Beyaz Bibere Alternatif Baharatlar

by baharatdiyari
white pepper substitute

Beyaz biber, açık renkli yemeklere baharat olarak kullanılmasının dışında Amerikan mutfağında pek yer almaz. Beyaz biber, kremalı beyaz soslar ve kremalı çorbalar gibi yemeklerde görünmezliği nedeniyle Fransız mutfağında da yaygın olarak kullanılır, ancak ihtiyacınız olduğunda başka bir iyi seçenektir. Daha hafif bir biber aroması karabibere kıyasla daha fazladır. Yerel bakkalınızda beyaz biber bulamazsanız, aşağıdaki beyaz biber yerine geçenlerden birini deneyebilirsiniz.

En İyi Seçenek: Karabiber

Karabiber, beyaz biberle aynı Piper nigrum bitkisinden elde edilir. Aslında, bunlar farklı olgunluk aşamalarında ve farklı şekilde işlenmiş aynı meyvelerdir. Karabiberler kurutulduklarında kabuklarını korur ve kurutma işlemi olgunlaşmadan önce gerçekleştirilir. Beyaz biberlerin ise kurutulmadan önce olgunlaşmasına izin verilir.

Beyaz biber, siyah biberle benzer bir tat profiline sahiptir (hafif biberli bir tat), ancak karabiber taneleri, beyaz biberlerde bulunmayan bir dizi bileşiğe sahiptir. Bu da daha keskin bir aroma ve daha fazla ısı ile sonuçlanır. Soluk bir tabakta göze çarpmayan bir baharattan faydalanmazsanız, siyah lekelerin görünümünü hoş bulmadığınız durumlarda, bunu daha koyu renkli yemeklere ayırmak isteyebilirsiniz.

Sıcaklık ve keskinlik farkı nedeniyle, tarifinizin beyaz biber için belirttiği karabiber miktarının yaklaşık yarısıyla başlamak isteyebilirsiniz. Gerekirse daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

İyi Bir İkinci Seçenek: Yeşil Biber

Hem siyah hem de beyaz biber gibi, yeşil biber de Piper nigrum bitkisinden gelir; olgunlaşmadan çok önce toplanırlar. Yeşil biberler genellikle salamura edilir, ancak beyaz biber gibi öğütülüp kullanılması için kurutulmuş olarak da bulunabilir. Salamura versiyonu, beyaz biber gerektiren bazı yemeklerde de işe yarayabilir.

Salamura veya kurutulmuş yeşil biberler, beyaz biberlerden daha fazla öne çıksa da, karabiberler kadar dikkat çekici değildir. Karabiberin hoş olmayan bir sunum yapacağı yemeklerde, beyaz biber yerine bunları kullanabilirsiniz.

Yeşil biberin tadı beyaz bibere göre daha hafif olduğundan, yerlerine kullanırken daha fazlasını kullanmanız gerekecektir. Tarifinizin beyaz biber için belirttiği miktarın yaklaşık 1 1/2 katı ile başlayın.

Bir Tutam: Pembe Biber

Pembe biberler aslında bir Güney Amerika ağacının meyvesidir, Güneydoğu Asya’dan gelen gerçek karabiberlerin aksine. Gerçek karabibere benzer bir görünüme sahiptirler. Gerçek karabibere benzemelerinin yanı sıra, karabibere benzeyen hafif bir tada da sahiptirler. Hafif biber tadından ve açık renginin onları daha soluk renkli yemeklere daha uygun hale getirmesinden dolayı beyaz biberin yerine mükemmel bir alternatif oluştururlar.

Beyaz biber yerine 1:1 oranında pembe biber kullanın.

Diğer Alternatifler

Öğütülmüş zencefil, hafif bir müstehcenliğin yanı sıra öğütülmüş beyaz karabibere benzeyen soluk bir renge sahiptir. Taze zencefil kadar güçlü bir tada sahip değildir ve beyaz biber gerektiren birçok uygulamada, özellikle de Tayland yemeklerinde iyi sonuç verir.

Öğütülmüş hardal, soluk sarı rengin yanı sıra keskin bir tada ve hafif bir ısıya sahiptir. Hem rengi hem de hafif ısısı onu çoğu uygulamada beyaz bibere etkili bir alternatif haline getirir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın