Çiçeksi, naneli notalar kakule Çok fazla kullanırsanız hızla hoş olmayan bir şekilde şifalı hale gelir. Bu baharatta ölçülü davranmamak, yemeğinizi yenmez hale getirebilir. Kakule tadabileceğiniz tek şey olduğunda değil, diğer tatlar için arka plan notu olarak kullanıldığında en iyi sonucu verir. İçinde çok fazla kakule bulunan bir yemeği çöpe atmayı düşünseniz de pes etmeyin. Yemeğinizi kurtarmak için çeşitli seçenekler vardır.
Kakule oranını azaltın
Kakule içeriğini arttırmadan yemeğin hacmini arttırmak, kakule konsantrasyonunu azaltır. Bu, kakule dışındaki malzemeleri iki katına çıkarmak anlamına gelebilir veya yiyeceğin yarısını çıkarıp daha fazla malzeme ekleyerek tam tarife dönüş yapabilirsiniz. Her iki durumda da bu yöntem, kakule aromasını çok fazla çaba harcamadan veya israf etmeden dengelemenizi sağlar. Tarifinizde gerekli olan malzemeleri kullanacağınız için yemeğin lezzet profilini koruyabileceksiniz.
Nişasta kullanın
Patates ve havuç gibi nişastalı sebzeler, yemeğin lezzet profilini etkilemeden baharatı emmek için kullanılabilir. Çok fazla kakule içeren yemeğe birkaç parça patates ekleyin ve bir süre pişmesine izin verin. Kakule aromasını önemli ölçüde azaltmak için servis yapmadan önce patatesi çıkarın. Bunun yemekteki diğer bitki ve baharatların düzeylerini etkileyebileceğini unutmayın. Yeniden baharatlamanın gerekli olup olmadığını görmek için tadın.
Başka otlar ve baharatlar kullanın
Kakulenin tadı, aynı derecede keskin olan diğer baharatların eklenmesiyle dengelenebilir veya maskelenebilir. Kakule konusunda aşırıya kaçtığınız aşırı durumlar için bunun önerilmediğini unutmayın. Kakule aroması çok yoğunsa, başka bir baharattan daha fazlasının eklenmesi, yemeğin bir yerine iki baskın baharatla sonuçlanmasına neden olabilir.
Orta derecede kakule fazlalığını gidermeye yardımcı olabilecek baharatlar şunları içerir: karanfil Ve tarçın. Yemeğinizin lezzet profiline en uygun olanı seçin. Gibi otlar kekik Ve biberiye ayrıca kullanılabilir; ancak bunlar kakule gerektiren tüm tarifler için uygun olmayabilir.
Soğan ve sarımsak, kakule aromasını maskeleyecek kadar keskindir ve her ikisi de, lezzet profili üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratmadan, lezzetli bir yemekte büyük miktarlarda kullanılabilir.
Kakule tohumlarını fiziksel olarak çıkarın
Yemeğiniz bütün tohumların kullanılmasını gerektiriyorsa, çok fazla tohum eklediğinizi fark ettiğiniz anda tohumları çıkarın. Kakule, pişirilirken sürekli olarak lezzetini katan baharatlardan biridir; ne kadar uzun süre pişirilirse tadı o kadar yoğun olur. Kaldırma, sorunun daha da kötüleşmesini önler.
Tatlandırıcı ekleyin
Pek çok baharatla artan tatlılık, aşırılıkla gelen acının etkisiz hale getirilmesine yardımcı olabilir ve kakule de farklı değildir. Tatlı bir yemek yapıyorsanız tarifin gerektirdiği şeker miktarını artırmanız yeterlidir. Tuzlu bir yemek yapıyorsanız az miktarda şeker, bal veya başka bir tatlandırıcı ekleyin.