Akçaağaç şekeri, tatlılarınıza tatlılık ve hafif bir akçaağaç tadı katmanın harika bir yoludur. Kendine özgü lezzeti nedeniyle, özelliklerine tam olarak uyan bir alternatif yoktur; ancak yaklaşan birkaç tane var. Aşağıdaki akçaağaç şekeri ikamelerini göz önünde bulundurun.
En iyi seçeneğiniz: Akçaağaç şurubu
Tarifiniz özellikle akçaağaç şekeri gerektiriyorsa, akçaağacın sağladığı karamel ve tereyağı notalarının yanı sıra tatlılık sağlayabilecek bir şey kullanmanız gerekir. Akçaağaç şekerinin lezzetine hiçbir şey akçaağaç şekeri kadar yaklaşamaz akçaağaç şurubu nereden yapıldığı. Akçaağaç şurubu, akça ağacın azaltılmış özsuyudur ve onu akçaağaç şekeri haline getirme işlemi, kristalleşene kadar onu azaltmayı içerir.
Akçaağaç şekeri yerine akçaağaç şurubu kullanırken sıvı olması akılda tutulması gereken en önemli faktördür. Bunu telafi etmek için tarifteki diğer sıvıların miktarını azaltmanız gerekecektir. Değiştirdiğiniz akçaağaç şekeri miktarıyla hemen hemen aynı miktarda akçaağaç şurubu kullanmanız gerekeceğini unutmayın.
İyi bir ikinci seçenek: Ham şeker
Ham şeker terimi, işlenmemiş veya yalnızca kısmen işlenmiş şeker kamışı türlerini ifade eder. Akçaağaç şekeri azaltılmış akçaağaç özsuyundan yapılırken, ham şeker azaltılmış şeker kamışı suyunun ürünüdür. Ham şekerler şunları içerir: muskovado şekeri, sukanatVe demerara şekeri.
Göreceli olarak işlenmemelerine ek olarak, bu şekerlerin hepsi kahverengi bir renge ve daha derin bir tada sahiptir. Ham şekerin tadı melas, karamel ve biraz toprak karışımından oluşur. Ham şekerin türüne göre değişir, ancak bu tat, akçaağaç şekerinin sağladığı tadın yerini tutma konusunda mükemmel bir iş çıkarabilir.
Akçaağaç şekeri genellikle ham şekerden daha tatlı olduğundan, onu ikame olarak kullanırken daha fazla ham şeker kullanmanız gerekecektir. Tarifinizin gerektirdiği her 1/2 bardak akçaağaç şekeri için 3/4 bardak şeker kullanın.
Bir tutam: Esmer şeker
Esmer şeker sadece bir karışımıdır beyaz rafine şeker Ve pekmezher ikisi de şeker kamışından elde edilen ürünlerdir. Pekmez bu şekere kahverengi rengini ve ham şekere benzer derin karamel aromasını verir. Ham şekerde olduğu gibi, esmer şekerdeki pekmezin karamel notaları, akçaağaç şekerindeki akçaağaç notalarını kopyalamak için mükemmeldir.
Akçaağaç şekeri yerine ham şeker kullanırken, değiştirdiğiniz her 1/2 bardak akçaağaç şekeri için 3/4 bardak kullanın.
Diğer alternatifler
Hurma şekeri Palmiye ağacından elde edilen bir başka iyi seçenek de, bulunması veya kullanılması yukarıdaki seçeneklerden bazıları kadar kolay olmayabilir. Akçaağaç gibi karamel notalarına ve altın rengine sahiptir.
Akçaağaç aromalı gözleme şurubu, göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz, bulunması kolay seçeneklerden biridir. Genellikle akçaağaç şurubuna göre daha düşük bir ürün olarak kabul edilse de, içerdiği akçaağaç şurubu sayesinde benzer bir tada sahiptir. çemen otu ve diğer katkı maddeleri. Yukarıdaki akçaağaç şurubu seçeneğinde olduğu gibi gözleme şurubu kullanırsınız.
Bal tozu Akçaağaç şekerinin altın rengi görünümüne sahiptir ve onu akçaağaç şekerinin aromasının etkili bir alternatifi haline getirebilecek hafif bir bal tadı sağlayabilir.