İyi Bir Beyaz Biber Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
white pepper substitute

Beyaz biber, açık renkli yemeklere baharat olarak kullanılması dışında Amerikan yemeklerinde pek kullanılmaz. Beyaz biber, kremalı beyaz soslarda ve kremalı çorbalarda kaybolma özelliği nedeniyle birçok Fransız mutfağında da kullanılır, ancak ihtiyacınız olduğunda da iyi bir seçenektir. daha hafif bir biber aroması karabiberden alacağınızdan daha fazla. Yerel bakkalınızda beyaz biber bulamazsanız, aşağıdaki beyaz biber yerine geçenlerden birini deneyin.

En iyi seçeneğiniz: Karabiber

Karabiber Beyaz biberle aynı Piper nigrum bitkisinden gelir. Aslında bunlar farklı bir olgunluk aşamasındaki ve farklı şekilde işlenmiş aynı meyvelerdir. Karabiberler kurutuldukça kabuklarını korur ve kurutma işlemi olgunlaşmadan önce gerçekleşir. Beyaz biberlerin kurutulmadan önce olgunlaşmasına izin verilir.

Beyaz biber siyaha benzer bir tat profiline sahipken (hafif biberli bir tat), karabiber taneleri beyaz biberlerde bulunmayan bir dizi bileşiğe sahiptir. Bu daha keskin bir aroma ve daha fazla ısı ile sonuçlanır. Açıkçası, soluk bir tabakta göze çarpmayan bir baharattan faydalanmayacaksınız. Siyah lekelerin görünümünü hoş bulmazsanız, bunu daha koyu renkli bulaşıklara ayırmak isteyebilirsiniz.

Sıcaklık ve keskinlik farkı nedeniyle tarifinizin beyaz biber için gerektirdiği karabiber miktarının yaklaşık yarısı kadarıyla başlamak isteyebilirsiniz. Gerekirse her zaman tadına daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

İyi bir ikinci seçenek: Yeşil biber

Hem siyah hem de beyaz biber gibi, yeşil biber Piper nigrum fabrikasından geliyor; olgunlaşmadan çok önce toplanırlar. Yeşil biberler genellikle salamura edilir ancak beyaz biber gibi öğütülüp kullanılması için kurutulmuş olarak da bulmak mümkündür. Turşu versiyonu, beyaz biber gerektiren bazı yemeklerde de işe yarayabilir.

Turşulanmış veya kurutulmuş yeşil biberler, beyaz biberlerden daha fazla öne çıksa da, karabiberler kadar görünür değildirler. Karabiberin çekici olmayan bir sunum yapacağı yemeklerde, beyaz biber yerine bunları kullanabilirsiniz.

Yeşil biberin tadı beyaz bibere göre daha hafif olduğundan, onları yerine kullanırken daha fazlasını kullanmanız gerekecektir. Tarifinizin beyaz biber için belirttiği miktarın yaklaşık 1 1/2 katı ile başlayın.

Bir tutam: Pembe biber

Pembe biberler aslında bir Güney Amerika ağacının meyvesiGüney Doğu Asya'dan gelen gerçek karabiberlerin aksine. Gerçek karabiber olan Piper nigrum meyvelerine benzer bir görünüme sahiptirler. Gerçek karabibere benzemelerinin yanı sıra, karabibere benzeyen hafif bir tada da sahiptirler. Hafif biber tadından ve açık renginin onları daha soluk renkli yemeklere daha uygun hale getirmesinden dolayı beyaz biberin yerine mükemmel bir alternatif oluştururlar.

Beyaz biber yerine 1:1 oranında pembe biber kullanın.

Diğer alternatifler

Öğütülmüş zencefil hafif bir müstehcenliğin yanı sıra öğütülmüş beyaz karabibere benzeyen soluk bir renge sahiptir. Taze zencefil kadar güçlü bir tada sahip değildir ve beyaz biber gerektiren birçok uygulamada, özellikle de Tayland yemeklerinde iyi sonuç verir.

Öğütülmüş hardal soluk sarı rengin yanı sıra keskin bir tada ve hafif bir ısıya sahiptir. Hem rengi hem de hafif ısısı onu çoğu uygulamada beyaz bibere etkili bir alternatif haline getiriyor.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın