Çok Fazla Sirke mi? Bu İpuçlarıyla Lezzeti Dengeleyin

by baharatdiyari
Too much vinegar

Sirke birçok yiyeceğe ekşi bir not eklemenin kolay bir yoludur ve marinatlar, salata sosları ve turşular için gereklidir. Öte yandan çok fazla sirke (ister balzamik sirke veya başka bir tür) bir yemeğin yenmesini tatsız hale getirebilir. Bir yemeğin ihtiyacından fazla sirke eklediyseniz onu saklamanın yolları vardır. Çok fazla sirke eklediyseniz deneyebileceğiniz bazı adımlar şunlardır.

Seyreltik

Bir sos veya salata sosunda fazla sirkeyi dengelemenin en kolay yolu, diğer malzemeleri daha fazla ekleyerek onu sulandırmak olacaktır. Seyreltme, çok fazla yiyecek elde edebileceğiniz için yiyecek israfı riskini de beraberinde getirir, ancak bu, yemeğinizin fazla sirkeli tat almasını önlemenin en etkili yoludur.

Seyreltmeden önce sosun veya salata sosunun bir kısmını dökmeyi deneyebilirsiniz, çünkü bu, çok fazla malzemenin israf edilmesini önleyebilir, ancak bunu yapmak hassas ölçümleri zorlaştırabilir.

Tatlandırıcı ekle

Bazı yemeklerdeki aşırı ekşi tadı güçlü tatlı bir tat ekleyerek giderin. Bir tatlandırıcı ekleyerek, yemeğe uygun olmayan yoğun bir tatlı ve ekşi tat yaratabilirsiniz; bu nedenle hangi yemekleri tatlandırdığınıza dikkat edin.

Tatlandırıcıyı kullanmanın en iyi yolu biraz fazla sirkeli yemeklerde kullanmaktır, böylece yemeği şekerli hale getirmeden asidik tadı ortadan kaldırabilir. Ayrıca uygun bir tatlandırıcı seçmek isteyeceksiniz. Bal ve mısır şurubu gibi sıvı tatlandırıcılar yemeğin kıvamını şekerin etkilemeyeceği şekilde etkileyebilir.

Isı ekleyin

Yemeğinizdeki baharat seviyesini artırmak, asitliği gidermenin bir yolu olabilir. Isı şu şekilde gelebilir: kırmızı biber tozu, karabiberhatta zencefilYapmaya çalıştığınız yemeğe en uygun olana bağlı olarak.

Sıcak bir malzeme eklemek aşırı asitliği nötrleştirmez, ancak dikkati ondan uzaklaştırabilir ve aşırıya kaçmadığınız sürece sorun olmayacaktır. Baharatı azar azar eklemek ve her eklemeden sonra tadına bakmak isteyebilirsiniz.

Nişasta ekle

Nişastalı sebzeler, asitlik de dahil olmak üzere bir yemekteki yoğun tatların giderilmesine yardımcı olabilir. Patates bunu yapmak için tercih edilen sebzedir ve genellikle en iyi sonucu verir, ancak mısır ve tatlı patates gibi diğerleri de, özellikle yemek aşırı ekşi değilse, iyi iş çıkarır. Nişastalı sebzeyi kullanmanın en iyi yolu, onu tabakta pişirmek ve servis yapmadan önce çıkarmaktır.

Yağ ekle

Aşırı yağlılığı ortadan kaldırmak için sirkeyi kullanabildiğiniz gibi, fazladan biraz yağ da sirkeyi dengeleyebilir ve onun bir tabaktaki diğer tatlara hakim olmasını engelleyebilir.

Çok fazla yağ eklemenin lezzet ve sağlık açısından olumsuz yanları vardır, bu nedenle ölçülü olmak isteyeceksiniz. Yine de sızma zeytinyağı veya üzüm çekirdeği yağı gibi biraz sağlıklı yağ, aşırı ekşiliğin azalmasına yardımcı olabilir ve hatta bazı yemeklerin lezzetini ve kıvamını artırabilir.

Kabartma tozu ekleyin

Birleştirdiğinizde karbonat sirke ile ortaya çıkan kimyasal reaksiyon sirkeyi suya ve C02'ye dönüştürür. Kimyasal değişim yemeğinizi daha az asidik hale getirecektir. Bazı yemeklere çok fazla kabartma tozu eklenmesi başka sorunlara yol açabilir, ancak birazı genellikle sorun olmaz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın