Beyaz biberler, açık renkli yemekler için baharat dışında Amerikan yemeklerinde çok fazla kullanılmaz. Beyaz biberler, kremsi beyaz soslarda ve krem bazlı çorbalarda kaybolma yetenekleri nedeniyle birçok Fransız mutfağında da kullanılır, ancak ihtiyaç duyduğunuzda iyi bir seçenektir. Daha hafif bir biber aroması daha fazla karabiberden alacağınızdan. Yerel bakkalınızda beyaz biber bulamıyorsanız, aşağıdaki beyaz biber ikamelerinden birini deneyin.
En İyi Seçenek: Karabiber
Karabiber beyaz biberlerle aynı Piper nigrum bitkisinden gelir. Aslında farklı bir olgunluk aşamasında aynı meyvelerdir ve bu farklı şekilde işlenmiştir. Karabiber kurutuldukça kabuklarını korur ve kurutma işlemi olgunluğa ulaşmadan önce gerçekleşir. Beyaz biberlerin ise kurutulmadan önce olgunlaşmasına izin verilir.
Beyaz biber siyah (hafif bir biber aroması) için benzer bir lezzet profiline sahipken, karabiberlerde beyaz biberlerde bulunmayan bir dizi bileşik vardır. Bu, daha keskin bir aroma ve daha fazla ısı ile sonuçlanır. Açıkçası, soluk bir yemekte öne çıkmayan bir baharatın yararını elde edemeyeceksiniz. Siyah lekelerin görünümünü çekici bulursanız, daha koyu yemekler için saklamak isteyebilirsiniz.
Isı ve keskinlik farkı nedeniyle, tarifinizin beyaz biber için gerektirdiği karabiber miktarının yaklaşık yarısıyla başlamak isteyebilirsiniz. Gerekirse her zaman tadı daha fazla ekleyebilirsiniz.
İyi Bir İkinci Seçim: Yeşil Biberler
Hem siyah hem de beyaz biber gibi, yeşil biber Piper nigrum bitkisinden gelir; olgunlaşmadan önce toplanırlar. Yeşil biberler genellikle turşudur, ancak onları öğütülebilmeleri ve beyaz biber gibi kullanabilmeleri için kurutulmuş bulmak mümkündür. Turşu versiyonu, beyaz biber gerektiren bazı yemeklerde de işe yarayabilir.
Turşu veya kurutulmuş yeşil biberler beyaz biberden daha fazla göze çarparken, karabiber kadar belirgin değildir. Bunları, karabiberlerin çekici olmayan bir sunum yaratabileceği yemeklerde beyaz biber yerine kullanabilirsiniz.
Yeşil biberler beyaz biberden daha hafif bir aromaya sahip olduğundan, bunları yerine kullanırken daha fazlasını kullanmanız gerekecektir. Tarifinizin beyaz biber için belirttiği miktarın yaklaşık 1,5 katı ile başlayın.
Acil Durumda: Pembe Biberler
Pembe biberler aslında Güney Amerika’dan bir ağacın meyvesidir. Güneydoğu Asya’dan gelen gerçek biberlerin aksine, gerçek biber olan Piper nigrum meyvelerine benzer bir görünüme sahiptirler. Gerçek biberlere benzemelerine ek olarak, biberinkine benzer hafif bir tada sahiptirler. Hafif biber tadı ve açık renkleri nedeniyle beyaz biberlerin yerine geçerler.
Beyaz biber yerine 1:1 oranında pembe biber kullanın.
Diğer Alternatifler
Toz Zencefil beyaz biberlere benzer soluk bir renkle birlikte hafif bir baharat sunar. Taze zencefil kadar güçlü bir lezzete sahip değildir ve beyaz biberin gerektiği birçok uygulamada, özellikle Tayland yemeklerinde iyi çalışabilir.
Toz Hardal soluk sarı renkle birlikte keskin bir lezzet ve hafif bir ısıya sahiptir. Hem renk hem de yumuşak ısı, çoğu uygulamada beyaz bibere etkili bir alternatif haline getirir.