Beze tozu tariflerinize eklemenin en uygun yollarından biridir. Aynı zamanda, Salmonella kontaminasyonu riski taşıyan taze yumurta beyazlarına göre daha güvenli bir seçenektir. Ancak, beze tozu her yerde bulunmayabilir ve tüm tariflerde mükemmel bir beze alternatifi olmayabilir. Başka bir şey kullanmanız gerekiyorsa, aşağıdaki beze tozu ikamelerini değerlendirebilirsiniz.
En İyi Seçenek: Yumurta Akı
Lezzet söz konusu olduğunda, yumurta akları, beze tozuna göre aslında daha üstün bir seçenektir. Yumurta akları, beze tozu icat edilmeden önce yıllarca kullanılmıştır ve büyük olasılıkla tarifinizde iyi sonuç verecektir. Yumurta aklarından beze yapmak, beze tozundan olduğu kadar kolay olmasa da, yumurta akları benzer bir dokuya sahip ve biraz daha iyi bir son ürün elde etmenizi sağlayabilir.
Yumurta aklarından beze yapmak için, stabilize etmek amacıyla krem tartar veya limon suyu kullanmanız önerilir. Her ikisi de, suyu zorlayan aşırı güçlü protein bağlarının oluşumunu önleyerek yumurta aklarının çökmesini engeller. Çırpılmış yumurta aklarının çökmesine neden olan bu işlemdir. Yumurta aklarını kullanma seçenekleriniz arasında bütün yumurtaları ayırmak veya pastörize yumurta akları kullanmak vardır. Bütün yumurtaları ayırmak, sarıları kullanmayı düşünmediğiniz sürece fazla atık oluşturabilir.
İki yemek kaşığı beze tozunu değiştirmek için bir yumurta akı kullanın. Pastörize yumurta akı kullanıyorsanız, iki yemek kaşığı beze tozunu değiştirmek için üç yemek kaşığı kullanın.
İyi Bir İkinci Seçim: Yumurta Beyaz Tozu
Yumurta Beyaz Tozu beze tozunun yumurta akı kısmını sağlar. Ayrıca üreticiye bağlı olarak kurutulmuş yumurta akı olarak da satılabilir. Yumurta beyaz tozu ve beze tozu arasındaki en büyük fark, yumurta beyaz tozunun özellikle yumurta aklarının yerine geçmek üzere formüle edilmiş olmasıdır. Beze tozu ise bezenin tüm bileşenlerini yerine koyar ve mısır nişastası gibi diğer malzemeleri içerebilir.
Buna rağmen, yumurta beyaz tozu, beze tozundan beklediğiniz birçok özelliği sağlayabilir. Aynı uygulamalarda kullanılabilir. Pastörize edildiği için gıda güvenliği riski taşımaz ve yeniden oluşturulması ve beze tozu gibi kullanılması kolaydır. Ancak, stabilizatörler, tatlandırıcılar ve beze tozundan elde ettiğiniz diğer malzemeleri eklemeniz gerekecek.
Acil Durumda: Aquafaba
Yumurtaları tamamen atlayan bir beze tozu alternatifi ihtiyacınız varsa, bu egzotik isimli bileşen işinizi görebilir. Aquafaba, baklagillerin pişirildiği sıvının adıdır. Humus yapmadan önce bir kutu nohuttan süzülen sudur. Yumurta akları gibi sert bir köpüğe çırpılabilir ve popüler bir vegan yumurta akı alternatifidir. Baklagilleri pişirdiğiniz suyu ayırarak kendiniz de yapabilirsiniz.
Tarifinizde her fincan beze tozu yerine 1,5 bardak aquafaba kullanın. Yumurta akı gibi kullanabilirsiniz, bu yüzden tatlandırıcılar ve muhtemelen vanilya eklemeniz gerekebilir.
Diğer Alternatifler
Agar tozu, deniz yosunundan elde edilen jelleşen/kalınlaştırıcı bir ajandır. Birçok kullanımı arasında, yumurta akı gibi yumuşak zirvelere çırpılabilmesi ve soğutulabilmesi bulunur. Bu nedenle, beze tozu alternatifi yaparken yumurta akı yerine kullanılabilir.