Köri yapmanın sabit kuralları yoktur; birine fazla gelen köri tozu başka biri için tam kararında olabilir. Eğer köri konusunda yeniyseniz ve fazla köri tozu eklediğinizi düşünüyorsanız, alışılmadık bir tatla karşılaşmanın şokunu yaşayabilirsiniz. Tadına alışmak için kendinize biraz zaman tanıyın. Ancak aşırıya kaçtıysanız ve yemeğin tadı gerçekten hoşunuza gitmiyorsa bir çözüm aramanız gerekecektir. Vazgeçip atmadan önce aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun.
Biraz Daha Yapın
Körünüzü kurtarmak için en iyi ve en etkili yöntem onu sulandırmaktır. İlk olarak, köri tozu dışındaki tüm malzemelerden daha fazlasını ekleyerek seyreltmek iyi bir seçenektir. Bu, köri aromasını diğer tatlarla dengeli hale getirebilir. Evet, daha fazla yemek artığınız olabilir ama bu sizi yemeği atmaktan kurtarır.
Hindistan Cevizi Sütü Ekleyin
Hindistan cevizi sütü çoğu körinin mükemmel bir tamamlayıcısıdır. İstediğiniz köri aroması ile yemeğiniz için doğru doku arasında iyi bir denge kurmaya çalışın. Elbette yemeğinizdeki diğer lezzet verici unsurların seyrelmesini istemezsiniz. İstediğiniz lezzet profilini koruduğunuzdan emin olmak için soğan ve biber gibi daha fazla malzeme eklemeniz gerekebilir.
Et Suyu Ekleyin
Sığır eti, tavuk ve sebze suyu, güçlü tatları istenmeyen notalar eklemeden seyreltmek için eşit derecede etkilidir. Çok fazla et suyu eklerseniz yemeğinizi sulu ve yumuşak yapma potansiyelinin bulunduğunu unutmayın. Tadına göre ayarlayın ve gerekirse mısır nişastası veya başka bir koyulaştırıcı kullanın.
Biraz Mercimek Ekleyin
Bu, aşırı lezzetli bir köriyi zarar vermeden sulandırmak için başka bir taktiktir. Mercimek nispeten hafif bir tada sahiptir, bu da körünüzü herhangi bir tat çatışmasına neden olmadan dengeleyebilir. Kullanmadan önce ıslatmak zorunda kalmamak için kırmızı çeşidi kullanın.
Kızartılmış Soğan Ekleyin
Soğanların sağladığı ekstra hacim, aşırı köri aromasının seyreltilmesine yardımcı olabilir, ancak en önemli şey soğanların tadıdır. Soğanı kızarttığınızda içindeki şeker karamelize olur. Bu karamelize şeker onları daha tatlı hale getirebilir. Tatlılıkları köri tozunun acısını dengeleyebilir.
Hurma Şekeri Ekleyin
Hurma şekeri, çok fazla köri tozu kullanmanın getirdiği aşırı tatları yenmek için tatlılığı kullanmanın başka bir yoludur. Ayrıca hurma şekeri, birçok Güneydoğu Asya körisinde popüler bir malzemedir.
Patates Ekleyin
Patatesteki nişasta, ekstra köri tozundan kaynaklanan baharatlılığın çoğunu emmek için mükemmel bir araçtır. Yüzey alanını artırmak için patatesleri küp küp doğrayın. Körinin yoğunluğunu azaltmanın yanı sıra, doğranmış patatesler koyulaştırıcı görevi de görebilir.
Soyulmuş Domates Ekleyin
Bir kutu soyulmuş domates, aşırı konsantre bir köriyi seyreltirken aynı zamanda tatlılık ve asitlik de sağlayabilir. Bu tatların her ikisi de fazla baharatın acılığını nötralize etmede etkilidir.
Asit Ekleyin
Tatlılık olmasa bile asitler köri baharatlarının fazlalığının acılığını silmek için mükemmeldir. En iyi seçenekleriniz arasında sirke ve limon veya limon suyu bulunur. Asitler, tabaktaki diğer tatlarla çatışmadan istenmeyen keskinliği ortadan kaldırabilir.