Demirhindi, birçok Hint yemeğinde önemli bir bileşendir. Demirhindi katkıda bulunur Parlak ekşi bir lezzet Bu, Hint mutfağında kullanılan bir dizi bitki ve baharat tamamlar, ancak sadece ölçülü olarak kullanırsanız. Aşırı ekşi diğer lezzetlerden uzaklaşacak ve hatta yemeği yenilebilir hale getirebilir. Çok fazla demirhindi kullandıysanız, yemeğinizi kurtarmak için bazı çözümler.
İçindekiler
Seyreltik
Bir yemeğe çok fazla lezzet eklediğinizde en kullanışlı çözüm her zaman seyreltmektir ve bu, demirhindi ekşi lezzeti için de çalışır. Lezzet seyreltilebilirse, bu size yemeği kurtarmak için en iyi atış sağlar. Çok fazla demirhiniyetin lezzetini sulandırmanın yolu, diğer her şeyden daha fazlasını eklemektir.
Tabii ki, bu, ihtiyacınız olandan daha fazla yiyecekle sarılabilmeniz gibi bazı sorunlarla birlikte geliyor. Yiyecekleri çok fazla demirhindi ile iki porsiyona bölerek ve daha sonra seyreltmek için yarısını dondurarak atığı sınırlayabilirsiniz. Yemek artık çok ekşi tadı olmayana kadar demirhindi dışında diğer tüm bileşenlerden daha fazlasını ekleyin. Seyreltme, yemeği daha pahalı hale getiren tüm malzemelerin daha fazlasını kullanmayı içerir. Demirhindi lezzetini dengelemenin başka yollarını istiyorsanız, aşağıdaki seçeneklerden birini deneyin.
Bir tatlandırıcı ekle
Çok fazla demirhindi yemeğinizi son derece ekşi hale getirecektir. Tatlandırıcılar genellikle istenmeyen ekşitelere karşı koymak için tavsiye edilir, ancak onlara dikkat etmek isteyeceksiniz. Bir tatlandırıcı eklerken şeker veya Bal Biraz çok ekşi bir yemeğe yardımcı olabilir, yoğun ekşi dengelenmez. Sweet, birçok insanın inandığı gibi ekşi lezzetleri otomatik olarak dengelemez.
Aşırı ekşi tatlandırıcılarla karşı koymaya çalışırsanız, bunun yerine aşırı tatlılıkla sarılabilirsiniz. Bazı durumlarda, yemek aynı anda çok tatlı ve çok ekşi olabilir. Çok fazla demirhindi kullandıysanız, ustaca tatlı bir malzemeyi denemek isteyebilirsiniz. Karamelize soğan bazı umami ile birlikte hafif bir tatlılık ekleyebilir. Yemeğinizde çalışıyorsa, demirhindi asidik kenarını yemeğin dışına çıkarabilir ve tekrar tatlandırabilir.
Kabartma tozu ekleyin
Demirhindi ekşi aroması, içerdiği asitlerden gelir. Yüksek asitlik düşük bir pH anlamına gelir ve pH'ı yükseltme şeklinin bir taban ile olduğu anlamına gelir. Başka bir deyişle, ekşi bir lezzetin gerçek tersi, tatlandırıcı yerine kabartma tozu gibi bir tabandır. Bir tabağa kabartma tozu ekleyecekseniz, ayırt edici bir lezzete sahip olduğu için bunu küçük miktarlarda yapmanız gerekecektir. Çok fazla yemeğinizi kireçli ve tuzlu hale getirebilir.
Tuz ekle
Tuz, çok fazla demirhindiden alacağınız aşırı ekşi türler için yaygın bir çözümdür. Asidik tadı maskeleyerek çalışır, ancak tuzun olumsuz sağlık etkileri nedeniyle ne kadar eklediğinize dikkat etmek isteyeceksiniz.
Patates ekle
Bir tabakta herhangi bir güçlü lezzete karşı koymak için eski bir numara, ona patates eklemektir. Bir köri içinde çok fazla demirhindi kullandıysanız patates çalışabilir. Bazı patatesleri dinleyin ve bir süre pişirmek için yemeğe ekleyin. Yemeği servis etmeden önce patatesleri çıkarın. Patatesler ekşiliğin çoğunu emecektir. Yemeğin geri kalanı çok daha az asidik olmalıdır.