Çok fazla fesleğen mi? İşte nasıl düzeltileceği

by baharatdiyari
Too Much Basil

Basil Çok yönlü bir bitki ılımlılıkta kullanıldığında. Özellikle domatesleri içeren çok sayıda tuzlu yemekleri aydınlatabilir. Çoğu bitkide olduğu gibi, nitelikleri fazla kullanıldığında hızla dezavantaj olabilir. Çok fazla fesleğen yemeğinizi acı ve hoş olmayan hale getirebilir. Bu bitki ile denize düştüyseniz, çözümler var.

Biraz daha yap

Sorunu çözmenin en kolay yolu, içinde herhangi bir fesleğen olmadan yemeğin daha fazlasını yapmaktır. Domates bazlı bir makarna sosu yapıyorsanız, bazda daha fazlası olmayan malzemeleri bir araya getirin ve mevcut yemeğinize ekleyin. Bu çözüm, yaptığınız yiyecek miktarını iki katına çıkaracak, ancak fesleğen lezzetini tolere edilebilir seviyelere kadar seyreltmelidir. Ekstra yiyeceklerle dolu olsanız bile, orijinal yemeğinizi atmak zorunda kalmanızı engellemelidir.

Aşırı denize girdiyseniz ve yepyeni bir yemek yapmak için yeterli malzemeye sahip değilseniz, hatanızı yine de düzeltebilirsiniz. Yaptıklarınızdan bazılarını atabilir ve kalan malzemeleri geriye kalanlara ekleyebilirsiniz. Bu, yemeğe bir servet harcamadan seyreltmenizi sağlar.

Fesleğeni fiziksel olarak çıkarın

Henüz karıştırmadığınız için bitki hala yüzeyde oturuyorsa, yemeği kurtarabilirsiniz. Yüzeyden neler yapabileceğinizi gözden geçirmek için bir kaşık veya kepçe kullanın.

Bu yöntemin yalnızca fesleğen ekledikten hemen sonra hatanızı yakalarsanız etkili olduğunu unutmayın. Tereddüt ederseniz, fesleğendeki tüm uçucu yağlar yemeğinize salınır ve onu çıkarmak hiçbir fark yaratmaz.

Taze bir biber ekleyin

Taze biber dilimleyin ve sosu ekleyin. Biberin lezzeti fazla fesleğen dengelenebilir. Bu yöntemin biraz fazla fesleğen kullandığınız durumlarda etkili olacağını unutmayın. Önerilen miktardan çok daha fazlasını eklediyseniz, bir biber yeterli olmayabilir.

Cayenne ekle

Bir veya iki çizgi biber tozu Yemeğinizde çok fazla fesleğenden uzaklaşabilir. İnsanların baharatlı yiyeceklere tolerans söz konusu olduğunda farklı olduklarını unutmayın, bu nedenle bu çözümü uygularken dikkatli olmalısınız. Biraz Cayenne ile başlayın ve tat artar.

Peynir Ekle

Parmesan peyniri, fesleğen gerektiren ve bu bitki çok fazla karşı koymanın etkili bir yolu olabilen birçok yemeğe uygun bir ektir. Diğer peynirler de işe yarayabilir. Yemeğe bağlı olarak, Pecorino Romano ve hatta mozzarella da aynı derecede etkili olabilir.

Daha Fazla Sarımsak Ekle

Bazen güçlü bir lezzetle uğraşırken, ihtiyacınız olan şey onu iptal etmek için başka bir güçlü lezzettir. Sarımsak, keskin bitkisel notaları dengelemenin bir yolu vardır. Ayrıca aşırı fesleğen getirebileceği acı notlara da karşı koyabilir.

Daha uzun süre pişirin

Taze fesleğen orta pişirme sürelerini kaldırabilir, ancak yeterince uzun süre pişirirseniz yine de kaybolacaktır. Yemeğiniz birkaç saatlik pişirme süresini kaldırabiliyorsa, ekstra fesleğen lezzetini pişirebilirsiniz. Kurutulmuş bitki yerine taze fesleğen kullandıysanız, bunun çalışması daha olasıdır. Kurutulmuş bitki daha konsantre olur ve bu nedenle lezzetini uzun süre serbest bırakmaya devam edebilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın