Karanfilin Yerine Kullanabileceğiniz En İyi Baharatlar

by baharatdiyari
cloves substitute

Dışarıda karanfil yerine kullanılabilecek birçok popüler tarif var. Güçlü ve farklı bir lezzet sunan bu güçlü baharat, çoğunlukla sıradan bir yemeği olağanüstü hale getiren anahtar bir bileşen olarak görev yapar. Her ev şefinin, tarif listesindeki bir malzemeyi göz ardı ettiği veya evde olmadığını fark ettiği anlar olabilir. Neyse ki, en rahat aşçılar bile büyük olasılıkla karanfilin yerini alabilecek en az bir baharat bulundurur. En iyi seçeneklerinizi inceleyelim.

En İyi Seçenek: Hindistan Cevizi

Karanfil için olası tüm ikamelerden hindistan cevizi genellikle en iyi seçenektir. Benzer şekilde aromatik olan hindistan cevizi, bir yemeğe eklendiğinde karanfile çok benzeyen harika ve eşsiz bir tat sunar.

Tıpkı yenibaharda olduğu gibi, tarifinizde belirtilen karanfil miktarına eşit miktarda hindistan cevizi eklemeniz yeterlidir. Hindistan cevizi, tatlılardan tuzlu yemeklere kadar birçok çeşit yemek için idealdir ve karanfilin yerine mükemmel bir alternatif oluşturur.

İyi Bir İkinci Seçim: Yenibahar

Eğer elinizde yenibahar varsa, bu da karanfil için en iyi alternatiflerden biridir. Bu ikameyi kullanmak için, tarifinizde belirtilen karanfil miktarına eşit miktarda yenibahar ekleyin.

Yenibaharın kendi benzersiz lezzet profili vardır, bu yüzden bu ikameyi kullanmayı seçerseniz tat farkının farkında olun. Örneğin, tatlılar genellikle farklı bir ikame ile daha iyi çalışır çünkü yenibahar, tatlılarınızı tamamlamayabilecek karabiber notaları içerebilir.

Zor Durumda: Tarçın

Eğer hindistan cevizi ya da yenibahar yoksa, tarçın da bir alternatif olabilir. Tarçın, daha fazla baharat ve daha az tatlılık içerir ve diğer olası ikamelerden farklı bir tat profiline sahiptir. Pişirdiğiniz yemeğe bağlı olarak, doğru lezzeti elde etmek için başka bir bileşen eklemeniz gerekebilir.

Vanilya ve tarçın, özellikle tatlılarda birlikte iyi çalışır. Tarçın miktarı (veya toplam tarçın ile vanilya ya da seçtiğiniz bileşen), tarifinizde belirtilen karanfil miktarına eşit olmalıdır.

Diğer Alternatifler

Yenibahar, hindistan cevizi veya tarçın yerine, kakule de karanfil yerine bazı yemeklerde kullanılabilecek başka bir baharattır. Eğer karanfil dışında hemen hemen her şeye sahipseniz, yukarıda listelenen baharatların herhangi bir kombinasyonu da yerine kullanılabilir. Hatta elde ettiğiniz lezzetin sadece karanfilden daha iyi olduğunu bile fark edebilirsiniz!

Tabii ki, bazen baharat rafınızda hiçbir şey kalmamış olabilir. Durum böyle olsa bile panik yapmayın! Her şey başarısız olduğunda, çoğu yemek karanfil eklenmeden veya uygun bir ikame olmadan da gayet iyi olacaktır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın