Çok fazla nane? İşte birkaç düzeltme

by baharatdiyari
too much mint

Nane Oldukça çok yönlü bir bitki Hem tuzlu hem de tatlı uygulamalarla. Bir salata aydınlatabilir veya Snickerdoodles'a keyifli bir tatlılık katabilir. Bu avantajları yalnızca ölçülü olarak kullanıldığında elde edersiniz. Fazla kullanıldığında, bu bitki aşırı güçlü ve nahoş olabilir. Bir yemeğe sahip olduğunuzdan daha fazla nane eklediyseniz, hoş olmayan olabilir. Mutlu bir şekilde, çok fazla nane olan yemekler için birkaç çözüm var.

Seyreltik

Aşırı kullandığınız herhangi bir bitki veya baharatta olduğu gibi, en basit çözüm, nane oranını her şeye azaltmaktır. Keftedes yapıyorsanız, nane hariç daha fazla sarımsak ve diğer malzemelerle birlikte kıyma veya kuzu daha fazla ekleyeceksiniz. Bu, yemeklerin lezzet profilini değiştirme riskini çalıştırmadan aşırı nane aromasını düzeltmenizi sağlar. Bu yöntem çok yönlü olma avantajına sahiptir-bunu nane içeren herhangi bir yemek veya içecekle kullanabilirsiniz.

Fiziksel kaldırma

Mint'in çok yönlülüğü, tatlılar ve kokteyller de dahil olmak üzere çeşitli farklı hazırlıkları tatlandırmada etkili olmasını sağlar. Bütün bitkinin kullanıldığı birçok durumda, yaprakları çıkararak lezzetleri dengelemek mümkün olabilir. Bir mojito veya başka bir nane kokteylinde, tüm uçucu yağlarını serbest bırakma şansı olmadan ekstra nane dallarını seçebilmelisiniz.

Bu yöntem bitkinin doğrandığı ve pişirildiği yemeklerde her zaman etkili olmasa da, bazı durumlarda kullanılabilir. Örneğin, kıyılmış nane Meksika köfte çorbasında albondigas adı verilen ana lezzet verici malzemelerden biridir. Çok fazla nane eklediyseniz, hatanızı pişirme işleminin başlarında tanıyorsanız, doğranmış nane bir kısmını çorbanın üst kısmından yudumlamak mümkün olabilir.

Tatlılık

Lamiaceae ailesindeki diğer bitkilerde olduğu gibi, çok fazla nane kullanmanın yan ürünlerinden biri acıdır. Çoğu durumda, tatlılık eklemek acı bir lezzete karşı koymanın etkili bir yolu olabilir. Tatlısınızın içinde çok fazla nane varsa, anahtar daha fazla tatlı bileşen eklemek olabilir.

Benzer şekilde, çok fazla nane ile darbe bezelye veya havuç az miktarda şeker veya baldan yararlanabilir. Tabii ki, lezzetli bir yemeğin lezzet profilini mahvetmekten kaçınmak için bir tatlandırıcı kullanımıyla dikkatli olmanız gerekecektir. Çanağınızdaki nane aroması daha lezzetli olana kadar küçük miktarlarda ekleyin.

Bir asit ekle

Aşırı nane olan bir tabakta, bir asit nane tatlılığını kesebilir ve maskeleyebilir. Yemeğe bağlı olarak, seçenekleriniz bir narenciye suyundan sirkeye kadar değişebilir. Bir mojito'da, ekstra bir kireç kama ekleyebilirsiniz. Albondigas tarifleri tipik olarak erik domates içerir, böylece fazla nane nötralize yardımcı olmak için miktarı ikiye katlayabilirsiniz.

Patates ekle

Bezelye ve nane çorbası gibi bir çorbada veya kuzu ile yaygın olarak servis edilen nane sosu gibi bir sosda, bir patates ekleyerek fazla lezzetin bir kısmını çekebilirsiniz. Yemek pişirirken patatesleri bırakabilir ve servis yapmadan önce çıkarabilirsiniz. İstenmeyen lezzetler eklemeden acıyı nötralize etmelidir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın