Sarımsak skapes, kızartmalar için harika bir bileşendir ve bazı pestolar ve çorbalar için de kullanılabilir. Onları yoğun sarımsak tadı veren bir yan yemek olarak kuşkonmaz gibi ızgara yapabilirsiniz. Popüler bir sebze olmadıkları için bunları tipik sebze reyonlarında bulmakta zorlanabilirsiniz, ancak bazı Asya marketlerinde bulunabilirler. Sarımsak skapes bulamıyorsanız veya aceleyle ihtiyacınız varsa, aşağıdaki sarımsak skapes ikamelerinden birini düşünebilirsiniz.
En İyi Seçenek: Yeşil Sarımsak
Sarımsak skapes, sezonun sonlarında büyüyen ve sarımsak ampulünün çiçeklenme ve üreme aracı olarak ortaya çıkardığı yeşil saplardır. Sarımsak skapes, zamanında hasat edilmezse açılacak bir tomurcuk taşır. Ampullerin büyümesini sağlamak için skapes çıkarılır. Yeşil sarımsak, sarımsak bitkisinin ampul olgunlaşmadan önce ortaya çıkan sürgünlerini ifade eder. Yeşil sarımsak sürgünleri, sarımsak skapesine kıyasla daha ince ve daha hassastır.
Yeşil sarımsak, sarımsak skapesinden alacağınız aynı sarımsak aromasını sağlar; ancak tadı daha hafiftir ve daha fazla bitkisel nota sahiptir. Skapes’in keskinliği ile ilgili bir sorununuz varsa, yeşil sarımsağın yumuşaklığı daha iyi bir seçenek olabilir. Daha güçlü bir lezzet istiyorsanız, skapes’in yoğunluğunu elde etmek için daha fazlasını kullanabilirsiniz.
Sarımsak skapes gerektiren yemeklerde yeşil sarımsak kullanabilirsiniz. Harika pestolar ve çorbalar yapar.
İyi Bir İkinci Seçim: Sarımsaklı Frenk Soğanı
Sarımsaklı frenk soğanı, bekleyebileceğiniz gibi, sarımsak tadında olan frenk soğanıdır. Tipik frenk soğanı hafif, otsu bir soğan aromasına sahiptir; sarımsaklı olanı ise soğanı sarımsak aroması ile değiştirir. Hepsi Allium cinsinin üyeleridir. Frenk soğanının daha yeşil üst kısımları daha ince bir sarımsak notuna sahiptir, daha alt ve daha soluk kısımlar ise daha keskin bir lezzet ve aroma sunar.
Genel olarak, sarımsaklı frenk soğanı tadı skapes’ten daha hafiftir, ancak telafi etmek için daha fazlasını kullanabilirsiniz. Sarımsaklı frenk soğanının görünümü, ikame olduğunu belli etmeden aynı uygulamalarda kullanılabilecek kadar sarımsak skapesine benzer.
Acil Durumda: Sarımsak Dişleri
Sarımsak skapesin sarımsak aromasını elde etmenin bir diğer yoludur. Bu lezzeti elde etmenin kaynağın kendisinden daha iyi bir yolu yoktur: Sarımsak dişleri. Sarımsak dişleri, skapes’in büyüdüğü sarımsak ampullerinden gelir ve aynı besin ve sağlık yararlarının çoğuna sahiptirler.
Skapes yerine diş kullanmanın en önemli avantajlarından biri, dişlerin skapes’e göre daha kolay bulunabilmesidir. Sık sık Asya mağazalarına gitmiyorsanız ve kendiniz yetiştirmiyorsanız, onlarla nadiren karşılaşabilirsiniz. Sarımsak dişlerinin dezavantajı, sarımsak skapesinin görünümüne sahip olmamalarıdır, bu da bunları pesto için veya parlak yeşil kuşkonmaz gibi sarımsak skapesine ihtiyaç duyan herhangi bir yemek için kullanamayacağınız anlamına gelir.
Diğer Alternatifler
Yeşil soğan, birçok yemekte uygun bir alternatiftir. Skapes’in bir yemeğe verdiği güçlü sarımsak aromasını elde edemeyeceğinizi unutmayın, ancak eşit derecede güçlü bir soğan aroması alabilirsiniz. Soğan aroması, sarımsak skapesi gerektiren tariflerin çoğunda işe yarayabilir.