Çok Fazla Zencefil mi? Tonunu Azaltmak İçin Bu Püf Noktalarını Kullanın

by baharatdiyari
Too Much Ginger

Zencefil birçok Asya yemeğinde kullanılan popüler bir baharattır ve birçok tatlı tarifinde de yer almaktadır. Onun hoş leziz tat diğer baharatları tamamlayabilir veya bir yemeğin ana lezzeti olarak tek başına durabilir. Ancak faydalarını ancak doğru kullanırsanız elde edersiniz. Çok fazla zencefil, tıpkı çok fazla acı biberin yaptığı gibi, yemeğinizi sıcak ve acı hale getirebilir. Bu nedenle zencefili yumuşatmaya yönelik stratejileriniz, biberin aşırı ısısını gidermek için önerilen stratejilere benzer.

Fiziksel kaldırma

Yemeğinize büyük parçalar halinde taze zencefil eklediyseniz, fiziksel çıkarma yöntemi en iyi sonucu verir. Taze zencefilin etki gücü büyük ölçüde değişebildiğinden, kazara çok fazla eklemek kolaydır. Hatanızı tespit ettiğiniz anda zencefil parçalarını delikli bir kaşık veya çatalla yemeğinizden çıkarmanız yeterlidir.

[lasso ref=”amzn-farberware-slotted-spoon-13-5-inch-classic” id=”19639″ link_id=”6302″]

Zencefil yemeğinizi zaten çok baharatlı hale getirdiyse, bu listedeki diğer stratejilerden birini de kullanmanız gerekebilir ancak yine de önce onu ortadan kaldırmaya çalışmalısınız. Bunu içeride bırakmak yemeğinizi daha da kirletecektir. Yoğun bir çorbaya veya sosa toz zencefil veya öğütülmüş zencefil eklediyseniz ve henüz karıştırmadıysanız, fazlalığı yüzeyden sıyırmaya çalışın.

Malzemeleri ikiye katlayın

Zencefil dışındaki tüm malzemeleri ikiye katlamak, lezzetini seyreltmenizi sağlar. Zencefil aroması daha fazla malzemeye dağılacak, bu da zayıflayacağı anlamına geliyor. Elbette bu, yemek artıklarıyla karşılaşabileceğiniz anlamına gelir, ancak bu, yemeğinizi atıp sıfırdan başlamak zorunda kalmaktan daha iyidir.

Tatlılık ekle

Biberlerden gelen aşırı ısıyı önlemenin yollarından biri şeker eklemektir. Bu yöntem zencefil dahil diğer sıcak baharatlarla da işe yarayabilir. Tatlılık ısıyı yumuşatabilir ve yemeği daha lezzetli hale getirebilir.

Zencefil gerektiren birçok yemek aynı zamanda şeker veya bal da gerektirdiğinden, tatlılık eklemek bu listedeki diğerlerinden daha etkili bir çözüm olabilir. Tarifin gerektirdiğinden biraz daha fazlasını ekleyin. Biraz fazla zencefil eklediyseniz bunun en iyi sonucu vereceğini unutmayın. Aşırı baharat seviyesini dengelemek için ihtiyaç duyacağınız şeker miktarı, yemeğin çok tatlı olmasına neden olabilir.

Diğer baharatları ikiye katlayın

Bazı lezzetli tariflerde baharatları ikiye katlamak yemeğinizi daha lezzetli hale getirirken ekstra zencefilin maskelenmesine de yardımcı olur. Tabii ki, tek bir baharat yerine çok fazla baharat ekleyerek hatanızı daha da artırma riskiyle karşı karşıya kalacaksınız. Doğru dengeyi bulmak için her eklemeden sonra dikkatli olun ve tadın.

Kremsi malzemeler

ile olduğu gibi kapsaisinZencefildeki gingerol, süt ilavesiyle daha yumuşak hale getirilebilir. Bu her yemek için uygun olmasa da bazılarında işe yarayabilir. Örneğin, bazı körilere yoğurt şeklinde süt ürünlerinin eklenmesiyle desteklenebilir. Diğer durumlarda hindistan cevizi sütü kullanabilirsiniz. Çok fazla zencefil içeren bir kek yaptıysanız, bunu dondurmayla servis etmeyi düşünün.

Asit ekle

Bazı çorba ve soslarda asitliği artırmak, fazla zencefilin verdiği rahatsızlığı gizlemenin etkili bir yolu olabilir. Bunu limon veya limon suyuyla yapabilirsiniz; bazı durumlarda sirke de uygun olabilir. Asidik içeriğinizi küçük miktarlarda ekleyin ve yemeğinizin çok ekşi olmasını önlemek için her eklemeden sonra tadına bakın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın