İyi Bir Açık Kahverengi Şeker İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
light brown sugar substitute

Açık kahverengi şeker lezzetli bir tatlandırıcı yulaf ezmesi ve muz ekmeğinden barbekü sosuna kadar unlu mamullerde ve diğer gıdalarda kullanılır. Daha derin lezzet notalarına ve daha koyu renklere göre daha hafif bir alternatiftir. koyu kahverengi şeker getiriyor. Evinizde çok fazla açık kahverengi şeker kullanılıyorsa, en çok ihtiyaç duyduğunuz anda kendinizi şekerden mahrum bırakabilirsiniz. Acil bir açık kahverengi şeker ikamesi için aşağıdakilerden birini göz önünde bulundurun.

En iyi seçeneğiniz: Kendi açık kahverengi şekerinizi yapın

Hem açık hem de koyu kahverengi şeker rafine beyaz şekerden oluştuğundan ve pekmezkendinizinkini yapmak nispeten kolaydır. Bir bardak koyu kahverengi şekere ulaşmak için, bir çorba kaşığı pekmezi bir bardak (bir çorba kaşığından az) rafine beyaz şekerle birleştirin. Hazır ambalajlı versiyona tamamen benzeyen açık kahverengi bir şeker ikamesi elde etmek için bir çırpma teli (veya bir stand mikseri) kullanarak elle karıştırın.

Açık kahverengi şeker yalnızca gerçek pekmezle yapılmalı, çörek otu pekmeziçok farklı bir karaktere sahip.

İyi bir ikinci seçenek: Demerara şekeri

Demerara şekeri açık kahverengi şekerden sadece biraz daha soluk olan, altın renginde rafine edilmemiş bir şekerdir. Bu şeker, şeker kamışı şurubunun ilk kaynatılmasıyla elde edilir. Kaynattıktan sonra şurup, şeker kristalleri oluşana kadar kurutulur. Demerara şekerinin rengi, bir miktar melas içeren şeker kamışı şurubundan yapıldığından kaynaklanmaktadır.

Demerara şekeri genellikle açık kahverengi şeker de dahil olmak üzere diğer şeker türlerinden daha büyük kristallere sahiptir. Birçok pişirme uygulamasında açık kahverengi şekere iyi bir alternatiftir, ancak büyük kristaller onu diğerleri için uygunsuz hale getirebilir. Örneğin, bir onsunun, bir ons rafine beyaz şekerden daha az tatlandırma gücüne sahip olduğunu düşünün.

Kısaca: Koyu esmer şeker + beyaz şeker

Koyu kahverengi şekeri rafine beyaz şekerle birleştirerek açık kahverengi şekerin yerine etkili bir alternatif oluşturabilirsiniz. Koyu kahverengi şeker çok fazla melas aroması içerebilir veya bazı tarifler için çok koyu bir renge sahip olabilirken, onu eşit miktarda rafine beyaz şekerle kesmek aromayı kapatabilir ve rengi açabilir. Seyreltildikten sonra açık kahverengi şekerin etkili bir alternatifi haline gelir.

Diğer alternatifler

Akçaağaç şurubu melas ve bal gibi sıvı tatlandırıcıların etkili bir alternatifidir; Birçok tarifte açık kahverengi şekerin yerine de kullanabilirsiniz. Tarifinizin gerektirdiği her bardak açık kahverengi şeker için 2/3 bardak akçaağaç şurubu kullanın. Açık kahverengi şeker kuru ve akçaağaç şurubu sıvı olduğundan, yemeğinizin çok ıslak olmasını önlemek için yemeğinizdeki sıvıları azaltmanız gerekecektir. 2/3 bardak akçaağaç şurubu eklerseniz sıvı miktarını o kadar azaltmanız gerekecektir.

Bal açık kahverengi şeker yerine kullanabileceğiniz başka bir sıvıdır. Akçaağaç şurubunda olduğu gibi, tarifinizin şeker için gerektirdiğinden daha az bal kullanmanız gerekecektir. Tarifiniz 1 bardak açık kahverengi şeker gerektiriyorsa 1/2 ila 3/4 bardak bal kullanın. Balın telafisi için tarifteki diğer sıvıları da ayarlamanız gerekecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın