Vanilya Macunu Yerine Kullanabileceğiniz Alternatifler

by baharatdiyari
vanilla paste substitute

Vanilya macunu, bütün vanilya çekirdekleri, vanilya özü, tatlandırıcılar ve kıvam artırıcılarla yapılan bir karışımdır. Sonuç olarak, muhallebi, krema ve nemli tatlılar için oldukça uygun bir vanilya aroması sağlar. Vanilya macunu, güçlü bir vanilya aroması sunmanın yanı sıra vanilya tohumlarından küçük siyah lekeler de içerir. Vanilya macunu birçok yerde bulunmaktadır, ancak her markette bulamayabilirsiniz. Eğer aceleyle vanilya macununa ihtiyacınız varsa ve yakındaki bir mağazada bulamazsanız, aşağıdaki vanilya fasulyesi macunu ikamelerinden birini düşünebilirsiniz.

En İyi Alternatif: Bütün Vanilya Çekirdekleri

Vanilya çekirdekleri pahalı olabilir, bu yüzden her zaman elinizin altında olmayabilir. Fiyat sizin için bir sorun değilse, pişmiş ürünlerinize yoğun bir vanilya aroması katmanın en iyi yollarından biri olacaktır. Vanilya macunundaki lezzetin kaynağıdır ve bu nedenle en iyi alternatiftir.

Vanilya macunu gibi, vanilya çekirdekleri de daha açık renkli tatlılarda benzer bir görünüm sağlar. Her iki ürün de vanilya çekirdekli dondurma ile ilişkilendirilen küçük siyah lekeleri içerir ve kremsi tatlıları görsel olarak çekici hale getirir. Çekirdekleri keskin bir bıçakla bölerek ve tohumları bıçağın kenarıyla kazıyarak vanilya çekirdeklerini kullanabilirsiniz. Daha sonra bu tohumları tatlınıza ekleyebilirsiniz.

Tarifinizde her bir çay kaşığı vanilya fasulyesi macunu için bir vanilya çekirdeği kullanın.

Çoğu fırıncı vanilya özüne aşinadır. Yaygın olarak bulunur, bu da onu tatlılarınıza vanilya lezzeti katmanın en kolay yollarından biri yapar. Bütün vanilya çekirdeklerinin aksine, vanilya özü nispeten uygundur. Vanilya macunu gibi, özü de lezzetini vanilya çekirdeklerinden alır; ancak, çekirdeğin içinden tohumları içermez. Macun veya bütün çekirdek kullanmaktan gelen küçük siyah lekeleri elde edemezsiniz.

Vanilya özü, bir çözelti içinde bütün vanilya çekirdeklerini bekletmekle elde edilir. Bu, suyu vanilin ve çekirdekteki lezzetten sorumlu diğer bileşiklerle zenginleştirir. Vanilya özünün bir diğer dezavantajı alkol içermesidir. Bazı yemeklerde alkolün tadını almak mümkün olabilir.

Vanilya macunu gibi, vanilya özünün sıvı formu, vanilya macununun sıklıkla kullanıldığı muhallebi uygulamalarında da iyi çalışır.

Vanilya macunu yerine 1:1 oranında vanilya özü kullanın.

Acil Durumda: Vanilya Tozu

Farklı vanilya tozu türleri vardır, ancak hepsi temiz bir vanilya aroması sunabilir. Vanilya tozu genellikle vanilya çekirdeklerinin toz haline getirilmesi veya mısır nişastası veya sukroz ve vanilya özünden oluşan bir karışımın kurutulmasıyla yapılır. Çekirdeklerden yapılan toz, genellikle öz ile yapılan çeşitten daha konsantredir.

Tatlıları lezzetlendirmek için her iki tür vanilya tozunu kullanmanın avantajı, ekstra nem veya alkol tadı olmadan lezzet sağlamasıdır. Bu, kurabiyeler ve benzer pişmiş ürünler için arzu edilir, ancak kremalı veya nemli tatlılarda kullanımı kolay değildir.

Dokulardaki farklılıklara rağmen, vanilya tozu hala vanilya macunu yerine 1:1 oranında kullanılabilir.

Diğer Alternatifler

Taklit vanilya özü (vanilin özü olarak da bilinir), vanilya özü kadar güçlü bir vanilya aroması sağlamaz, ancak sunduğu lezzet gerçek olanından çok da uzak değildir. Vanilya özü gibi, aynı zamanda sıvı formdadır ve benzer uygulamaların çoğunda kullanılabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın