Kendi körünüzü sıfırdan yapmak kolay görünebilir, ancak acemi bir aşçı için zor olabilir. Bireysel baharatlar keskinlik bakımından büyük ölçüde farklılık gösterebileceğinden, bir tarifi yakından takip etseniz bile çok fazla veya çok az baharat eklemek zorunda kalabilirsiniz. Çemen otu Köri ile yakından özdeşleştirilir, bir bakıma köri tozu koklandığında çoğu kişinin aklına gelir. Aşırı miktarı, herhangi bir yemeği çok acı hale getirmenin yanı sıra diğer tatları da bastıracaktır. Eğer çok fazla çemen otu kullanırsanız (köride veya başka bir tarifte), aşağıdaki çözümlerden birini uygulayarak yemeğinizi kurtarabilirsiniz.
Seyreltik
Oldukça konsantre bir aromanız varsa, bunu düzeltmenin ilk adımı neredeyse her zaman seyreltmektir. Doğru kullanıldığında, seyreltme, bir yemeğin belirli bir baharatın çok fazla olması nedeniyle mahvolmuş gibi göründüğü çoğu durumda işe yarayabilir. Körünüzde çok fazla çemen otu varsa, daha fazla sıvı ve çemen otu olmayan malzemeleri daha fazla ekleyin.
Çok fazla yiyeceğe sahip olma problemini aşmak için, malzemelerin yarısını çıkarmayı deneyebilir ve ardından çemen otu olmayan tüm bileşenleri içeren tam bir tarife geri getirebilirsiniz.
Kremalı malzemeler ekleyin
Yoğurt gibi süt ürünleri çemen otu içeren yemeklerde sıklıkla görülür ve yumuşaklıkları nedeniyle baharatları maskelemek için etkili araçlar olabilir. Süt ürünlerinin yanı sıra diğer kremalı seçenekler arasında hindistancevizi sütü ve hindistancevizi kreması bulunur; her ikisi de genellikle köri tariflerine dahil edilir. Tarifiniz zaten bunları gerektiriyorsa, biraz daha eklemenin lezzet profili üzerinde önemli bir etkisi olmamalıdır.
Süt ürünleri ve hindistancevizi sütü yemeğinizdeki tüm baharatları susturacağından çemen otu dışındaki diğer tüm malzemelerin seviyelerini ayarlamanız gerekebilir.
Tatlandırmak
Aşırı çemen otu kullanımının yol açabileceği aşırı acıyı ortadan kaldırmanın iyi bir yolu, tatlı bir malzemeyi ölçülü kullanmaktır. Çemen otu içeren birçok yemeğe, genel lezzet profili üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratmadan küçük miktarlarda tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz. Tatlandırma seçenekleriniz şunları içerir: palmiye şekeri, şeker kamışıve hatta Bal.
Başka tatlar ekleyin
Başka bir lezzetli malzemenin eklenmesi ters etki gibi görünse de, kurutulmuş nane bir tabaktaki fazla çemen otunu giderebilir. Bazı durumlarda tadı tamamen maskeleyebilir. Rezene tohumları Ayrıca çemen otunun aşırı kullanımından kaynaklanan güçlü kokuyu gidermede de etkilidir ve çemen otunu içeren yemeklerden sonra sıklıkla nefesi tazelemek için kullanılır.
kombinasyonu öğütülmüş kişniş tohumu ve limon, çemen otunun lezzetini azaltmanın başka bir yoludur. 1/4 çay kaşığı kişniş ve bir limonun suyunu kullanın. Tabii ki, bu malzemeleri küçük miktarlarda eklemeniz ve her eklemeden sonra tadına bakmanız gerekecek, böylece yemeğinizi bunlarla boğmayacaksınız.