Küçük hindistan cevizi küçük miktarlarda kullanıldığında lezzetli bir baharattır. Bu önemli bir bileşendir elmalı turta baharatı birlikte kabak tatlısı baharatı ve kendi başına da ayakta durabilir. ile ilgili büyük sorunlar hindistan cevizi yalnızca çok fazla kullandığınızda ortaya çıkar. Fazladan hindistan cevizi sadece yiyeceklere sabunlu ve acı bir tat vermekle kalmaz, aynı zamanda toksik de olabilir. Küçük hindistan cevizi toksisitesinin belirtileri mide bulantısı ve baş dönmesini içerir. Toksik bir doz oluşturmak için bu baharattan yalnızca iki ila üç çay kaşığı gerektiğini unutmayın. Çok fazla hindistan cevizi eklediyseniz, yemeğinizi saklamanıza yardımcı olabilecek birkaç püf noktası vardır.
Seyreltme
Herhangi bir baharatın aşırı miktarlarıyla uğraşırken seyreltme en iyi seçenektir. Küçük hindistan cevizi de farklı değil; Aslında küçük hindistan cevizinin potansiyel toksisitesi göz önüne alındığında seyreltme en çok arzu edilen seçenektir. Yaptığınız yemek ne olursa olsun, çok fazla hindistan cevizinin konsantrasyonunu azaltarak tadını azaltabilirsiniz. Küçük hindistan cevizi hariç, tabağa diğer tüm malzemelerden daha fazlasını ekleyin. Kullanmanız gereken miktarın iki katı kadar hindistan cevizi eklediyseniz, doğru tat dengesini elde etmek için diğer malzemeleri de iki katına çıkarın.
Yemeğinize ne kadar baharat koyacağınızdan emin değilseniz diğer malzemeleri de az miktarda ekleyin ve her eklemeden sonra tadına bakın. Yemeğiniz istenilen lezzet profiline ulaşana kadar devam edin.
Açıkçası, bu yöntemi kullanırsanız, planladığınızdan daha fazla yemek pişirmek ve mutfakta daha fazla zaman geçirmek zorunda kalacaksınız; ancak bu sizi yiyecekleri çöpe atmaktan ve yeniden başlamak zorunda kalmaktan alıkoyabilir.
Süt ürünleri ekleyin
Süt ürünleri, baharatların aşırı kullanımına karşı yaygın olarak kullanılan bir başka çözümdür. Süt ürünlerinin hafif tadı, konsantre hindistan cevizinin hoş olmayan tadını maskelemeye yardımcı olabilir. Özellikle baharat tatlı yemeklerinde yaygın olarak kullanıldığından, süt ürünleri aynı zamanda hindistan cevizi gerektiren birçok yemekte de işe yarayacaktır.
Örneğin, çok fazla hindistan cevizi içeren bir elmalı turta, üzerine büyük bir kepçe vanilyalı dondurma konularak düzeltilebilir. Küçük hindistan cevizi gerektiren balkabağı çorbalarının malzemeleri arasında genellikle krema bulunur; sadece daha fazlasını ekleyin.
Fiziksel olarak kaldırın
Yoğun bir çorba veya yumurta likörü gibi bir yemeğe eklediyseniz ve hala yüzeydeyse, uçucu yağlarını açığa çıkarmadan önce yağını sıyırabilirsiniz. Küçük hindistan cevizi, yiyeceğin yüzeyindeki bir ovalama veya başka baharat karışımının içindeyse, onu durulamayı düşünün.
Tarçın ekle
Eğer aşırıya kaçmadıysanız ve hindistan ceviziniz zehirli seviyelerde değilse, yemeğinizdeki baharatları dengelemeyi düşünün. Pek çok yemekte tarçının sıcaklığı, hindistan cevizinin tatlılığına karşı mükemmel bir dengeleyici olabilir. Tarçın özellikle tatlılarda hindistan cevizinin etkili bir tamamlayıcısıdır.
Çok keskin bir baharat olduğundan tarçının küçük hindistan cevizi gerektiren tüm yemekler için iyi bir seçenek olmayabileceğini unutmayın. Bu seçeneği kullanmadan önce yemeğin genel lezzet profilini göz önünde bulundurun.
-> Daha Fazla Bilgi Edinin: Nutmeg Vs. Tarçın – Nasıl Karşılaştırılırlar?
Sarımsak ekle
Tuzlu bir yemekte sarımsak, hindistan cevizinin aşırı kullanımını maskeleyecek kadar güçlü bir tat sağlayabilir. Tarçında olduğu gibi, diğer tatların tamamen bastırılması riskiyle karşı karşıya olduğunuz için sarımsak eklerken dikkatli olmanız gerekir.