Fleur de Sel Yerine Kullanabileceğiniz En İyi Tuz Alternatifleri

by baharatdiyari
fleur de sel substitute

Bazı aşçılar için Fleur de Sel, aşırı pahalı ve gereksiz bir bileşen olarak pazarlanan bir üründür. Diğerleri için ise, taze deniz ürünlerini sevenlerin aradığı benzersiz, temiz ve hafif tuzluluğun kaynağıdır. En iyi bitirme tuzları arasında kabul edilir, bu da servis yapmadan hemen önce yiyeceklere serpmek için elinizde bulundurmanız gerektiği anlamına gelir. Eğer yakınlarınızda Fleur de Sel bulamıyorsanız, benzer faydaları sağlayabilecek alternatifler bulunmaktadır. İşte Fleur de Sel’in yerine kullanabileceğiniz bazı seçenekler.

En İyi Seçenek: Koşer Tuzu

Koşer tuzu, Yahudi dini kurallarına göre kanın etten çıkarılması için kullanılan büyük taneli bir tuzdur. Koşer tuzunun büyük taneleri, Fleur de Sel’in faydalarından biri olan daha ince taneli tuzlar kadar çabuk çözülmez. Yiyeceklere serpildiğinde, Fleur de Sel kristalleri yüzeyde kalır ve tuz aroması ile gevrek bir doku patlaması sağlar. Koşer tuzu, yemekleri bitirmek için popüler olan diğer kaba tuzlara kıyasla kolayca bulunur ve nispeten ucuzdur.

Fleur de Sel yerine koşer tuzu kullanırken, tarifte Fleur de Sel için belirtilen miktarı kullanabilirsiniz.

İyi Bir İkinci Seçim: Sel Gris

Sel Gris, eğer daha zor bulunmasaydı, en iyi seçim olurdu. Fleur de Sel bazen tuzun kreması olarak adlandırılır, çünkü buharlaşmış okyanus suyunun üst tabakasından hasat edilir. Sel Gris ise o tuzun alt tabakasından elde edilir. Kristalleri daha küçük ve daha düzensiz şekillidir, ancak daha güçlü bir tuzlu aroması ve soluk gri bir rengi vardır.

Fleur de Sel gibi, Sel Gris de nemli bir tuzdur ve yiyeceklerde büyük ölçüde benzer bir doku sağlayabilir. Etlerde, güveçlerde ve fasulye ile havuç gibi doyurucu sebze yemeklerinde bitirme tuzu olarak kullanabilirsiniz.

Fleur de Sel için 1:1 oranında gri tuz kullanabilirsiniz.

Bir Çimdik: Maldon Deniz Tuzu

Maldon deniz tuzu, Fransa’daki Brittany kıyılarından değil, İngiltere’deki Essex’ten gelir. İngiltere’nin mutfak dünyasına kazandırdığı birkaç değerli malzemeden biri olarak bilinir ve piramit şeklindeki kristalleri ile tanınır. Şefler arasında popüler olan Maldon deniz tuzu, Fleur de Sel’in sağladığı aynı tuzluluk patlamalarını sağlayan büyük kristallere sahiptir. Maldon deniz tuzu, Fleur de Sel kadar nemli değildir, bu nedenle yiyeceklere serpmek daha kolay olabilir.

Yukarıdaki diğer seçenekler gibi, Maldon deniz tuzunu da Fleur de Sel’in yerine 1:1 oranında kullanabilirsiniz.

Diğer Alternatifler

Deniz tuzu geniş bir terimdir, bu nedenle bazıları Fleur de Sel’den daha rafine olabilir. Kaba veya ince kristallere sahip olabilirler, ancak hepsi deniz suyundan elde edilir ve istediğiniz tuz aromasını sağlayabilir. Okyanus tuzluluğundan bir ipucu ile birlikte, mükemmel bitirme tuzları yapmak için kaba deniz tuzlarını tercih edin.

Himalaya pembe tuzu Pakistan’daki Khewra Tuz Madenlerinden çıkarılır. Bu tuz, mineral içeriği nedeniyle pembe renktedir. Pembe rengi, salataların, bifteklerin ve deniz ürünlerinin görsel çekiciliğini artıran görsel olarak çekici bir bitirme tuzu haline getirir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın