1. Düzeltilmiş içerik:
Creole hardalı, klasik New Orleans yemeklerinin olmazsa olmazı olan po’boy sandviçlerinde ve Big Easy ile ilgili diğer yiyeceklerde kullanılır. Birçok kişi için bu önemli bir bileşendir, ancak ikamesi düşündüğünüz kadar zor değildir. İşte mevcut en iyi Creole hardalı alternatiflerinden bazıları.
Eğer ticari Creole hardalınız bittiyse, doğru malzemelere sahipseniz kendiniz yapabilirsiniz. Kendi Creole hardalınızı yapmak, en taze malzemelerden en lezzetli şekilde yararlanmanızı sağlar. En önemli unsur kahverengi hardal tohumu olacaktır. Ayrıca, o ayırt edici tadı katmak için yaban turpuna ihtiyacınız olacak. Creole hardalı, keskinliği ve karmaşık tadıyla bilinir, bu yüzden biraz kırmızı biber ve yenibahar eklemek de iyi olacaktır.
Bu hardalın asidik bileşeni genellikle sirke formundadır. Creole hardalı için geleneksel bir sirke damıtılmış beyaz sirkedir. Sirkenin asitliği, lezzeti artırmanın yanı sıra hardal tohumu ve yaban turpu kaynaklı ısıyı da dengelemeye yardımcı olur.
Kendi Creole hardalınızı yapmak, istediğiniz ısı seviyesini ayarlamanıza olanak tanır. İdeal olarak, Creole hardalınızı yapmadan hemen önce öğüteceğiniz öğütülmemiş hardal tohumlarına ve bütün yaban turpuna sahip olmalısınız. Isıyı sağlayan bileşikler hızla buharlaşır. Mümkünse yemeği servis etmeden hemen önce hazırlayın.
İyi Bir İkinci Seçenek: Baharatlı Kahverengi Hardal
Creole hardalı yerine ticari hardal kullanacaksanız, baharatlı kahverengi hardal en iyi seçenektir. Baharatlı kahverengi hardal tarifleri, Creole hardalı tariflerine oldukça benzer. Birçoğu, birincil asidik bileşen olarak damıtılmış beyaz sirke kullanır. Birden fazla baharatlı kahverengi hardal seçeneğiniz varsa, Creole hardalının bir yemeğe kattığı iddialı baharat seviyesini elde etmek için en baharatlı ve en lezzetli olanı tercih edin.
İçerik listelerinde bir farklılık olduğunda, bu genellikle bazı baharatlı kahverengi hardal tariflerinde kırmızı biberin çıkarılmasından kaynaklanır. Bu sizin için önemliyse, şişelenmiş baharatlı kahverengi hardalınıza biraz ekleyerek onu Creole hardalı kadar sıcak hale getirebilirsiniz.
Kısaca: Dijon Hardalı
Creole hardalı, bir Alman mirasına sahip gibi görünse de, Fransız hardallarıyla birçok ortak noktası vardır. Özellikle benzerlik gösterdiği Dijon hardalı gibi. Pek çok kişi tarafından Fransız hardalının en iyi örneği olarak kabul edilen Dijon hardalı, 19. yüzyılın ortalarından beri bilinir. Dijon hardalı uygun fiyatlıdır ve birçok yerde kolayca bulunabilir.
Çoğu Dijon hardalı, Creole hardalı kadar asidik değildir; bu, bazı uygulamalarda bir dezavantaj olabilir. Geleneksel olarak Dijon hardalı verjus ile yapılır. Verjus, olgunlaşmamış üzüm suyudur. Bu üzüm suyu, standart Creole hardalı tariflerinde kullanılan damıtılmış beyaz sirkeden daha az asidiktir, bu nedenle Dijon hardalının tadı, Creole hardalı kadar keskin olmayabilir.
Diğer Alternatifler
Sıcak hardal, öncelikle Çin mutfağıyla ilişkilidir, ancak Creole hardalıyla birkaç ortak noktası vardır. Benzer şekilde keskindir çünkü genellikle Creole hardalında kullanılan kahverengi hardal tohumlarıyla yapılır.
İlgili Yayınlar
2.