Limon Kabuğu Eksikliğinde Kullanabileceğiniz Alternatifler

by baharatdiyari
lemon peel substitute

Limon kabuğu, yemeğinize limonun gerçek lezzetini katmak için harika bir yoldur. Hem taze hem de kurutulmuş olarak baharat şeklinde kullanılabilir. Limon kabuğunun kattığı tat, pek çok malzemeyle uyum sağlar ve hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde kullanılabilir. Eğer limon kabuğu olmadığını son anda fark ederseniz ne yapabilirsiniz? Aşağıda, taze veya kurutulmuş limon kabuğu gerektiren yemeklerde iyi çalışabilecek çeşitli limon kabuğu alternatifleri bulunmaktadır.

En İyi Alternatif: Diğer Narenciye Kabukları

Limon kabuğu, yemeklerinizi tatlandırabilen tek narenciye kabuğu değildir. Diğer narenciye kabukları da benzer bir lezzet sağlamak için kullanılabilir. Bunun yerine lime veya mandalina kabuğu kullanmayı düşünebilirsiniz. Portakal kabuğu da başka bir popüler seçenektir.

Tüm narenciye kabukları benzer bir dokuya sahiptir ve taze veya kurutulmuş olarak kullanılabilir. Tarifinizin limon kabuğunu nasıl kullanmanızı önerdiğine göre uygulayın. Daha çok limon gibi bir tat istiyorsanız, olgun bir lime kabuğu kullanmayı düşünebilirsiniz. Lime meyvesi olgunlaştığında parlak sarıya döner ve olgun lime kabuğu, diğer narenciye kabukları arasında limona en çok benzeyen lezzete sahiptir.

Diğer narenciye kabuklarını limon kabuğu yerine bire bir oranında kullanabilirsiniz.

Limon kabuğundaki lezzet, içerdiği yağlardan gelir. Bu yağlar ekstrakte edilip vanilya özü gibi alkol bazlı tatlandırıcılar olarak kullanılabilir. Limon yağı size limon kabuğunun dokusunu vermese de lezzet sağlar. Ayrıca, limon kabuğunun fazla gelmesinin istenmediği yemeklerde daha kolay kullanılabilir.

Limon yağı gibi narenciye yağları oldukça konsantre olabilir, bu yüzden kullanırken dikkatli olmalısınız. Birkaç damla yeterli olacaktır.

Tarifte belirtilen her yemek kaşığı kabuk için 1 çay kaşığı limon yağı veya özü kullanın.

Acil Durumda: Narenciye Suyu

Limon suyu, meyvenin karakteristik ekşiliğiyle birlikte limon kokusunu sağlamak için de kullanılabilir. Benzer bir ekşilik ve narenciye tadı elde etmek için lime de kullanabilirsiniz.

Limon suyu ekşi olduğundan, limon kabuğu gerektiren tüm tarifler için uygun olmayabilir, çünkü kabuk kendisi ekşi değildir. Ayrıca, limon suyunun limon kabuğu veya yukarıda belirtilen diğer alternatifler kadar güçlü bir tat sağlamadığını da unutmamalısınız. Daha güçlü bir limon aroması elde etmek için daha fazlasını kullanmanız gerekebilir.

1 yemek kaşığı limon kabuğu yerine 3 yemek kaşığı limon suyu kullanın.

Diğer Alternatifler

Taze ya da şişelenmiş limon suyunun biraz seyreltilmiş tadını aşmak istiyorsanız, limon suyu konsantresi kullanmayı düşünebilirsiniz. Meyve suyu konsantreleri, taze meyve sularının yoğunlaştırılmış versiyonlarıdır ve bu nedenle limon kabuğunun lezzeti için daha iyi bir alternatif olabilirler.

Citron, bazı uzmanların limonun atası olduğuna inandığı bir narenciye meyvesidir. Bazı araştırmacılar, bildiğimiz limonun citron ve ekşi portakalın melezi olduğuna inanmaktadır. Citron, özellikle kalın kabuğuyla korunmuş limon yapımında popülerdir. Şekerlenmiş citron kabuğu, şeker şurubunda kaynatılarak yapılır ve şekerlenmiş limon kabuğu için mükemmel bir alternatif olabilir.

Korunmuş limonlar çoğunlukla limon kabuğundan oluşur ve genellikle güçlü bir limon aroması sağlamak için Fas yemeklerinde kullanılır. Tuzlu yemeklerde taze veya kurutulmuş limon kabuğu yerine etkili bir alternatiftirler.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın