirke. Sirkenin asitliği, lezzeti artırmanın yanı sıra hardal tohumu ve yaban turpu kaynaklı ısıyı da sınırlamaya yardımcı olur.
Kendi Creole hardalınızı yapmak, ısıyı kontrol etmek için daha fazla veya daha az eklemenizi sağlar. İdeal olarak, Creole hardalınızı yapmadan hemen önce öğütüp rendeleyeceğiniz öğütülmemiş hardal tohumlarına ve bütün yaban turpuna sahip olmalısınız. Isıyı sağlayan bileşikler hızla buharlaşır. Mümkünse yemeğinizi servis etmeden hemen önce hazırlamaya çalışın.
İyi bir ikinci seçenek: Baharatlı kahverengi hardal
Creole hardalı yerine ticari hardal kullanacaksanız, baharatlı kahverengi hardal kolayca en iyi seçeneğinizdir. Baharatlı kahverengi hardal için birçok tarif, Creole hardalı için olanlara çok benzemektedir. Birçoğu, birincil asidik bileşen olarak damıtılmış beyaz sirke kullanımına kadar etkili bir şekilde aynıdır. Birden fazla baharatlı kahverengi hardal seçeneğiniz varsa, Creole hardalının bir yemeğe getirmesi gereken iddialı baharat seviyesini elde etmek için en baharatlı ve en lezzetli olanı tercih edin.
İçerik listelerinde bir farklılık olduğunda, bu genellikle bazı baharatlı kahverengi hardal tariflerinde kırmızı biberin çıkarılmasından kaynaklanır. Bu sizin için önemliyse, şişelenmiş baharatlı kahverengi hardalınıza biraz ekleyerek onu Creole hardalı kadar sıcak hale getirebilirsiniz.
Kısaca: Dijon hardalı
Creole hardalı bir Alman mirasına sahip gibi görünse de, Fransız hardallarıyla pek çok ortak noktası var. Özellikle buna benzer Dijon hardalı. Pek çok kişi tarafından Fransız hardalının en iyi örneği olarak kabul edilen Dijon hardalı, 19. yüzyılın ortalarından beri ortalıkta dolaşıyor. Dijon hardalı uygun fiyatlıdır ve birçok yerde bulunması kolaydır.
Çoğu Dijon hardalı, Creole hardalı kadar asidik olmayacaktır; bu, bazı uygulamalarda bir dezavantaj olabilir. Geleneksel olarak Dijon hardalı verjus ile yapılır. Verjus olgunlaşmamış üzüm suyudur. Bu üzüm suyu, standart Creole hardalı tariflerinde kullanılan damıtılmış beyaz sirkeden daha az asidiktir, bu nedenle Dijon hardalının tadı, Creole hardalı kadar keskin olmayabilir.
Diğer alternatifler
Sıcak hardal öncelikle Çin mutfağıyla ilişkilidir, ancak Creole hardalıyla birkaç ortak noktası vardır. Benzer şekilde keskindir çünkü genellikle Creole hardalında kullanılan kahverengi hardal tohumlarıyla yapılır.